ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نصرالله: لبنان با خطر فروپاشی اقتصادی و انفجار مردمی روبه‌روست

دبیر کل حزب‌الله لبنان در تهدیدی ضمنی گفت که اگر حزب‌الله به خیابان بیاید از آن بیرون نمی‌رود تا به خواسته‌هایش برسد.

حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان در سخنرانی خود به مناسبت اربعین، به اعتراض‌ها در لبنان پرداخت و گفت این کشور اکنون با خطرهایی واقعی مواجه است. او در تهدیدی ضمنی گفت اگر حزب‌الله به خیابان بیاید از آن بیرون نمی‌رود و برای تغییر تمامی معادلات می‌آید.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان

نصرالله تهدید اول امروز لبنان را «فروپاشی اقتصادی و مالی» و خطر دوم را «انفجار مردمی در پی اقدامات اشتباه» معرفی کرد.

او همچنین گفت از حزب‌الله خواسته‌اند به خیابان بیاید اما اگر حزب‌الله به خیابان‌ بیاید از آن بیرون نمی‌رود و برای تغییرات تمامی معادلات می‌آید:

«اگر حزب‌الله در روز نخست به خیابان می‌آمد، موضوع به یک نزاع سیاسی در کشور تبدیل می‌شد. اگر حزب الله به خیابان‌ بیاید از آن بیرون نمی‌رود تا به خواسته‌هایش برسد؛ یعنی یک روز الی یک ماه در خیابان می‌مانیم و مانند معترضان پس از سه روز از خیابان‌ها خارج نمی‌شویم. ما حزب بزرگی هستیم و هنگامی که به خیابان بیاییم یعنی که کل کشور به هم می‌ریزد و ان شاءالله که هیچ‌وقت زمان حضور ما در خیابان فرا نرسد و اما اگر به خیابان‌ها بیاییم، برای تغییرات تمامی معادلات می‌آییم.»

دبیر کل حزب‌الله لبنان اما با انتقاد از شعارهای تند و توهین‌ها در اعتراض‌های‌ اخیر، از معترضان خواست به ارتش و نیروهای امنیتی لبنان تعدی نکنند.

نصرالله تأکید کرد که حزب‌الله آماده همکاری با هر کسی است که احساس مسئولیت می‌کند و این سازمان هرگز مردم و کشور لبنان را تنها نخواهد گذاشت:

«هرگز اجازه غرق شدن کشور را نمی‌دهیم. ما برای دفاع از کشور شهید و مجروح داده‌ایم. اجازه نمی‌دهیم که تکه‌پاره‌اش کنند و اگر مسئولان شجاعت و اراده لازم را داشته باشند، می‌توانند گام‌های بلندی بردارند.»

دبیر کل حزب‌الله که سازمانی سیاسی-نظامی از اسلامگرایان شیعه در لبنان است و مورد حمایت دائمی جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد که این سازمان با استعفای دولت موافق نیست چرا که در صورت استعفا یک سال طول خواهد کشید تا دولت جدید بر سر کار بیاید.

او در همین باره گفت:

«این بسیار آسان است که فردی از مسئولیت‌ها شانه خالی و بار آن را به دوش دیگران بیندازد و از دولت و مسئولیت خود کنار بکشد و بخواهد استعفاء دهد. همه باید در برابر این شرایط خطرناک و مهم که کشور با آن مواجه است، مسئولیت‌پذیر باشند.»

سعد حریری، نخست وزیر لبنان، سعد حریری، نخست وزیر لبنان، شامگاه جمعه ۱۸ اکتبر/ ۲۶ مهر در یک سخنرانی به شرکایش در دولت مهلتی ۷۲ ساعته برای حل بحران این کشور داد. حریری از دولت خواست به راه حلی برسند که مردم و شرکای بین‌المللی را قانع کند.

او همچنین گفت اگر کسی هست که برای بحران اقتصادی راه حل دیگری دارد، آن را اعلام کند و زمام امور را به دست گیرد.

