ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

محمدرضا عارف: با «لیست اصلاح‌طلبانه» در انتخابات شرکت می‌کنیم

به گفته رئیس فراکسیون امید، اصلاح‌طلبان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس دیگر به راهبرد ائتلاف تکیه نمی‌کنند. به گفته او، این راهبرد در انتخابات ۹۴ به اصلاحات ضربه زد.

محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مجلس، ضمن تأکید بر تلاش‌های شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان برای بالا بردن هرچه بیشتر مشارکت مردمی، اعلام کرد در انتخابات یازدهمین دوره مجلس اصلاح‌طلبان دیگر به راهبرد ائتلاف تکیه نمی‌کنند و با «لیست اصلاح‌طلبانه» به میدان می‌آیند.

محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مجلس

محمدرضا عارف، رئیس شواری عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی در استان خوزستان درباره نحوه ورود اصلاح‌طلبان به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی گفت:

«در انتخابات مجلس دهم راهبرد جریان اصلاحات راهبردی ائتلافی بود و این راهبرد به گفتمان اصلاحات هم ضربه‌هایی زد به همین دلیل در انتخابات مجلس یازدهم باید با لیست اصلاح‌طلبانه به میدان بیاییم.»

پیشتر محمدرضا تاجیک، فعال سیاسی که یکی از نظریه‌پردازان اصلاحات دانسته می‌شود، گفته بود با لیستی رأی دادن مخالف است. تاجیک به اصلاح‌طلبان پیشنهاد کرده بود به جای انبوهی از کاندیداهای غیرمنسجم، دو کاندیداری خوب معرفی کنند. تاجیک با تأکید بر اینکه «باید آگاهانه در بازی قدرت شرکت کرد»، از اصلاح­‌طلبان خواست برای پیروزی در «بازی قدرت» شرکت نکنند، بلکه باید به بیرون قدرت بروند تا قدرت دوباره بگیرند.

اکنون رئیس فراکسیون امید اعلام کرده که اصلاح‌طلبان با «لیست اصلاح‌طلبانه» به میدان می‌آیند، اما منظور از لیست اصلاح‌طلبانه را توضیح نداده است. همزمان شکاف‌­های عمیقی در میان اصلاح­‌طلبان وجود دارد و انتقادها از عملکرد آنها شدت گرفته است.‌‌ از این‌رو محمدرضا عارف در سخنان امروزش بر لزوم اجتناب کردن از دامن زدن به اختلافات در جبهه‌اصلاح طلبان تأکید کرد و گفت: «وقتی در یک جبهه سیاسی اختلافات بروز کند همه بازنده خواهند بود و آن کسی که از مواضع خود در چارچوب سیاست‌ها و راهبردهای کلی جبهه کوتاه می‌آید برنده خواهد شد.»

محمدرضا عارف، ضمن یادآور شدن فراز و فرودهای جناح اصلاحات در یک دهه گذشته، به تغییر رویکرد در سیاست‌های جریان اصلاحات طی انتخابات سال ۹۲ اشاره کرد. او توفیق‌های سال‌های اخیر را به دلیل ایجاد ساز و کار جدید اجتماعی در جبهه اصلاحات دانست که با هزینه‌هایی هم برای این جریان همراه بوده است.

اما نگرانی‌های جناح اصلاح‌طلب و محمدرضا عارف، به انتخابات دهمین دوره مجلس در سال ۱۳۹۵ باز می‌گردد. زمانی که اصلاح‌طلبان با تشکیل فراکسیون امید متشکل از ۱۶۷ نماینده اعلام کردند که در اکثریت هستند و با این رویکرد، سعی در پیروزی در این انتخابات و به ریاست رساندن محمدرضا عارف به ریاست مجلس را داشتند. اما همزمان جناح اعتدالگرا که حامی دولت حسن روحانی است، با تشکیل فراکسیون اعتدال که بعد از اعتراض اصلاح‌طلبان به فراکسیون مستقلین تغییر نام داد، موجب ریزش اعضا در دو جناح دیگر، علی‌الخصوص اصلاح‌طلبان شد و با ائتلاف با فراکسیون ولائی‌ها، موفق شدند علی لاریجانی را به ریاست مجلس منصوب کنند.

با اینکه انتقاد اصلاح‌طلبان از فراکسیون مستقلین به جایی نرسید، اما این نگرانی در سطوح مختلف این جناح و به شکل اختلافات گسترده خودش را نمایان کرد و به دامنه انتقادات از عملکرد آنها در جریان انتخابات دهمین دوره مجلس افزود. اکنون اصلاح‌طلبان در تلاشند تا با استراتژی جدید، در انتخابات آتی مجلس شرکت کنند.

رئیس فراکسیون امید، در راستای همین نگرانی‌ها، تصریح کرد که راهبرد ائتلافی در انتخابات مجلس دهم به گفتمان اصلاحات ضربه زد. محمدرضا عارف همچنین تأکید کرد که باید همه احزاب و افراد فعال در جبهه‌های سیاسی به ساز و کارهای جبهه‌ای پایند باشند: «وقتی احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب مرجعیت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را پذیرفته‌اند باید نسبت به تصمیماتی که در این شورا گرفته می‌شود احترام گذاشت و از درگیر شدن با حاشیه‌هایی که می‌تواند وحدت و انسجام جبهه اصلاحات را مخدوش کند پرهیز کرد.»

در حال حاضر تنها چهار ماه به انتخابات یازدهمین دوره مجلس مانده، جناح‌ها و احزاب مختلف در تلاش برای جذب آرای مردم، حضور و مشارکت فراگیر، و نیز رویکردی متفاوت برای شرکت در این انتخابات هستند.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اسفند سال جاری برگزار خواهد شد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مسعود

    آقای عارف تو دو انتخابات قبلی بازی خوردی اما عبرت نگرفتی خر هم دو بار ترکه بخوره دفعه سوم یه چیزایی یاد می گیره