ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واگن پارس به مپنا واگذار شد

صنایع بزرگ ایران همچنان بحران‌زده‌اند. یک تیم کارشناسی واگذاری آذرآب را در طی ۱۰ روز بررسی می‌کند و سپس واگذاری هپکو در دستور کار قرار می‌گیرد.

کارگران معترض سه شرکت هپکو، آذرآب و واگن پارس به مسئولان ۱۰ روز فرصت داده‌اند که مشکل مالکیت این شرکت‌ها را از میان بردارند. استاندار مرکزی اعلام کرد شرکت واگن پارس اراک قطعاً به شرکت مپنا واگذار می‌شود و واگذاری شرکت آذرآب هم مشروط به بررسی تیم کارشناسی تعیین شده در طی ۱۰ روز آینده است. بعد از رسیدن به تصمیم درباره آذرآب، واگذاری هپکو به مپنا در دستور کار قرار می‌گیرد. شرکت مپنا در زمینه احداث زیرساخت‌های صنعتی فعالی می‌کند. ۸۵ درصد شبکه برق ایران در اختیار مپناست.

اعتراض کارگران شرکت آذرآب، سه‌شنبه ۱۲ شهریور

از ابتدای شهریور سال جاری  کارگران دو کارخانه بزرگ هپکو و آذرآب در اعتراض به تعویق دستمزدها، پرداخت‌نشدن حق بیمه، عدم امنیت شغلی، و بلاتکلیفی کارخانه و توقف تولید در خیابان‌های اراک راهپیمایی کردند و دست به اعتصاب زدند. کارگران موقتاً اعتصاب خود را متوقف کردند و به  مسئولان ۱۰ روز مهلت دادند تا مشکلات تولید کارخانه را برطرف و مطالبات معوقه را پرداخت کنند. کارگروه رفع موانع تولید استان مرکزی اعلام کرده که مالکیت مهم‌ترین موضوع سه شرکت هپکو، آذرآب و واگن پارس است. دولت روحانی با شعار واگذاری کارها به مردم و با ادعای مردمی کردن اقتصاد و ادعای تقویت بخش خصوصی روی کار آمد اما در عمل طبقه‌ای بزرگ از نوکیسگان و نورچشمی‌ها بر بخشی از صنایع ایران غلبه کردند. حاصل ورشکستکی صنایع بزرگ و تعویق دستمزد کارگران بود.

در استانداری اراک جلسه‌ای با حضور مدیرعامل و تعدادی از اعضای هیات مدیره شرکت مپنا، مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره بانک کشاورزی برای تصمیم‌گیری درباره مالکیت سه شرکت بزرگ استان اراک برگزار شد. صبح پنجشنبه ۲۱ شهریور سید علی آقازاده، استاندار اراک در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعلام کرد که شرکت واگن‌پارس قطعاً به مپنا واگذار می‌شود. مدیر عامل تازه‌ای هم برای شرکت هپکو تعیین شد. درباره شرکت آذرآب اما هنوز مپنا به تصمیم نرسیده است. استاندار اراک گفت:

«تصمیم بر این شد که تیمی متشکل از معاون اقتصادی استانداری مرکزی، معاون بانک کشاورزی کشور و معاون شرکت مپنا تمامی مسائل مرتبط با آذرآب را از جمله مسائل مالی، بدهی‌ها، امور مالیاتی، طلب‌های شرکت و ظرفیت‌های موجود را طی ۱۰ روز آینده بررسی کنند تا تصمیم نهایی اتخاذ شود.»

سید علی آقازاده در ادامه این گفت‌وگو گفت:

«مدیرعامل مپنا تا حد زیادی برای پذیرفتن مدیریت آذرآب رغبت نشان داد، اما همه چیز به بررسی ۱۰ روز آینده موکول شد.»

صنایع آذرآب اراک، ابرشرکت هلدینگ ایرانی است که در زمینه احداث زیرساخت‌های صنعتی، ساخت پالایشگاه‌های گاز، پالایشگاه‌های نفت، مجتمع‌های پتروشیمی، سدها، کارخانجات سیمان، نیروگاه‌های برق‌آبی، نیروگاه‌های گازی، نیروگاه‌های حرارتی، نیروگاه‌های هسته‌ای و تولید تجهیزات مربوط به آنان فعالیت می‌کند. دو هزار نفر در این شرکت کار می‌کنند. مدیریت این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده بود. در ماه‌های گذشته دور باطلی به وجود آمده است: کارگران که از یکسو نگران آینده شغلی خود هستند و از سوی دیگر دستمزدهای آن‌ها به موقع پرداخت نشده، دست به اعتراض و اعتصاب زده‌اند. مدیریت شرکت ادعا می‌کند به دلیل اعتصاب‌ها و اعتراضات کارگران، آن‌ها که سفارش کار داده‌اند، مطالبات شرکت را نمی‌پردازند.

شرکت واگن‌پارس اراک نیز گه زمانی اولین و بزرگ‌ترین سازنده لوکوموتیو و واگن در ایران و خاورمیانه بود در تملک سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار داشت. به گفته استاندار اراک شرکت مپنا اکنون واگن‌پارس را تحویل می‌گیرد.

به گفته استاندار اراک واگذاری هپکو به مپنا نیز به بعد از تصمیم‌گیری درباره آذرآب موکول شد. کارگران هپکو سال گذشته چندین ماه دستمزد دریافت نکرده بودند. با بالا گرفتن اعتراضات، سال گذشته دولت به طور موقت این شرکت را در اختیار گرفت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.