حریری با بیان اینکه لبنان شرایط سخت و بی‌سابقه‌ای را در تاریخش سپری می‌کند، گفت:

«به دلیل بدهی‌ها، هزینه‌های برق و هزینه پرداخت حقوق و از بین رفتن سرمایه‌ها با کسری بودجه زیادی مواجه هستیم.»

    نصر‌الله اما در سخنرانی خود در شهر بعلبک گفت که در بحث تشکیل دولت، بیش از وزرا، گروه‌های سیاسی مهم هستند:

    «برخی در دولت لبنان و گروه‌های سیاسی می‌خواهند از مسئولیت خود شانه خالی کرده و کنار بکشند و تبعات شرایط امروز را به دوش دیگران بیندازند. این اقدام نشانه عدم وجود عرق ملی و ارزش‌های اخلاقی و انسانی در مواجه با سرنوشت مردم و کشور است.»

    او در عین حال گفت که شرایط امروز لبنان حاصل اقدامات دولت فعلی یا زاییده یک سال یا یک دوره نیست بلکه تراکم مشکلاتی است که در طول ۳۰ سال گذشته به وجود آمده است:

    «از این رو همگی مسئولیت آن را بر عهده دارند و شایسته نیست برخی که در همه دولت‌ها حضور داشتند؛ اکنون سوار بر موج مردمی شده و مطالبه مبارزه با فساد کنند.»

    به گفته نصرالله تظاهرات لبنانی‌ها بیانگر آلام ملت لبنان بوده اما تاکنون هیچ تصمیمی در دولت اتخاذ نشده است:

    «باید به یکدیگر گوش بدهیم. برخی هستند که فقط خواستار مالیات از جیب مردم هستند؛ زیرا اتخاذ تصمیم‌های دیگر، دشوار است و برخی طرف‌ها هستند که از این تصمیمات ناراحت می‌شوند.»

    او این گفته‌ها که حزب‌الله برای تظاهرات علیه بانک‌ها برنامه‌ریزی می‌کند را نادرست خواند و گفت:

    «ما هیچ گاه در پی چنین طرحی نیستیم. اگر دولت بتواند اعتماد مردم را به دست آورد، مردم نیز مالیات معینی را برای نجات وضع موجود پرداخت می‌کنند اما هنگامی که شاهد فساد و هدر رفتن صدها میلیون دلار هستند، هرگز قبول نمی‌کنند که چیزی به حکومت پرداخت کنند.»

    نصرالله گرچه مقامی دولتی نیست اما امکان برگزاری انتخابات زود هنگام را نیز رد کرد و گفت:

    «این کار چیزی را تغییر نمی‌دهد جز اینکه بودجه زیادی می‌طلبد.»

    او خطاب به معترضان هم گفت که حزب‌الله به فریادها و اعتراض‌هایشان احترام می‌گذارد.

    در پی بحران اقتصادی در لبنان اعتراضات در این کشور روز جمعه برای دومین روز متوالی ادامه یافت و بیروت صحنه آتش زدن لاستیک‌ها و مسدود شدن خیابان‌ها شد. معترضان این بار شعار سرنگونی دولت را سر دادند. دولت عقب‌نشینی کرد اما اعتراضات همچنان ادامه دارد.

    دولت سعد حریری با بحران تأمین بودجه سال آینده مواجه است. از این رو قصد داشت برای جبران بخشی از کسری بودجه خود برای پیام‌رسان‌هایی مانند واتس‌آپ، بنزین و تنباکو مالیات وضع کند. با اعلام این تصمیم تظاهرکنندگانِ خشمگین به خیابان‌ها آمدند.

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      • محسن

        یکی دو هفته پیش زنگ های خطر برای جمهوری اسلامی در عراق به صدا درآمده اند. دیروز و پریروز زنگ خطر برای حزب الله در لبنان. منبع تمامی این سرطان ها نیز, خود جمهوری جهنمی اسلامی ایران هم یکی دو سالی میشه که با جدی ترین اعتراضات روبرو است. نکته مشترک در تمامی این اعتراضات در ایران, عراق و لبنان این است که بر خلاف انتظار دولت هر گونه سرکوب از سوی حکومت این جنبشها را فقط قویتر و عاصی تر می کند, و نتیجهء کاملا معکوس برای دولت دارد.

