ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه: اخبار ضدونقیض از تصرف رأس‌العین

وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد رأس العین به تصرف نیروهای این کشور درآمده است. کردها این ادعا را رد کرده‌اند.

وزارت دفاع ترکیه گفته است نیروهای این کشور کنترل رأس العین در شمال سوریه را در اختیار گرفته‌اند. رأس‌العین یکی از دو شهر مرزی سوریه است که ترکیه در اولین گام عملیات زمینی «چشمه صلح»، قصد تصرف آنها را دارد.

A picture taken in Akcakale at the Turkish border with Syria on October 10, 2019 shows the Turkish flag as smokes rises from the Syrian town of Tal Abyad after a mortar landed in Akcakale. - At least 18 people were injured in shelling on a Turkish border town on October 10, local media said, a day after Turkey launched an operation against Kurdish forces in northern Syria. (Photo by BULENT KILIC / AFP)
پرچم ترکیه، در مرز با سوریه/ عکس از AFP

نیروهای ترکیه از روز چهارشنبه ۹ اکتبر/ ۱۷ مهر حمله به مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) به رهبری کردها را با حملات هوایی و ارسال نیروها بر روی زمین آغاز کردند. گفته می‌شود هدف آنها تصرف مناطق و ایجاد «منطقه امن» در امتداد مرز شمال شرقی سوریه و عقب راندن شبه‌نظامیان کرد است اما در این میان ده‌ها غیرنظامی کشته و زخمی شده‌اند و هزاران نفر خانه و کاشانه خود را ترک کرده‌اند.

ترکیه بنا دارد با پیشروی در عمق ۳۲ کیلومتری خاک سوریه، این منطقه امن را به صورت یک‌جانبه و با کمک شبه‌نظامیان سوری تحت نام ارتش ملی سوریه ایجاد کند.

در چهارمین روز حمله ترکیه درگیری‌های سنگین در رأس‌العین ادامه یافت.

وزارت دفاع ترکیه ظهر شنبه ۱۲ اکتبر/ ۲۰ مهر در توئیتی اعلام کرد:

«به عنوان بخشی از عملیات‌های موفق که در چارچوب عملیات چشمه صلح صورت می‌گیرد، شهر رأس‌العین واقع در شرق فرات تحت کنترل ما قرار گرفت.»

نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) این گزارش را رد کردند.

ماروین قامشلو، یکی از مسئولان رسانه‌ای ارتش نیروهای سوریه دموکراتیک گفت که نیروهای تحت حمایت ترکیه پس از ساعت‌ها بمباران سنگین ترکیه وارد یک محله در بخش صنعتی شهر رأس‌العین شده‌اند.

او گفت عقب‌نشینی نیروهای سوریه دموکراتیک از این منطقه به دلایل تاکتیکی صورت گرفته است.

با این حال به گزارش شبکه خبری الجزیره، در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از حضور نیروهای شورشیان سوری تحت حمایت ترکیه در مرکز شهر رأس‌العین منتشر شده که آنها را در حال پایین کشیدن پرچم نیروهای سوریه دموکراتیک و یگان‌های مدافع خلق (YPG) نشان می‌دهد.

ترکیه از چهار روز پیش عملیات «چشمه صلح» را علیه کردهای سوریه آغاز کرده است. این عملیات با حملات هوایی آغاز شد که مناطقی در سرتاسر مرز ۴۸۰ کیلومتری با سوریه را هدف قرار داد.

همزمان در گام دوم عملیات حمله زمینی آغاز شد که بر دو شهر کوچک مرزی، اما به لحاظ استراتژیک مهم متمرکز است: تل ابیض و رأس‌العین.

فاصله این دو شهر حدود ۱۲۰ کیلومتر است.

نیروهای تحت حمایت ترکیه موفق شده‌اند در برخی نقاط تا عمق ۳۰ کیلومتری نفوذ کنند و به بزرگراه بین‌المللی برسند که شرق و غرب سوریه را به هم متصل می‌کند.

اگر نیروهای ترکیه بتوانند برتری خود را در این مناطق حفظ کنند، ارتباط میان مناطق شرقی و غربی تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها را قطع خواهند کرد و تصرف سایر مناطق تسهیل خواهد شد.

ارتش ترکیه همچنین ادعا کرده است ۱۴ روستای سوریه را از کنترل «تروریست‌ها» خارج کرده و «آزاد» کرده است.

ارتش گفته که در هشت ساعت گذشته ۷۳ تن از شبه‌نظامیان یگان‌های مدافع خلق را «خنثی» کرده است. وزارت دفاع ترکیه همچنین اعلام کرده که ۳۹۹ شبه‌نظامی کرد از آغاز عملیات در روز چهارشنبه «خنثی» شده‌اند. مقامات ترکیه از عبارت خنثی کردن به معنای اسارت، کشتن یا محاصره کردن شبه‌نظامیان استفاده می‌کنند.

کردها این ارقام را زیر سوال برده و تعداد کشته شده‌های خود را ۲۹ تن اعلام کرده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن اعلام کرده تعداد تلفات نیروهای سوریه دموکراتیک از آغاز درگیری‌ها ۷۴ نفر و تعداد تلفات نیروهای سوری تحت پشتیبانی ترکیه ۴۹ تن بوده است.

نیروهای سوریه دموکراتیک به رهبری کردها تعداد کشته‌شده‌های ارتش خود را ۴۵ تن اعلام کرده است.

وزارت دفاع ترکیه در عین حال افزوده که سه سرباز این کشور کشته شده و سه تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    «نیروهای سوریۀ دموکراتیک» (ه.س.د) نیرویی متشکل از گروه های مختلف نظامی کرد، عرب، ارمنی، آشوری و ترکمن هستند. در خبرنویسی مفتضحانۀ شما و دیگر سایت های فارسی مدام از این نیرو با عنوان «نیروهای کرد»، «نیروهای سوریۀ دموکراتیک کرد»، «شبه نظامیان کرد» و ... یاد می شود. کردها این نیرو را در اتحادی دموکراتیک با دیگر ملیت های سوریه تأسیس کرده و نشان داده اند که به دنبال تأسیس نیرویی قومی و ملی نبوده و اتحاد با دیگر ملیت ها را در دستور کار گذاشته اند. بنابراین شما حق ندارید از هر ادبیاتی که می خواهید برای توصیف آنها استفاده کنید. ما چیزی به نام «یگان های مدافع خلق کرد» نداریم، بلکه «نیروهای مدافع خلق» (ی.پ.گ) داریم: خلق، نه صرفاً خلق کرد. این قومگرایی و شونیسم پنهان تان را کنار بگذارید و هرچیزی که از جانب کردها به راه افتاد را قومگرایانه نبینید. شما با این شکل از خبررسانی مشغول تحریف تاریخ هستید. -------- زمانه: با تشکر از شما کاربر گرامی. در پوشش خبری زمانه آمده که "ی پ گ" رهبری یک ائتلاف را به عهده دارد. مثلاً در زیر: نیروهای دموکراتیک سوریه متشکل از کردها و عرب‌ها هستند و در میان آن‌ها یگان‌های مدافع خلق، کردهایی که ترکیه آن‌ها را همطراز حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند، فعالیت می‌کنند و عملاً رهبری این نیروها را در دست دارند. https://www.radiozamaneh.com/369535