ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کارگران هپکو اعتصاب را از سر گرفتند

پاسخ مسئولان وعده‌های جدید است. مدیر کل اداره کار استان مرکزی کارگران را به صبر دعوت کرده. در سابقه مدیر جدید هپکو اما مدیریت شرکت‌های ورشکسته‌شده‌ای همچون ارج و آزمایش به چشم می‌خورد.

کارگران ابرشرکت هپکو در اراک که اعتصاب خود را با دادن یک مهلت ۱۰ روزه به مسئولان متوقف کرده بودند، در پی بی‌عملی دولت در پاسخ به مطالبات‌شان اعتصاب را از سر گرفته‌اند. کارگران خواستار پرداخت حقوق معوقه خود و تعیین تکلیف سهامدار عمده شرکت‌اند. مسئولان استان و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در پی اعتصاب اوائل شهریور کارگران مدیر کارخانه را تغییر داده‌اند. در زمینه پرداخت مطالبات کارگران نیز اقدامی صورت نگرفته است.

کارگران دوشنبه ۲۵ شهریور مسیر راه آهن را مسدود کردند

کارگران هپکو دوشنبه ۲۵ شهریور مسیر راه‌آهن شمال‌‌ــ‌جنوب را در اعتراض به وضعیت کاری‌شان مسدود کردند. آنها یکشنبه ۲۴ شهریور نیز در محطه کارخانه تجمع کرده بودند.

محمدتقی آبایی هزاوه، مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی منکر بستن راه‌آهن توسط کارگران شده است: «اینگونه نیست؛ آنطور که ما دیده‌ایم کارگران هپکو راه‌آهن را نبسته‌اند، بلکه در حاشیه راه‌آهن حضور دارند و در حال اعتراضِ صنفی هستند.»

با این وجود، گزارش تجمع امروز کارگران در راه‌آهن و مسدود کردن آن همراه با عکس در رسانه‌ها از جمله خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) و فضای مجازی منتشر شده است.

کارگران معترض ابتدای شهریور دور جدید اعتراض‌ها را آغاز کردند اما پس از چند روز مهلتی ۱۰ روزه به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رسیدگی به مطالبات‌شان دادند. آنها هشدار داده بودند که در صورت برآورده نشدن این مطالبات، اعتراض را از سر خواهند گرفت.

وعده‎هایی که عملی نمی‌شوند

پاسخ مسئولان باز هم وعده و و عید است. مدیر کل اداره کار استان مرکزی هم کارگران را به صبر و تحمل دعوت کرده است.

روند خصوصی‌سازی کارخانه ماشین‌آلات و و راهسازی هپکو به عنوان یکی از بزرگ‌ترین کارخانجات تولید ماشین‌آلات و تجهیزات سنگین ایران از سال ۱۳۸۶ آغاز شد. پس از آغاز پروسه خصوصی‌سازی این شرکت، به دلیل سوء مدیریت بخش خصوصی اعتراضات کارگری نیز در این مجموعه آغاز شد.

ابرشرکت هپکو پس از واگذاری به بخش خصوصی چندین بار دست به دست شد و سرانجام اوایل سال ۹۷ تحت کنترل دولت قرار گرفت. بخشی از مطالبات کارگران و کارکنان پرداخت و تولید راه‌اندازی شد. اما این رونق موقت بود.

کارگران هپکو هنوز حقوق تیر و مرداد را دریافت نکرده‌اند. و دستمزدهای به تعویق‌افتاده از سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ هم همچنان پرداخت نشده است. تولید در کارخانه به زیر ۲۰ درصد کاهش یافته و بخش مونتاژ هم تعطیل شده است. کارگران به دلیل کم‌کاری سهامدار و شیوه مدیریتی سازمان خصوصی‌سازی، نگران امنیت شغلی خود هستند. مرخصی‌های اجباری بی‌حقوق به دلیل نبود کار به نگرانی کارگران دامن زده است.

آن‌ها برای راه انداختن تولید کارخانه، خواستار اجرایی شدن قرارداد وزارت راه و شهرسازی برای ساخت دو هزار و ۴۰۰ دستگاه انواع ماشین آلات راهسازی هستند.

به گفته آبایی هزاوه، مسئولان به کارگران هپکو قول داده‌اند روز چهارشنبه یک بن ۵۰۰ هزار تومانی برای خرید از فروشگاه زنجیره‌ای رفاه در اختیار آنان بگذارند و «به این ترتیب انشالله این کارگران در ابتدای سال تحصیلی مشکلی بابت خرید لوازم‌التحریر و اسباب آموزشی نخواهند داشت.»

