ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افزایش دستفروشان ایرانی در اقلیم کردستان عراق

کارگران مهاجرت کرده از ایران حالا در اقلیم کردستان و عراق شرایطی مشابه آنچه که مهاجران افغانستانی در ایران دارند، تجربه می‌کنند: دستمزد پایین‌تر و عدم امکان شکایت به دلیل وضعیت اقامت.

عراق و اقلیم کردستان عراق در ماه‌های گذشته مقصد کارگران ساختمانی ایران بود که از یافتن شغل در ایران نامید شده بودند. حالا عضو اتاق بازرگانی ایران از «مهاجرت» دستفروشان به اقلیم کردستان خبر داده است.

عکس از آرشیو

علی شریعتی روز یک‌شنبه ۷ مهر به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفت حضور دستفروشان ایرانی در اقلیم کردستان عراق روند صعودی داشته است.

او آمار دقیقی از شمار دستفروشان و کارگرانی که از ایران به عراق مهاجرت کرده‌اند، ارائه نکرد اما گفت:

«این افراد معمولا ماشین خود را که محل خواب و اقامت آنها نیز محسوب می‌شود کاپوتاژ  کرده و با سفر به نقاط مختلف عراق به خصوص مناطق توریستی اقلیم کردستان، شروع به فروش اجناس مختلف همچون صنایع دستی، آباژور، تابلوهای دیواری، لوازم جانبی موبایل و ... می‌کنند».

به گفته شریعتی، بیشتر دستفروشان در مناطق اقلیم کردستان از استان‌های غربی ایران یعنی آذربایجان ‌غربی، کردستان و کرمانشاه هستند و در جنوب عراق هم ساکنان خوزستان و لرستان حضور بیشتری دارند.

بر اساس اعلام مرکز آمار جمهوری اسلامی ایران نرخ بیکاری رسمی استان‌های خوزستان و لرستان در بهار امسال به ترتیب ۱۶,۲ درصد و ۱۶,۱ درصد بود. نرخ بیکاری کرمانشاه و کردستان هم ۱۴,۷ درصد و ۱۲,۵ درصد اعلام شده است.

فعالان کارگری و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اما نرخ بیکاری اعلام شده در این مناطق را «غیرواقعی» می‌دانند.

ممنوعیت کولبری و بستن مرزها که از دو سال پیش در دستور کار دولت ایران قرار گرفت، بیکاری در استان‌های آذربایجان‌غربی، کردستان و کرمانشاه را تشدید کرده است.

علاوه بر این شهرداری‌ها نیز محدودیت‌های بیشتری برای دستفروشان به اجرا گذاشته‌اند. در برخی شهرها دستفروشی به صورت کامل ممنوع شده و دستفروشان به مکان‌های کم رفت و آمد منتقل شده‌اند.

این شرایط در کنار رکود اقتصادی، امکان اشتغال در ایران را برای کارگران سخت‌تر و آنان را به مهاجرت ناچار کرده است.

کارگران مهاجرت کرده از ایران اگرچه به گفته شریعتی «درآمد خوبی دارند»، اما با همان مشکلاتی روبه‌رو هستند که کارگران مهاجر افغانستانی در ایران تجربه کرده‌اند و می‌کنند: دستمزد پایین‌تر، سوء استفاده و عدم امکان شکایت از کارفرما به دلیل نوع قرارداد و اقامت.

شریعتی درآمد کارگران در اقلیم کردستان را حدود ۵۰۰ دلار با جای خواب و غذا اعلام کرد اما گفت که طی ماه‌های اخیر سوء استفاده‌های بیشتری از کارگران ایرانی گزارش شده و کارفرماها در عراق و اقلیم کردستان «تمایل کمتری به استخدام کارگر ساده ایرانی» پیدا کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه مرداد امسال از افزایش حضور کارگران ساختمانی ایرانی در اقلیم کردستان عراق خبر داده بود.

عضو اتاق بازرگانی وضعیت این گروه از کارگران در اقلیم کردستان را «خوب» ارزیابی کرد و گفت:

«در کارهای تخصصی ساختمانی به طور کامل استاد کارهای ایرانی بازار را قبضه کرده‌اند.»

او از مسئولان وزارت امور خارجه خواست «برای حمایت از این قشر تمهیدات ویژه‌ای اتخاذ کنند»، چرا که «سوء استفاده‌های متعددی از کارگران ایرانی» گزارش می‌شود.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.