ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پارلمان اروپا نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد

در این قطع‌نامه‌ از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته شده مدافعان حقوق زنان را که علیه حجاب اجباری اعتراض کرده‌اند، بدون قید و شرط آزاد کنند.

پارلمان اروپا با تصویب قطع‌نامه‌ای از نقض حقوق بشر در ایران انتقاد و آن را محکوم کرد. این قطع‌نامه، اولین قطع‌نامه علیه ایران در دوره نهم پارلمان اروپاست.

اعتراض به وضعیت حقوق بشر در ایران

در این قطع‌نامه‌ که بر وضعیت مدافعان حقوق زنان متمرکز است، پارلمان اروپا از مقام‌های ایران خواست مدافعان حقوق زنان را که علیه حجاب اجباری اعتراض کرده‌اند، بدون قید و شرط، آزاد کنند.

صبا کردافشاری، مژگان کشاورز، یاسمن آریانی و منیره عربشاهی، از جمله زنان معترض به حجاب اجباری که اکنون در زندان به سر می‌برند، به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیزشان مجموعا به ۵۵ سال زندان محکوم شده‌اند. این سه زن با حضور در متروی تهران و پخش گل میان شهروندان به حجاب اجباری اعتراض کرده بودند اما به «تبلیغ علیه نظام» متهم شدند.

قطع‌نامه اعتراضی پارلمان اتحادیه اروپا علیه نقض حقوق بشر در ایران، روز پنج‌شنبه ۱۹ سپتامبر/ ۲۸ شهریور، با ۶۰۸ رای موافق، ۷ رای مخالف و ۴۶ رای ممتنع به تصویب رسید.

در این بیانیه، پارلمان اروپا همچنین آزادی همه مدافعان حقوق بشر زندانی در ایران را خواستار شد و این فعالان را کسانی دانست که فقط از «حق آزادی بیان و تشکیل انجمن و تجمع مسالمت‌آمیز» استفاده کرده‌اند.

نمایندگان پارلمان اروپا در قطع‌نامه خود همچنین به ماجرای خودسوزی سحر خدایاری معروف به «دختر آبی» اشاره و بر ضرورت ورود زنان به ورزشگاه‌ها به عنوان یک حق تاکید کردند.

سحر خدایاری، زن جوانی که به دلیل تلاش برای ورود به ورزشگاه و تماشای مسابقه تیم مورد علاقه‌اش بازداشت شده بود، در جریان پیگیری پرونده‌اش در اعتراض خودسوزی کرد و چند روز پس از آن درگذشت. این ماجرا موجی از اعتراض‌ها را برای دادخواهی و پیگیری حق ورود زنان به ورزشگاه‌ها به راه انداخت.

    نهاد قانونگذار اتحادیه اروپا همچنین در قطع‌نامه خود ضمن حمایت از مدافعان حقوق بشر ایرانی تاکید کرد که آنان با وجود مشکلات و پیامدهای شخصی اقداماتشان، به دفاع از حقوق بشر ادامه می‌دهند.

    نمایندگان پارلمان اروپا اما در ادامه از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستند تا در همکاری با سفارت‌های خارجی در تهران، فهرست جامعی از تمام شهروندان دوتابعیتی‌ ارائه کنند که در حال حاضر در ایران زندانی‌اند.

    این قطع‌نامه از نازنین زاغری-رتکلیف، کامران قادری و احمدرضا جلالی به عنوان سه دوتابعیتی نام برد که در جریان محاکمه‌هایی‌ ناعادلانه در ایران محکوم شده‌اند و از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست تا این سه نفر را آزاد کنند یا اینکه در دادگاهی عادلانه و مطابق با قوانین بین‌المللی و آیین دادرسی عادلانه، دوباره محاکمه شوند.

    بازداشت شهروندان دو تابعیتی در ایران به اتهام‌هایی از قبیل جاسوسی یا «نفوذ» در سال‌های گذشته باعث انتقادهای گسترده از جمهوری اسلامی شده است.

    در حال حاضر چندین شهروند آمریکایی، استرالیایی، آمریکایی-ایرانی، آمریکایی-بریتانیایی و فرانسوی-ایرانی در ایران در حبس هستند.

      علاوه بر این اتحادیه اروپا در قطع‌نامه خود بر ضرورت گزارش‌دهی جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران تاکید کرد و از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست اجازه حضور او در ایران را صادر کنند.

      به گفته جاوید رحمان در حال حاضر حدود ۳۰ زندانی دو تابعیتی در زندان‌های جمهوری اسلامی روزگار می‌گذرانند.

        این قطع‌نامه همچنین خواستار ملغی شدن تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی شد که بر اساس آن زندانیان سیاسی تنها می‌توانند وکیلان خود را از میان وکلای مورد تایید رئیس قوه قضاییه انتخاب کنند.

        پارلمان اروپا همچنین دو قطع‌نامه نیز درباره وضعیت حقوق بشر در کشورهای ترکیه و میانمار صادر کرد.

          این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

          آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

          .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

          توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

          نظر بدهید

          در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

          نظرها

          نظری وجود ندارد.