ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نقش اروپا در بحران شمال سوریه: تماشاچی یا بازیگر

در حالی‌که پایان مهلت آتش‌بس در شمال سوریه نزدیک است و اردوغان و پوتین درباره سوریه گفتگو خواهند کرد، در میان کشورهای اروپایی همکاری با روسیه و ترکیه برای ایجاد منطقه امن مطرح شده است.

حزب سوسیال دموکرات آلمان از پیشنهاد وزیر دفاع این کشور بابت همکاری بین‌المللی در ایجاد «منطقه امن» شمال سوریه انتقاد کرد. وزیر دفاع آلمان دیروز گفته بود که وضعیت کنونی در سوریه نیازمند «مداخله قوی‌تر اروپا» است، در غیر این صورت کشورهای غربی صرفاً باید شاهد گفتگوی روسیه و ترکیه در این خصوص باشند.

تصویری از شهر راس‌العین واقع شده در «منطقه امن» ترکیه/ ۱۳ اکتبر ۲۰۱۹/ عکاس: اوزان کوزه؛ خبرگزاری AFP

آنه‌گرت کرامپ-کارن باوئر وزیر دفاع آلمان در مصاحبه با دویچه‌وله گفت که آلمان با همکاری ترکیه و روسیه خواهان ایجاد «منطقه امن بین‌المللی» در سوریه است. این سیاستمدار ارشد از حزب دموکرات مسیحی گفته است که ایجاد منطقه امن بین‌المللی با هدف «ایجاد ثبات در منطقه» است. او افزود که در این صورت «آنها که فرار کردند می‌توانند داوطلبانه بازگردند.»

این پیشنهاد حزب دموکرات مسیحی که دولت را در اختیار دارد، برای اجرایی شدن باید ابتدا از سوی کابینه و و پارلمان (بوندستاگ) به تأیید برسد.

به گزارش خبرگزاری دویچلندفونک، حزب سوسیال دموکرات آلمان از پیشنهاد آنه‌گرت کرامپ-کارن باوئر، رئیس حزب دموکرات مسیحی برای ایجاد «منطقه امن» تحت کنترل نیروهای بین‌المللی در شمال سوریه انتقاد کرد.

اما انتقاد فریتس فلگنتروی، سخنگوی کمیسیون دفاع در پارلمان از سخنان وزیر دفاع بیشتر ناظر به توان نظامی آلمان بود. این نماینده بوندستاگ گفت که کمک به چنین طرحی از عهده آلمان برنمی‌آید و ارتش این کشور در حال حاضر در مرز ظرفیت خود قرار دارد.  فلگنتروی همچنین تصریح کرد که نمی‌داند چگونه ۲۰۰۰ سرباز برای اعزام به شمال سوریه پیدا خواهد شد.

رئیس «اتحادیه دموکرات‌های بین‌الملل» اما از طرح ایجاد «منطقه امن بین‌المللی» دفاع کرد. او گفت که ترکیه همیشه خواهان چنین طرحی بوده، اما حالا جامعه بین‌الملل این کشور را تنها گذاشته است. اتحادیه دموکرات‌های بین‌الملل یکی از لابی‌های حزب عدالت و توسعه، حزب در مسند قدرت در ترکیه، است.

آنکارا پیش از این کشورهای اروپای غربی از جمله آلمان و فرانسه را تهدید کرده بود که در صورت عدم حمایت از ایجاد منطقه امن، مسیر ورود پناهجویان برای ورود به اروپا را خواهد گشود. ترکیه در حال حاضر میزبان سه و نیم میلیون پناهجوی سوری است و قصد دارد بخش بزرگی از این پناهجویان را در «منطقه امن» مورد نظر خود اسکان دهد.

با وجود مخالفت‌های اولیه کشورهای اروپایی با حمله ترکیه به شمال سوریه این طور به نظر می‌رسد که ورق در حال برگشتن است.

وزیر دفاع آلمان گفت که طرح ایجاد منطقه امن با شورای امنیت و دفاع فرانسه-آلمان و در همکاری با بریتانیا بررسی خواهد شد. او تصریح کرد که روسیه و ترکیه نیز نقشی موثر در این گفتگوها خواهند داشت.

کرامپ-کارن باوئر به دویچه‌وله گفت: «روسیه یکی از مهمترین بازیگران در سوریه است، چه بخواهیم چه نخواهیم، این واقعیتی است که باید با آن مدارا کنیم.»

او افزود که اگر این طرح اجرا نشود، کشورهای اروپایی و ناتو باید بنشینند و گفتگوهای ترکیه و روسیه را تماشا کنند.

گفتگوی ترامپ و اردوغان در سوچی

از سوی دیگر، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه امروز با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه دیدار می‌کند. اردوغان دوشنبه گفته بود که بعد از دیدار با پوتین «گام‌های لازم» را برمی‌دارد.

