ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تجمع دانشجویان علیه حضور روحانی در دانشگاه تهران

روحانی در دانشگاه تهران همه را به شرکت در انتخابات ترغیب کرد و گفت در مسائل استراتژیک اگر به نتیجه نرسیدیم باید همه‌پرسی برگزار کنیم. در محوطه دانشگاه دانشجویان علیه او دست به اعتراض زدند.

حسن روحانی به دانشگاه تهران رفت و در آن‌جا دانشجویان را تشویق به شرکت در انتخابات کرد و گفت در مسائل استراتژیک اگر به نتیجه نرسیدیم باید همه‌پرسی برگزار کنیم. دانشجویان معترض با شعارهای اعتراضی از روحانی استقبال کردند.

اعتراضات دانشجویی در روز حضور حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در دانشگاه تهران

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، چهارشنبه ۲۴ مهر به‌مناسبت آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فن‌آوری کشور به دانشگاه رفت تا در آن‌جا سخنرانی کند.

فعالان صنفی دانشجویی در دانشگاه تهران همزمان با سخنرانی روحانی دست به تجمع اعتراضی زدند.

دانشجویان با در دست گرفتن پیام‌هایی حاوی اسامی دانشجویان و فعالان صنفی و احکام صادره برای این دانشجویان اعتراض خود را نسبت به حضور حسن روحانی، حبس و ‌محدود کردن فعالان صنفی اعلام کردند.

آن ها ضمن اعتراض به بازداشت فعالان دانشجویی، شعارهایی همچون «ایستاده ایم در سنگر، دانشجو و کارگر»، «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد»، «کارگر زندانی آزاد باید گردد»، «معلم زندانی آزاد باید گردد»، «حراست دانشگاه، شعبه اطلاعات»، «خوابگاه دخترانه، زندانه زندانه» سر دادند.

[video width="527" height="296" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2019/10/Tehran-University.mp4"][/video]

همزمان، سها مرتضایی، دانشجوی محروم از تحصیل و دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران وارد پنجمین روز تحصن خود شد.

این فعال دانشجویی که پس از اعتراضات دی‌ماه سال ۹۶ بازداشت و به تحمل شش سال حبس محکوم شده بود، با وجود کسب رتبه ۱۰ کنکور دکتری علوم سیاسی، با گزینه «نقص در پرونده» مواجه شده و نتوانسته است به تحصیلات خود در مقطع دکتری ادامه دهد.

مرتضایی پس از این‌که با عنوان نقص در پرونده مواجه شده، برای پیگیری به سازمان سنجش مراجعه کرده اما مسئولان سازمان سنجش دو نامه، یکی از سوی وزارت اطلاعات و دیگری از سوی حراست دانشگاه به او نشان داده‌اند که در هر دو نامه از سازمان سنجش خواسته شده او در مقطع دکتری دانشگاه تهران پذیرش نشود.

مسئولان دانشگاه و وزارت علوم تاکنون پاسخی به او نداده‌اند.

حسن روحانی در کارزار انتخاباتی سال ۹۲، وعده داده بود که دانشجویان محروم از تحصیل را به دانشگاه بازگرداند و فضای امنیتی در دانشگاه‌ها را از بین می‌برد.

سخنان روحانی در دانشگاه تهران

در حالی‌که دانشجویان معترض در محوطه دانشگاه تهران علیه تبعیض‌های موجود در دانشگاه و حضور حسن روحانی شعار می‌دادند، روحانی در سخنان خود دانشگاهیان را فراخواند تا در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت کنند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در دانشگاه تهران ـ چهارشنبه ۲۴ مهر

روحانی گفت: «سرنوشت آینده کشور ما را انتخابات‌ها روشن می‌کند. با همه نقص و اشکال بهترین کار صندوق است. برای اصلاح، شایسته‌سالاری و حاکم شدن افکار به‌حق مردم به صندوق نیاز داریم. ما راه دیگری جز فضای پرشکوه انتخابات نداریم ولو اینکه بگویید اشکال و ایرادی هست. علی ‌رغم همه آن‌ها تنها راه آینده کشور انتخابات است.»

او خواستار تعامل به جهان شد و گفت ۴۱ سال است که به سئوال «پیشرفت و آینده کشور در سایه تقابل با دنیا است یا تعامل؟» پاسخ داده نشده است.

