اعتراض قدرتهای اروپایی به طرح الحاق دره اردن به اسرائیل
فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا در بیانیه مشترکی با شاسایی حق اسرائیل در دفاع از خود نسبت به نقض حقوق بینالملل هشدار دادهاند.
پنج قدرت اروپایی اعلام کردند که از برنامه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل برای الحاق دره اردن به خاک اسرائیل سخت نگراناند. هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که اجرای این طرح به معنای نقض حقوق بینالملل است.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان جمعه ۲۳ شهریور/ ۱۳ سپتامبر با انتشار پیامی در توییتر هشدار داد که الحاق دره اردن به خاک اسرائیل به معنای نقض آشکار حقوق بینالملل است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل رسماً اعلام کرد که چنانچه در انتخابات پارلمانی اسرائیل پیروز شود، شهرکهای اسرائیلی در کرانه باختری و بخشهای مهمی از این منطقه را به اسرائیل الحاق میکند. او سهشنبه گذشته در یک نشست خبری در اورشلیم، با استناد به یک نقشه که در پشت سر او روی پرده قرار داشت گفت در صورت پیروزی در انتخابات، بلافاصله دره اردن و شمال بحر المیت (دریای مرده) را تحت حاکمیت اسرائیل اعلام میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جمعه ۲۳ شهریور/ ۱۳ سپتامبر پنج قدرت اروپایی، کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا با صدور بیانیه مشترکی نگرانی خود را از برنامه نتانیاهو برای الحاق دره اردن به خاک اسرائیل اعلام کردند.
پنج کشور یاد شده دراین بیانیه از دولت اسرائیل و طرفهای درگیر فلسطینی خواستهاند از هرگونه اقدامی که به نقض حقوق بینالملل بینجامد و راه حل دو کشور بر اساس توافق سال ۱۹۶۷ را به چالش بکشد، این توافق را به خطر یا به تعویق بیندازد، خودداری کند.
فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا در بیانیه مشترک خود حق اسرائیل در دفاع از خود در برابر حملات فلسطینیها را به رسمیت شناختهاند و حملات اخیر حماس در غزه را نیز به شدت محکوم کردهاند.
در دره اردن و در شمال بحر المیت ۶۰ هزار فلسطینی و بین پنج تا یازده هزار نفر از یهودیان اسرائیل زندگی میکنند. نتانیاهو در نشست خبری سهشنبه گذشته ادعا کرد الحاق این سرزمینها به خاک اسرائیل برای تأمین امنیت شهرکنشینان ضروری است. نخستوزیر اسرائیل آشکارا تلاش داشت با این وعده حمایت یهودیان تندرو در انتخابات پارلمانی را به دست بیاورد.
همزمان با نشست خبری نتانیاهو از غزه دو راکت به سمت اسرائیل شلیک شد. سامانه دفاع هوایی اسرائیل اما راکتها را رهگیری و منهدم کرد. در پاسخ به این حمله، ارتش اسرائیل مناطقی از غزه را بمباران کرد.
برنامه نتانیاهو این است که همه زمینهای حاصلخیز دره اردن، به جز شهر أريحا را تصاحب کند. با این اقدام أريحا از سایر نقاط کرانه باختری جدا میشود. در حال حاضر منابع آبی کرانه باختری به ویژه در رأس العین تحت کنترل اسرائیل قرار دارد و کشاورزان فلسطینی از نظر آب در مضیقهاند تا آن حد که حتی تأمین آب آشامیدنی کافی هم برای آنان دشوار است.
بر اساس گزارشهای سازمان حقوق بشری فلسطینیهای ساکن دره اردن از برق کافی هم برخوردار نیستند و به همین سبب به تدریج زندگی روزانه آنها در این مناطق مختل میشود.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.