ظاهراً نتیجه این دیدار که در سوچی برگزاری خواهد شد، بر سرنوشت مردم و گروه‌های سیاسی فعال در شمال سوریه نقش به‌سزایی خواهد داشت.

اوایل این هفته مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفته بود که موضوع اجلاس سوچی، خارج کردن یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) از شهرهای شمالی سوریه از جمله منبج و کوبانی است.

وبسایت کرملین نیز موضوع دیدار اردوغان و پوتین را «مقابله با گروه‌های تروریستی و تقویت فرایند ثبات سیاسی» عنوان کرده است.

امروز بعد از ظهر، مهلت آتش‌بس در سوریه تمام می‌شود. ترکیه خواسته است که تا آن زمان، نیروهای سوریه دموکراتیک از منطقه امن عقب‌نشینی کنند.

وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه اخیر خود گفته که نمی‌خواهد در پایان مهلت آتش‌بس «حتی یک نیروی ی.پ.گ» را در «منطقه امن» ببیند.

یگان‌های مدافع خلق، نیروی نظامی «نیروهای سوریه دموکراتیک» که اداره و کنترل خودگرانی شمال شرق سوریه را در اختیار دارد، به شمار می‌رود.

ارتش ترکیه با وجود مخالفت‌های جهانی چهارشنبه ۹ اکتبر عملیات نظامی «چشمه صلح» را با هدف ایجاد منطقه امن و عقب راندن نیروهای سوریه دموکراتیک آغاز کرد.

در جنگی که ترکیه برای ایجاد «منطقه امن» آغاز کرده است، تا‌کنون بیش از ۲۰۰ غیرنظامی کشته و حدود ۳۰۰ هزار نفر آواره شده‌اند.

بعد از گذشت بیش از یک هفته از این حمله و افزایش انتقادها و هشدارها نسبت به تبعات آن، ترکیه پنج‌شنبه گذشته پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس پنج روزه را پذیرفت. شرط آنکارا برای این آتش‌بس عقب‌نشینی کامل نیروهای «ی.پ.گ» از «منطقه امن» است. با وجود اعلام آتش‌بس موقت، موارد متعدد نقض آتش‌بس و کشته شدن غیرنظامیان گزارش شده است. هر دو طرف یکدیگر را به نقض این آتش‌بس متهم کرده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    اروپا درآنچه درسوریه توسط بشاراسد که موجب کشتارصدها هزار مردمان سوریه و میلیونها اواره و پناهنده سوریه ای انجامید همچون کلاغ های بودند که برشاخه های درخت هادرسوریه اطراق کرده بودند و نظاره گر وقاقارکننده بودند ..اروپا برای حفظ مننافعش با حکومت علی خامنه ای و راحت گذاشتن حکومت بشاراسد و حفظ این حکومت ازموجودیت هزاران مخالف بشاراسدی و خواباندن تظاهرات مردمی اقدام به پذیرش آواره گان سوریه کرد ...که روزی بشاراسد با سلطه برتمامی سوریه و پاکسازی سوریه ازمابقی مخالفان دوباره آواره گان سوریه دراروپا وترکیه را بپذیرد ...ولی چنین نشد...ترکیه که نه ثروت کشورهای اروپائی دارد ونه امکانات آنچنانی برای چندین میلیون سوریه آواره شده سیاست کلاغ وار اروپا را دارد به مرحله تنش و عصیان رسیده است زیراکه مردم ترکیه هم نمی توانند برای همیشه رل مهمان دار ملیونها مهمان ناخوانده را بازی کنند...اروپا حالا داعش را بهانه می کند..که داعش ها زندگانی اشرف مخلوقات و نژادبرتر اروپائی را تهدید می کنند..ولی باید ازاروپائی ها با امکانات آنچنانی علمی وتحقیقاتی پرسید داعشی ها ازکره مریخ به عراق و سوریه و افغانستان نازل شدند و یا درهمین کره زمین ظهورکردند ...داعشی ها برای اروپائی ها تهدید هستند ولی برای مردمان خاورمیانه موهبت خوش اقبالی هستند! حالا باید ترکیه چنین وچنان نکند که زنبورهای داعشی راهی اروپا نشوند؟ اروپائی خودشان لطفی کنند وزندان بان داعشی ها باشند...

