دختر نازنین زاغری به بریتانیا بازگشت
گابریلا (گیسو) دختر ۵ ساله نازنین زاغری- رتکلیف، زندانی سیاسی دو تابعیتی، به دنبال تصمیم پدر و مادرش، پس از ۱۳۰۰ روز از ایران به بریتانیا بازگشت. او دیگر از مادرش جدا شد.
گابریلا (گیسو)، دختر نازنین زاغری- رتکلیف، زندانی سیاسی دو تابعیتی که در زندان اوین زندانی است، پس از سه سال و نیم زندگی در ایران به بریتانیا، نزد پدرش بازگشت.
گابریلا، دختر ۵ ساله نازنین زاغری - رتکلیف به دنبال تصمیم دردناک پدر و مادرش از ایران شب گذشته، پنجشنبه ۱۸ مهر / ۱۰ اکتبر به بریتانیا بازگشت. نازنین زاغری همچنان زندانی است و این بدان معنی است که گابریلا اکنون بهطور دائم از مادرش، جدا میشود.
گابریلا زاغری - رتکلیف در حالیکه مادرش در زندان اوین زندانی بود بهمدت سه سال و نیم در کنار مادربزرگ و پدربزرگ خود در ایران زندگی کرد و زمانی که مقامات قضائی ایران اجازه میدادند برای دیدار مادرش به زندان اوین میرفت. او در زمان دستگیری مادرش دو ساله بود.
بنا بهگزارشها، توانایی گابریلا در مکالمه انگلیسی بهشدت کاهش یافته و او مجبور است از نو چگونگی ارتباط با پدرش را فرابگیرد.
ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری و تولیپ رضوانه صدیق، نماینده حزب کارگر در مجلس عوام بریتانیا پس از بازگشت گابریلا به بریتانیا امروز جمعه ۱۹ مهر / ۱۱ اکتبر در یک نشست رسانهای در وست مینستر شرکت میکنند.
ریچارد رتکلیف با بیان اینکه گابریلا اکنون با آرامش در کنار اوست، از سفارت بریتانیا و وزارت امور خارجه بریتانیا برای رفع موانع تشکر کرد و گفت: «البته تا زمانی که نازنین در خانه نباشد کار ما هنوز انجام نشده است. خداحافظی سختی برای نازنین و تمام خانوادهاش بود. اما امیدواریم این بازگشت به خانه راه دیگری را باز کند.»
تولیپ رضوانه صدیق نیز تصمیم پدر و مادر گابریلا مبنی بر بازگشت او به بریتانیا پس از ۱۳۰۰ روز را دشوار توصیف کرد و گفت: «ایران باید به دیپلماسی گروگانگیری خود پایان دهد و نازنینِ بیگناه را آزاد کند. بریتانیا نیز باید مسئله بدهی طولانیمدت خود با ایران را حل کند.»
نازنین زاغری، کارمند بنیاد خیریه تامسون رویترز، فروردین سال ۱۳۹۵ در سفر به ایران بازداشت شد. او به اتهام «تلاش برای براندازی»، به پنج سال حبس محکوم شده است. زاغری و وکیل او اتهامهای مطرح شده را رد کردهاند.
روزنامه گاردین یکم مهر ماه نوشته بود که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفت بریتانیا پیشنهاد داده بود که در ازای آزادی نازنین زاغری بدهکاری ۴۰ ساله این کشور به جمهوری اسلامی را خواهد پرداخت اما چون این کار را نکرد زاغری در زندان ماند.
ایران در سال ۱۹۷۶صدها تانک چیفتن از بریتانیا خریده بود اما در پی انقلاب ۱۳۵۷ بخش عمده ای از تانکها تحویل نشد و در نهایت به دولت وقت عراق فروخته شد. دولت بریتانیا اذعان دارد که از این بابت ۴۰۰ میلیون پوند به ایران بدهکار است، اما دو کشور بر سر جمع بدهی و بهره پول اختلاف داشتند.
جرمی هانت، وزیر خارجه پیشین بریتانیا، ادعای ظریف درباره پرداخت ۴۰۰ میلیون پوند از داراییهای ضبط شده ایران در قبال آزادی نازنین زاغری رتکلیف را تکذیب کرد و گفت در صورت مشخص شدن مبلغ دقیق، دولت این کشور از حکم مراجع قضائی بریتانیا برای پرداخت بدهی خود به ایران تبعیت میکند.
هانت تأکید کرد که پرداخت این مبلغ بخشی از توافق برای آزادی نازنین زاغری نیست.
نازنین زاغری بهتازگی در نامهای از عملکرد جمهوری اسلامی در مورد پرونده خود انتقاد کرد و در بخشی از نامه خود با اشاره به سخنان ظریف نوشت: «کشور من هفته گذشته مرا در ازای مبلغ هنگفتی که مطالبات سیاسی خودش است به حراج گذاشت.»
او در این نامه نوشته بود همواره آرزوی دیدار فرزند خود، گابریلا (گیسو) را دارد و درآغوش نکشیدن دخترش «بدترین عذاب» است.
ریچارد رتکلیف همزمان با مجمع عمومی اخیر سازمان ملل به نیویورک رفت تا بلکه با ظریف ملاقات کند. او کارزاری به نام «اتحاد خانوادهها علیه گروگانگیری دولتی» راهاندازی کرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.