ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سرمایه‌گذاری ایران در معادن بوکسیت سوریه

عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران، معادن بوکسیت سوریه را یک گزینه مناسب برای سرمایه‌گذاری ایران دانست اما گفت نباید گذاشت این طرح به «سرنوشت گینه» دچار شود.

عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت که ایران در صنعت آلومینیوم‌سازی با کمبود بوکسیت مواجه است و باید برای «مطالعه و کشف معادن بوکسیت جدید» سرمایه‌گذاری کند. آریا صادق‌نیت، معادن بوکسیت سوریه را یک گزینه مناسب برای سرمایه‌گذاری دانست اما تاکید کرد که نباید گذاشت این طرح به «سرنوشت گینه» دچار شود.

معدن بوکسیت
معدن بوکسیت، عکس از خبرگزاری ایلنا

از ابتدای حضور ایران در جنگ سوریه که بیش از هشت سال به درازا انجامیده، برخی کارشناسان از برنامه ایران برای تقویت نیروی نظامی و به تبع آن حضور اقتصادی در سوریه ابراز نگرانی کردند. فعالان سوریه نیز ایران را متهم کرده‌اند که با همدستی رژیم اسد و سرکوب مخالفان برای تصرف و اشغال معادن و منابع این کشور در آینده نزدیک نقشه می‌کشد.

با شکست داعش در سوریه و تصرف دوباره بیشتر قلمرو این کشور به دست نیروهای دولت بشار الاسد، دوران بازسازی به تدریج آغاز شده است.

ایران در گذشته بارها برای سرمایه‌گذاری در سوریه و گسترش روابط تجاری با این کشور ابراز علاقه کرده است. از جمله یحیی رحیم‌صفوی، مشاور رهبر ایران در امور نظامی در بهمن ‌ماه ۱۳۹۶ گفت که ایران هزینه مداخله در سوریه را با قراردادهای طولانی‌مدت بر سر منابع این کشور تأمین خواهد کرد.

مقامات رژیم سوریه نیز از توسعه همکاری‌ها با ایران استقبال کرده‌اند.

آریا صادق‌نیت، عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم اما هشدار داده است که سرمایه‌گذاری ایران در معادن سوریه باید با برنامه‌ریزی مناسب صورت بگیرد. به گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، صادق‌نیت تصریح کرده:

«اگر قرار باشد در معدن بوکسیت سوریه سرمایه‌گذاری شود، باید آن معدن عیارسنجی، مکان‌یابی و هزینه‌های انتقال مورد مطالعه قرار بگیرد.»

به گفته صادق‌نیت کارخانه سالکو در آبان ماه امسال در زمینه تولید آلومینیوم آغاز به کار می‌کند و این کارخانه برای تولید خود به بوکسیت و آلومینا نیاز دارد.

او پیشنهاد داده که در صورت واردات بوکسیت ایران باید در زمینه گسترش صنایع تولید آلومینا در داخل سرمایه‌گذاری کند.

اما صادق‌نیت به پروژه شکست‌خورده ایران برای سرمایه‌گذاری در معادن بوکسیت گینه نیز اشاره کرده و گفته است:

«پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از قرارداد ایران و گینه در زمینه برداشت از معادن بوکسیت این کشور، برداشتی از معادن گینه صورت نگرفته و تلاش‌های ایران در حوزه اکتشاف و استخراج این معادن نیمه‌کاره رها شده است.»

عضو سندیکای صنایع آلومینیوم یکی از دلایل عدم پیشرفت در این پروژه را فاصله ۴۰۰ کیلیومتری معادن بوکسیت گینه از دریا و هزینه‌های زیاد حمل و نقل دانست.

به گفته عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم، ایران در نظر دارد که تا سال ۱۴۰۴ یک و نیم میلیون تن آلومینیوم تولید کند. این میزان تولید به سه میلیون تن آلومینا و شش میلیون تن بوکسیت نیاز دارد.