رسیدگی به مطالبات اصلی کارگران به آینده موکول شده و قرار است شورای اسلامی کار با دادن وعده، کارگران را به پایان اعتصاب مجاب کنند.

مدیرکل اداره تعاون استان مرکزی گفته‌است: «امروز نیز با نمایندگان شورای اسلامی کار هپکو صحبت کردیم و قرار شد آنها با کارگران صحبت کنند که به تجمعات خاتمه بدهند و از آن طرف، ما نیز قول دادیم که مطالبات کارگران را که در دو بخش پرداخت معوقات مزدی و همچنین تعیین تکلیف سهامدار کارخانه است، در سریع‌ترین زمان ممکن به پیش ببریم.»

آبایی هزاوه در پاسخ مطالبات کارگران در گفت‌و ‌گو با خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) از انتصاب مدیر عامل جدید کارخانه خبر داده است: «زمان می‌برد که ایشان بتوانند اقدامات اصلاحی لازم را صورت بدهند. اینکه انتظار داشته باشیم مشکلات سریع و یکروزه حل شود، صحیح و عملی نیست.»

تعیین تکلیف سهامدار در دستور کار سازمان خصوصی‌سازی قرار گرفته است. اما چه زمانی انجام خواهد شد؟ او رسیدگی به مطالبات کارگران و راه‌اندازی تولید را به آینده‌ای نامعلوم موکول کرده زیرا به ادعای او: «این مساله، یک سیکل کاری دارد که نمی‌شود یک مهلت زمان یک هفته‌ای یا دو هفته‌ای برای آن تعیین کرد؛ مساله‌ای است که در اختیار سازمانِ خصوصی‌سازی است و اگر بخواهید بیشتر بدانید باید از آنجا پیگیری کنید.»

خبرگزاری ایرنا مدیر جدید هپکو را دارای سابقه‌ای مدیریتی توصیف کرده که «اگر چه واژه بومی را یدک می‌کشد ولی در سوابق خود انبوهی از شرکت‌های ورشکسته از جمله ارج و آزمایش و... را نیز همراه دارد... بعید است حتی اگر هم بخواهد، بتواند شرکت هپکو را از این باتلاق بی‌تدبیری مسئولین نجات دهد. »

کارگران گفته‌اند در دو سال گذشته به رغم اعتراضات کارگران هیچ اقدامی نشده است. آن‌ها تاکید کرده‌اند: «از مسئولان می‌خواهیم به جای دادن وعده، اقدامات اساسی در راستای نجات هپکو انجام دهند.»

علاوه بر هپکو، آذرآب، یک ابرشرکت دیگر مستقر در اراک نیز دچار مشکل در تولید است و از پس مطالبات کارگران و پرداخت دستمزدها و حق بیمه معوقه آنها برنمی‌آید. کارگران آذرآب نیز در هفته‌های گذشته با حضور در خیابان‌های اراک اعتراض‌شان را نشان داده اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بازداشت گسترده کارگران معترض هپکو

    بازداشت گسترده کارگران معترض هپکو ▪️اردوی کار: خبرهای جدید حاکی از آن است که علاوه بر ضرب و شتم شدید و وحشیانه کارگران هپکو از سوی نیروهای گارد ویژه، گروهی از کارگران نیز بازداشت شده اند. شمار دقیق و اسامی بازداشت شده گان هنوز معلوم نیست اما احتمال می رود حداقل ۳۰ تن از کارگران دستگیر و بیشتر از ۱۵ تن مجروح شده‌ باشند.

  • حمله وحشیانه و غیرانسانی گارد ویژه به کارگران #هپکو‌ !

    حمله وحشیانه و غیرانسانی گارد ویژه به کارگران #هپکو‌ ! امروز ۲۵ شهریور ۹۸ ،کارگران هپکو درتجمع اعترضی خود درمرکز شهر #اراک سازمان داده بودند و ریل راه آهن رامسدودکردند مورد حمله شدید گارد ویژه قرار گرفتند .به دلیل جراحات وارده تعداد زیادی از کارگران به بیمارستان منتقل شدند. -کمپین دفاع از بازداشت‌شدگان هفت‌تپه و زندانیان ترقی‌خواه: @Zendani7tapeh ارتباط با کمپین @Zendani7tappeh

  • حمله گارد ضد شورش به تجمع اعتراضی کارگران هپکو

    دوشنبه ۲۵ شهریور ماه، تجمع اعتراضی کارگران هپکو در اراک مورد حمله نیروهای گارد ضد شورش قرار گرفت. در جریان این حمله شماری از کارگران مجروح و مصدوم شده اند. بدون شک حمله به کارگران کارخانه هپکو مبارزات کارگری را وارد مراحل تازه تری خواهد کرد @kolbarnews