ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پمپئو: سازمان ملل تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند

تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران قرار است سال ۲۰۲۰ برداشته شوند. وزیر خارجه آمریکا می‌گوید این مسئله رقابت تسلیحاتی جدیدی را در خاورمیانه دامن خواهد زد.

در حالی‌که در سال آینده میلادی تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران برداشته شود، وزیر خارجه آمریکا بار دیگر نسبت به این اقدام هشدار داد و آن را موجب آغاز رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه دانست.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا برای دیدار و گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل وارد این کشور شد

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا که به اسرائیل سفر کرده، جمعه ۲۶ مهر / ۱۸ اکتبر نسبت به پایان یافتن مدت تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در سال ۲۰۲۰ ابراز نگرانی کرد و در صفحه توئیتر خود نوشت: «به‌دلیل توافق هسته‌ای ناقص ایران، تحریم تسلیحاتی سازمان ملل در مورد ایران سال آینده پایان می‌یابد. [پس از آن] کشورهایی مانند روسیه و چین می‌توانند به ایران تسلیحات پیچیده بفروشند. رژیم ایران نیز آزاد خواهد بود تا سلاح‌های پیچیده به هرکسی بفروشند. این مسئله رقابت تسلیحاتی جدیدی را در خاورمیانه آغاز می‌کند.»

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) 18. Oktober 2019

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که به‌همراه قرارداد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تصویب شد، هرگونه فروش تسلیحاتی به ایران را به مدت پنج سال منع کرده بود. در اکتبر ۲۰۲۰ مهلت پنج ساله و تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران به پایان می‌رسد. پس از اکتبر ۲۰۲۰ ایران می‌تواند از بازار جهانی از جمله از چین و روسیه تسلیحات سبک نظامی خریداری کند. اگر ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بماند در سال ۲۰۲۳ هم تحریم‌های مربوط به تسلیحات سنگین و موشکی لغو خواهد شد.

مایک پمپئو در توئیت دیگری افزوده است: «اگر اکنون از رفتار ایران نگران هستید، تصور کنید که ایران با موشک‌ها، پهپادها، تانک‌ها و جنگنده‌های پیشرفته چه خواهد کرد. شورای امنیت باید تحریم تسلیحاتی را تمدید کند.»

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) 18. Oktober 2019

وزیر خارجه آمریکا مردادماه گذشته (ماه اوت) نیز در سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل از کشورهای عضو این شورا خواسته بود که تحریم‌ها علیه ایران را که به موجب برجام قرار است در سال ۲۰۲۰ برداشته شوند لغو نکنند. پمپئو هشدار داده بود که چنان‌چه تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران برداشته شوند، خاورمیانه شاهد «آشفتگی‌های تازه» خواهد بود.

در پی خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های شدید مالی و نفتی علیه ایران، عملاً توافق هسته‌ای به حالت تعلیق در آمد. ایران از طرف اروپایی توافق هسته‌ای خواست تا فروش نفت و انتقال منابع مالی به ایران را تضمین کند. کشورهای اروپایی طرف توافق هسته‌ای طی ماه‌های گذشته برای ایجاد سازوکار تبادل مالی (اینستکس) با ایران به توافق رسیدند اما اجرایی شدن این سازوکار مورد رضایت تهران نبوده است. از این رو ایران در سه گام تعهدات برجامی خود را کاهش داد.

یکی از دلایلی که جمهوری اسلامی گام چهارم کاهش تعهدات برجامی خود را اجرا نمی‌کند چشم‌انداز لغو تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل است. اجرای گام چهارم با افزایش سطح‌غنی‌سازی ممکن است به نقض برجام و خروج ایران از توافق بینجامد و سازمان ملل نیز به همین دلیل تحریم‌های تسلیحاتی خود علیه ایران را تمدید کند.

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز جمعه ۲۶ مهر با انتشار پیامی در توئیتر تلویحاً اعلام کرد که دولت حسن روحانی، نخست‌وزیر ایران فعلاً قصد ندارد گام چهارم در کاهش تعهدات ایران در توافق هسته‌ای را اجرا کند.

رضایی نوشت: «تأخیر دولت در برداشتن گام چهارم هسته‌ای با چشم‌دوختن به اروپای بی‌اراده و ناتوان خسارت محض است.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.