  • کارو

    جناب حقیقتگو که کاملا مشخص است هیچ شناختی نسبت به وضعیت آرایش نیروها در سوریه نداری، بدان و آگاه باش که هرچقدر هم که از رژیم ایران متنفر باشیم و بابت دخالت های ایران در سوریه ناراحت باشیم و از همکار یهای اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی هم در عذاب باشیم، باز هم دلیل نمی شود که چشمانمان را به روی کشتار وحشیانۀ مردم سالکن در «کنفدراسیون دموکراتیک سمال و سرق سوریه» ببندیم و تغییر بافت قومی این منطقه توسط تورکیه را نادیده بگیریم. در همان زمانی هم که نیروهای سوریۀ دموکراتیک مشغول مبارزه با داعش بودند، اتفاقا ترکیه هم جزو همان کلاغ ها بود که میفرمایید: یکجا نشسته بود و تماشا میکرد که داعش چگونه کنفدراسیون را نابود میکند. البته فقط هم تماشاچی نبود، کمک تسلیحاتی هم میکرد، نفتش را هم خرید تضمینی می کرد و فرودگاه ها و بیمارتسانهایش را هم در اختیار داعش گذاشته بود. وقتی از سقوط کنفدراسیون به دست داعش ناامید شد، خودش جلو آمد و تعارف را کنار گذاشت و مشغول قتل عام است. پناهندگان در حقوق بین الملل دارای حقوقی هستند و وقتی کشور میزبان انها را پذیرفته دیگر حق ندارد آنها را سربار نامیده و از خاک خود براند. مردم کنفدراسیون هم (چه کرد و چه عرب و چه آشوری و ارمنی) به عنوان مالکان حقیقی خاک خود این حق را دارند که نخواهند بافت قومی منطقه شان توسط یک کشور خارجی متجاوز تغییر کند و نظام سیاسی مترقی که به مدت 8 سال پی ریخته اند از میان برود. دفاع از تورکیه و اشغالگری اس یا هرگونه تحلیلی که به این اشغال و تجاوزگری مشروعیت ببخشد، در حکم همدستی و همکاری با این رژیم نژادپرست اشغالگر است.

  • علی کلانتری

    علی کلانتری هنرمند کورد کە بعد از اجرای این پرفورمانس اعتراضی در مقابل سفارت حکومت فاشیست ترکیه در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، امروز با قید وثیقه تا زمان برگزاری جلسه دادگاه آزاد شد. ▪️شایان ذکر است که جلسه دادگاهی ایشان دوماه دیگر تشکیل خواهد شد.

  • لیست قتل‌عامھای عثمانیھا و دولت فاشیست ترکیه در جغرافیای کنونی ترکیە

    لیست قتل‌عامھای عثمانیھا و دولت فاشیست ترکیه در جغرافیای کنونی ترکیە ▪️ قتل عام قسطنطنیه- ۱۸۲۱ ▪️ قتل عام خیوس- ۱۸۲۲ ▪️ تخریب و کشتار پسارا- ۱۸۲۴ ▪️ قتل‌عام آلبانی‌ها- ۱۸۳۰ ▪️ کشتار جمعی حکاری- ۱۸۴۳- ۱۸۴۶ ▪️ کشتار جمعی مسیحیان حلب- ۱۸۵۰ ▪️ کشتار جمعی بلغارهای باتک- ۱۸۷۶ ▪️ کشتار جمعی حمیدیه- ۱۸۹۴- ۱۸۹۶ ▪️ کشتار جمعی هراکلیون- ۱۸۹۸ ▪️ کشتار جمعی آدانا- ۱۹۰۹ ▪️ نسل‌کشی یونانی‌ها- ۱۹۱۳ ▪️ کشتار جمعی فوکایا - ۱۹۱۴ ▪️ نسل کشی ارمنی‌ها- ۱۹۱۴ ▪️ نسل کشی آشوری‌ها- ۱۹۱۴ ▪️ قحطی لبنان- ۱۹۱۵ ▪️ کشتار جمعی طفس- ۱۹۱۸ ▪️ آتش سوزی ازمیر (فاجعە سمورنا)- ۱۹۲۲ ▪️ کشتار جمعی زیلان- ۱۹۳۰ ▪️ کشتار و کوچ اجباری یهودیان در تراکیە (تراس)- ۱۹۳۴ ▪️ قتل عام درسیم- ۱۹۳۷- ۱۹۳۸ ▪️ شورش های استانبول- ۱۹۵۵ ▪️ اشغال قبرس- ۱۹۷۴ ▪️ کشتار جمعی مرعش- ۱۹۷۸ ▪️ کشتار جمعی چوروم ۱۹۸۰ ▪️ کشتار جمعی آمَد (دیاربکر) - ۱۹۸۵ ▪️ کشتار جمعی پنارجک ۱۹۸۷ ▪️ کشتار جمعی باغچه‌لی‌اولر- آمَد (۱۹۸۷) ▪️ کشتار جمعی جزیرە- نوروز ۱۹۹۲ ▪️ کشتار جمعی سیواس- ۱۹۹۳ ▪️ کشتار جمعی باش باغلر- آمَد ۱۹۹۳ ▪️ کشتار جمعی کوشکونار – آمَد ۱۹۹۴ ▪️ کشتار در قیام محلە غازی ۱۹۹۵ ▪️ کشتار جمعی مردین ۲۰۰۹ ▪️ کشتار جمعی روبوسکی- ۲۸ دسامبر ۲۰۱۱ ▪️ کشتار جمعی جزیرە- دسامبر ۲۰۱۵- فوریە ۲۰۱۶ ◾️انقلاب روژآوا ***

