وزارت اطلاعات بازداشت شماری از بهاییان را تأیید کرد
فعالان حقوق بشر از بازداشت و تفتیش خانه شماری از شهروندان بهایی شیراز خبر داده بودند. وزارت اطلاعات در اطلاعیهای گفته یک شبکه بهاییت را متلاشی کرده است.
در حالیکه فعالان حقوق بشر ایران از حمله به شهروندان بهایی شیراز و بازداشت و تفتیش خانههای شماری از آنها خبر داده بودند، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اطلاعیهای از «شناسایی و متلاشی کردن یک شبکه بهایی در استان فارس» نوشت.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۹ مهر ماه از بازداشت سه شهروند بهایی ساکن شیراز به نامهای فرزان معصومی، کیانا شعاعی و سروش آبادی توسط مأموران وزارت اطلاعات نوشت و خبر داد که بازداشتشدگان را به مکان نامعلومی بردهاند.
ماموران وزارت اطلاعات همچنین خانههای این شهروندان و شماری دیگر از بهاییان را نیز تفتیش کرده و لوازم شخصی از جمله کامپیوتر، لپتاپ و تلفن همراه آنها را با خود بردند.
هویت دیگر شهروندان بهایی که خانههایشان مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت هنوز روشن نیست.
در پی انتشار این خبر وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی اطلاعیهای صادر کرد و در آن از «شناسایی و متلاشی کردن یک شبکه بهاییت» در شیراز خبر داد.
در این اطلاعیه گفتهشده است: «[این افراد] با هدایت مسئولان خود در خارج از کشور به بهانه سالروز تولد یکی از سرکردگان فرقه، درصدد ساماندهی عناصر خود در مناطق مختلف شیراز و برگزاری جلسات و محافل خصوصی و نامتعارف در ایام سوگواری دهه آخر ماه صفر بوده، شناسایی شده و دستگیر شدند.»
اشاره وزارت اطلاعات احتمالاً به دویستمین سالگرد تولد بهاءالله بنیانگذار دین بهاییت است که پیروان این آیین آن را گرامی میدارند.
وزارت اطلاعات بازداشت بهاییان را به مراسم راهپیمایی اربعین ربط داده و افزوده است که افراد بازداشتشده «مدتها قبل با سفر به خارج از کشور و برنامهریزی گسترده، قصد تحتالشعاع قرار دادن پیادهروی اربعین حسینی را داشتند که با شناسایی و دستگیری به موقع عوامل دخیل در موضوع در این پروژه نیز ناکام ماندند.»
پیادهروی اربعین در ۲۷ مهرماه جاری پایان یافت. این مراسم سنتی شیعیان با تبلیغات گسترده جمهوری اسلامی اکنون به آیین تبلیغی برای حکومت ایران تبدیل شده است و جمهوری اسلامی با بسیج عمومی و تسهیلات گسترده تلاش در هر چه بزرگتر برگزار کردن آن دارد.
این در حالی است که شهروندان بهایی در ایران اجازه ندارند آیینهای دینی خود را برگزار کنند.
براساس اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن بهطور فردی یا جمعی و آشکار یا در خفا برخوردار باشد.
گفته میشود که در ایران بیش از ۳۰۰ هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تنها اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را بهعنوان دین بهرسمیت شناخته و مذهب بهاییان را بهرسمیت نمیشناسد.
در سالهای پس از انقلاب ایران، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است. قبرستانهای آنها تخریب میشود، خودسرانه دستگیر میشوند، به خانههایشان حمله میشود، اموالشان ضبط و از کار اخراج میشوند. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها میشود. متخصصان بهایی از انتصاب در شغلهای دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکتهای خصوصی مورد تبعیض قرار میگیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع میکنند نیز مورد حمله قرار میگیرند.
در ماههای اخیر برای شماری از شهروندان بهایی در تبریز، شیراز، بوشهر، رشت و تهران از سوی نهادهای قضایی و امنیتی احکام حبس، محرومیت از تحصیل و پلمب محل کسب و کار صادر شده است.
نظرها
خسته
جمهوری اسلامی فقط خاک بر سرت.