      • حقیقتگو

        بدون شک و شبهی آنچه درلبنان بروزکرده است ریشه درتحریم های نفتی و بانکی ایران دارد که تا قبل ازظهورتحریم های ترامپ و مو شکافی درآمدهای مالی حزب الله مقادیر نجومی دلارها از گنجینه علی خامنه ای به لبنان روان بوده است ...حشکاندن منابع مالی حکومت آخوندی درایران باعث شده است که منابع مالی بانک های لبنان هم خشک شوند...لبنان کشوری است که نه صادرات انچنانی بین المللی آنچنانی دارد و همانند سوریه ازمنابع مالی نفتی ایران تغذیه میشده است ...حالا که دیگر این حمایت مالی وجود ندارد و یا بشدت کم شده است هزینه های قشون حزب الله باید ازطریق افزایش مالیات ها تمامین شود و موجب فقزاقتصادی مردم لبنان و نارضایتی انها شده است...ترکیه هم نمی تواند و نمی خواهد پولی برای ادامه حیات حزب الله بپردازد...درحقیقت هم مردم عراق وهم مردم لبنان ازقشون مفت خورها و قلدرها وزورگیرهای حزب اللهی عاصی شده اند

      • سیاست های نئولیبرالی رژیم حاکم

        لبنان:از بحران زباله تا شورش اجتماعی ✏️نویسندگان : سرژ جردن و تامر مهدی ✒️گردآوری و ترجمه : آرام نوبخت این جزوه برگرفته از یک مقاله از سرژ جردن و مصاحبه ای با تامر مهدی پیرامون بررسی ریشه ها و پیامدهای اعتراضات لبنان در سال های 2015 و 2016 است که از" اعتراض به بحران زباله در لبنان"شروع شد و به اعتراضاتی گسترده در تقابل با رژیم سرمایه داری فرقه گرای حاکم و سیاست های نئولیبرالی آن انجامید. سیاست های نئولیبرالی که عموما از زمان رفیق حریری در لبنان دنبال شده اند،بیکاری،فقر و اختلافات طبقاتی را در لبنان تشدید کرده اند. هم دولت سرمایه داری در لبنان که غرق در بدهی های خارجی و کسری بودجه،فساد و فرقه گرایی است و هم جناح های مختلف بورژوازی حاکم ناتوان از حل این بحران میباشند. معترضین بارها پیش از این در سال 2011 نیز متاثر از وقایع بهار عربی به خیابان ها آمده بودند. اعتراضات لبنان در روزهای اخیر از 17 اکتبر 2019 در اعتراض به وضع مالیات های جدید که دور جدیدی از سیاست های نئولیبرالی رژیم حاکم است مجددا اوج گرفته اند...

      • ه‌دولت تسلیم خواست معترضان شد

        شادی معترضین لبنانی پس از اینکه‌دولت تسلیم خواست معترضان شد. ⭕️عقب نشینی دولت لبنان / توافق نخست وزیر و وزیر اقتصاد لبنان برای تنظیم بودجه بدون مالیات جدید ◽️علی حسن خلیل وزیر اقتصاد لبنان اعلام کرد: در دیدار با نخست وزیر در مورد تنظیم بودجه بدون هیچ مالیات یا عوارض جدید توافق حاصل شد و تمام طرح هایی که در این خصوص ارائه شده بود، لغو می شود. این اعتراضات شامگاه پنجشنبه آغاز شد و جمعه با شدت بیشتری ادامه یافت تا جایی که بیشتر خیابان‌های پایتخت با حضور تظاهرات کنندگان مسدود شد و امروز نیز تظاهرات برای سومین روز متوالی ادامه یافت، اما در برخی مناطق پایتخت شدت تظاهرات و اعتراض‌ها فروکش کرده است.