  • تحریم همەجانبە اقتصاد رژیم فاشیست ترکیه

    امروزە یکی از اساسی‌ترین مراحل مبارزە، تحریم همەجانبە اقتصاد رژیم فاشیست ترکیه است برای مثال در مریوان فراخوانی برای تحریم کالاهای ترکیه ای در ایران، در اعتراض به هجوم وحشیانه ی حکومت ترکیه به کردستان سوریه, صادر شده است. کارزار تحریم و بایکوت کالاهای ترکیه‌ای هر روز گسترده‌تر می‌شود. همه ما اگر نمی‌توانیم به صورت فیزیکی در کنار مبارزان روژاوا بجنگیم، می‌توانیم با تحریم کالاهای‌ ترکیه‌ای ضربات سختی به اقتصاد ترکیه وارد کنیم.

  • نخواب وقتی که خون از شب سرازیره

    بیانیه زندانیان بند هشت زندان اوین در حمایت از مردم روژآوا و محکوم کردن اردوغان یکی دریاچه خون راه می اندازد و نامش را می‌گذارد چشمه صلح، دیگری نواندیشان را به زنجیر میکِشد و می کُشد و نامش را می گذارد رافت اسلامی. من بیش از ۲۰۰۰ روز از بهترین روزهای جوانی ام را به جرم نفرت از فاشیسم و فاشیست ها در مخوف ترین شکنجه گاه های فاشیست عمامه دار محبوس بودم. حال شنیدم که همتای او کمی آن سو تَر، ده ها انسان را به قتل رسانده و آواره کرده . پیش و بیش از محکوم کردن او امید است که بدانم امروز پس از سالها مبارزه، فلسفیدن و روشنگری چند تن از همنوعان من آمادگی برخورد با این اقدامات جنایت کارانه را نشان داده اند؟ آیا جامعه به این سطح از آگاهی رسیده است که باصدایی بلند و رسا نه به فاشیست بگوید؟ بسیار عجیب و تعجب برانگیز است اینکه امروز با وجود دسترسی آسانتر به شبکه های اجتماعی، آسانتر شدن اطلاع رسانی، هنوز هم شاهد چنین جنایتهایی هستیم. دردناکتر، سکوت نهادهای بین المللی و بی تفاوتی مدعیان احقاق حقوق بشر به فجایع اخیردر روژآوا است. من و دیگر هم اندیشانم و هم بندیانم در زندان اوین از تمام آنان که دوستشان داریم و دوستمان دارند، از تمام آزادی خواهان سراسر جهان، به ویژه جوامع ونهادهای بین الملل می خواهیم دست از سکوت و بی تفاوتی برداشته و حامی مردم روژآوا باشند. چه وحشتناک و لجن آلود است جهانی که در آن میزیم که فاشیست جهان را به لجن کشیده است و میلیاردها انسان فقط نظاره گر ظلم به هم‌نوعان خود هستند. انسانی که خود را اشرف مخلوقات می پندارد چگونه تبدیل به جنایت کارترین موجود هستی شد. به راستی آنان که در برابر جنایت کاران خاموش می نشینند و با بی تفاوتی کار را برای او آسان می کنند ظالمان و جنایت کاران اصلی اند. بیایید تاجهانمان را از شر فاشیستها خلاص کنیم. ما زندانیان سیاسی بند هشت اوین ضمن ابراز همدردی با همنوعانمان در روژآوا و محکوم کردن فاشیست اردوغان تروریست، ازتمام مردم جهان به ویژه نهاد های بین الملل و فعالان حقوق بشر خواستار حمایت ازمردم روژآوا ومقابله با فاشیسم بالاخص فاشیسم بزرگ هستیم. سهیل عربی زرتشت احمدی راغب حمید کاشانی محمدرضا مرادی کیانوش سلاطینی ۲۶ مهرماه ۹۸ زندان اوین انقلاب روژآوا

  • متوقف کردن همکاری های اقتصادی با ترکیه

    بانک سرمایه‌گذاری اروپا همکاری اقتصادی با ترکیه را متوقف کرد ◾️ تجاوز نظامی ترکیه در روژاوا عوارض و پیامدهای اقتصادی بسیاری برای دولت آن کشور در پی داشته است. اکنون بانک سرمایه‌گذاری اروپا اعلام کرده است که همکاری‌های اقتصادی خود با ترکیه را متوقف می‌کند.