هفته پیش بهرام شکوری، رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران نیز بر استفاده از فرصت‌های تجاری و اقتصادی در سوریه تاکید کرد.

او گفت که با آغاز فرایند بازسازی سوریه، فرصت خوبی برای بخش خصوصی ایران به وجود می‌آید تا صادرات خود به این کشور را توسعه دهد.

شکوری همچنین گفت که معادن سوریه نیز ممکن است مورد توجه و اقبال سرمایه‌گذاران ایرانی قرار بگیرند.

استقبال معادن سوریه از سرمایه‌گذاری ایران

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران با اشاره به سفر علی سلیمان غانم، وزیر نفت و منابع مدنی سوریه به ایران گفت که سوری‌ها پیشتر علاقه خود برای ورود ایران را به بخش معادن این کشور ابراز کرده بودند.

شکوری تاکید کرد که سوریه از سرمایه‌گذاری ایران در زمینه معادن بوکسیت این کشور استقبال کرده است.

علی سلیمان غانم که به دعوت بیژن زنگنه، وزیر نفت، برای بازدید از صنایع نفت و پتروشیمی به ایران سفر کرده بود، در جریان این دیدار با رضا رحمانی، وزیر معادن و تجارت نیز دیدار کرد.

وزیر نفت و معادن سوریه در این دیدار از توسعه روابط و همکاری‌های ایران و سوریه ابراز خرسندی کرد. او با اشاره به ظرفیت معادن کشورش گفت:

«نزدیک به ۲۰ میلیارد ذخیره معدنی در سوریه وجود دارد و مطمئن هستیم در زمینه همکاری دو طرفه می‌توانیم به فناوری و تجهیزات ایران برای توسعه این بخش حساب کنیم.»

دو روز پیش نیز رضا اردکانیان، وزیر انرژی ایران گفت که شرکت مپنا موفق به دریافت یک قرارداد ۵۴۰ مگاواتی برای ساختن نیروگاه گازی تولید برق در شهر ساحلی لازقیه شده است.

خبرگزاری ایرنا گزارش داده بود که سر جمع هزینه ساخت این نیروگاه ۴۱۱ میلیون یورو خواهد بود. این پروژه قرار است در سه فاز و در عرض ۳۴ ماه به اتمام برسد.

ظاهراً ایران می‌خواهد با توسل به فرصت‌های سرمایه‌گذاری و درآمدزایی در سوریه بخش از هزینه‌های تحمیلی تحریم‌های آمریکا علیه خود را جبران کند.

حسن دانایی فر، مسؤول ستاد هماهنگی‌های ایران در عراق و سوریه، چندی پیش گفت که روابط بازرگانی ایران و سوریه در ابتدای امسال نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    عوام فریبی و گول زدن درجهت سرمایه گذاری کلان سوریه آنهم ازجیب مردم ایران نتیجه بوکسیت استخراجی سوریه درایران به شمش آلومینیوم تبدیل و مقصد شان هم چین خواهد بود...مقادیر نجومی شمش آلومینوم و مس ایران دربست به کشورتعلق دارد و پیش فروش شده است !!!!!اینهم سرمایه گذاری با پول مردم ایران درراکتوراتمی بوشهر کجا رفت برق ارزان اتمی ؟ به کجا برق اتمی ایران صادرمیشود و پولهای دریافتی را چه عناصرحکومتی به جیب خودشان واریزمی کنند...ولی برای گول زدن مردم ...برق اتمی ...سرمایه گذاری درنیرگاه اتمی بوشهر!!!باید دانست که تحریم ها شامل نفت و گازمیشود ولی شامل صدورمس و الومینوم نمیشود..مردم که آب وگازوبرق وتحصیل ودرمان و خانه مجانی و پولهای نفتی هم بین نشان تقسیم شد و حالا باید منتظر شد که پولهای تولید آلومینیوم و صدورآن به چین هم شاملشان شود..!!