یک گروگان ایرانی دزدان دریایی سومالیایی بعد از چهار سال و نیم آزاد شد
در بیانیه گروه حامی گروگانها آمده است محمدشریف پناهنده بسیار بیمار شده بوده و نمیتوانسته بیشتر از این دوام بیاورد.
یک گروه حامی حقوق بشر که برای آزاد کردن گروگانهای در بندِ دزدان دریایی سومالیایی در سالهای گذشته تلاش کرده، خبر داد که یک ماهیگیر ایرانی بعد از چهار سال و نیم آزاد شده و اکنون در راه بازگشت به خانه است. دلیل آزادی او دچار شدن به یک بیماری سخت در اسارت عنوان شده است.
به گزارش خبرگزاری «اسوشیتدپرس»، در بیانیه گروه حامی گروگانها آمده است که «محمدشریف پناهنده»، بسیار بیمار شده بوده و نمیتوانسته بیشتر از این دوام بیاورد. این سازمان همچنین خبر داده که این گروگان آزاد شده یکی از چهار گروگان ایرانی باقیمانده در بندِ دزدان دریایی سومالیایی است.
در سال ۱۳۹۴، ۳۷ صیاد ایرانی به اسارت دزدان دریایی درآمدند، عدهای از آنها جان باختند و عدهای فرار کردند.
به جز محمدشریف پناهنده که به دلیل بیماری آزاد شده است، «عبدالله نوحانی»، «ابراهیم بلوچنیا» و ناخدا «جمالالدین دهواری» بیش از چهار سال است در اسارت هستند.
در بیانیه گروه حقوق بشر حامی گروگانها آمده که آقای پناهنده بعد از انجام آزمایشهای پزشکی به ایران باز خواهد گشت. همچنین گفته شده که سه ایرانی دیگر در «وضعیت هولناکی» نگهداری میشوند.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه نیز اعلام کرده که محمدشریف پناهنده، صیاد آزاد شده با هماهنگی سفارت ایران در اتیوپی به کشور باز خواهد گشت.
دو سال پیش، یکی از ماهیگیران چابهاری خبر داد که همکارانش هنوز در اسارت دزدان دریایی هستند و خانوادههای آنها بدون سرپرست در وضعیت فقر و بلاتکلیفی به سر میبرند. دزدان دریایی برای آزادی هر کدام از این افراد دو میلیارد تومان طلب کرده بودند. این در حالی است که ماهیگیران جز سقف بالای سرشان چیز دیگری در بساط ندارند.
چندی بعد هم رسانههای ایران خبر دادند کسانی که به ماهیگیران چابهاری ربوده شده توسط دزدان دریایی، پول «نزول» دادهاند، طلبشان را از خانواده این ماهیگیران میخواهند، اما خانوادههای بیسرپرست از کمک و حمایت هیچ کدام از نهادهای دولتی برخوردار نیستند و حتی از پس خرجی خود نیز برنمیآیند و نمیتوانند چنین پولی را پرداخت کنند.
یکی دیگر از مشکلاتی که در سالهای اخیر در مناطق آبی جنوب ایران به وجود آمده است، کاهش ذخایر آبزیان آبهای خلیج فارس است. این مساله باعث شده ماهیگیران ایرانی به دنبال گلههای ماهی کیلومترها از محل زندگی خود دور شوند.
همین موضوع سبب شده که ماهیگیران محلی سومالی نیز از رفت و آمد کشتیهای ماهیگیری بزرگ در آبهای سرزمینی سومالی خشمگین شوند. آنها میگویند ماهیگیری غیرقانونی باعث شده ماهی کمیاب شود و دست آنها خالی بماند.
دزدی دریایی در آبهای نزدیک به سومالی پس از افزایش نگهبانی دریایی بینالمللی کاهش داشته است.
نظرها
نظری وجود ندارد.