روحانی در این‌باره گفت: «دانشگاه باید به مسائل استراتژیک وارد شود. ما که نمی‌توانیم با هم دعوا کنیم، چهل سال است داریم دعوا می‌کنیم. باید راه را انتخاب کنیم.»

او همچنین تأکید کرد که اگر «در مسائل استراتژیک به نتیجه نرسیدیم، باید همه‌پرسی کنیم».

روحانی در سخنرانی ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۶ نیز با استناد به اصل ۵۹ قانون اساسی پیشنهاد داده بود که برای حل اختلاف بین جناح‌های سیاسی در ایران یک همه‌‌پرسی برگزار شود. این پیشنهاد روحانی از سوی مخالفان دولت مورد انتقاد قرار گرفت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    اصل صحبت های روحانی را منعکس نکرده اید. روحانی با پررویی تمام از خصوصی کردن دانشگاه ها دفاع کرده و گفته چه ایرادی دارد که دانشگاه ها عصر ها و شب ها هم باز باشند، و افرادی که به گفتۀ او پولش را دارند بیایند درس بخوانند و مدرک بگیرند؟ او گفته باید رابطۀ دانشگاه ها با بخش خصوصی را تقویت کرد! درواقع روحانی برای دفاع از سیاست پولی سازی آموزش و خصوصی کردن دانشگاه ها به دانشگاه تهران رفته بوده و در آنجا از جنایات اقتصادی دولتش دفاع کرده است. دانشجویان معترض هم دو سدته بوده اند. اگرچه فراخوان اعتراض را دانشجویان چپ داده بوده اند، اما عده ای از دانشجویان هوادار اصلاح طلبان حکومتی هم که خودشان از حامیان روحانی بوده اند و برای رساندنش به ریاست جمهوری ایران در سال 92 و 96 از جان مایه گذاشته بودند نیز برای ایجاد درگیری با چپ ها و مصادره کردن تجمعشان با تصویری از یک دانشجوی دختر طرفدار اصلاح طلبان حکومتی که به خاطر بلند کردن عکس میرحسین موسوی (نخست وزیر دولت خامنه ای در زمان خمینی و از رهبران حزب جمهوری اسلامی سابق) به 18 ماه زندان محکوم شده، به مکان تجمع چپ ها آمده اند. رسانه های حکوختی هم موذیانهتصویر آن دانشجوی دختر طرفدار اصلاح طلبان حکومتی را با عنوان تجمع دانشجویان چپ منتشر کرده تا متوهمینی را که هنوز در توهم ریاست جمهوری موسوی هستند با عنوان چپ معرفی کرده و جریان چپ دانشجویی را بدنام کند.

  • کارو

    روحانی در دانشگاه تهران: «من نمی‌گویم درآمد دانشگاه از طریق فروش علم باشد، ولی از طریق فروش پژوهش که باید باشد. حالا علم را هم اشکال کنیم و بگوییم آن جوان پولدار، شب در دانشگاه شما اگر فضا دارید و استاد هم دارید که درس بدهد، چون نمره کنکورش بالا نبوده نیاید درس بخواند. من خیلی هم موافقم (این اشکالی که گرفته می‌شود) نیستم..» میانگین تأمین هزینه آموزش عمومی از جانب دولت‌ها در دنیا بین ۸۵-۸۷ درصد است، اما در ایران سهم دولت به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است. مهم‌ترین شاخص شکاف طبقاتی در ایران، آموزش است؛ در سال ۹۵ این شکاف بین دهک بالا و پایین جامعه برای پرداخت هزینه در حوزه آموزش، ۴۷ برابر بوده و طبق آمارهای خام در سال ۹۶ به ۵۸ برابر رسیده است. مطابق با پژوهش انجام شده در وزارت رفاه، دسترسی سه دهک بالای جامعه به آموزش باکیفیت ۵۸ درصد بوده و این سهم برای سه دهک پایین تنها ۴/۵ درصد است. طی سالهای ۹۴-۱۳۸۳ «نسبت مخارج دولت در آموزش به تولید ناخالص» در کل جهان ۲۰ درصد افزایش یافته است و در ایران از سال ۱۳۸۷ تاکنون، این نسبت کاهش یافته و در سال ۹۸ به ۲/۳ درصد رسیده است.