دانشجویان عراقی هم به معترضان پیوستند
برخی از دانشجویان در محوطه دانشگاهها و برخی دیگر در میدان التحریر به معترضان ملحق شدند. در میدان الجمهوری کار به درگیری با نیروهای انتظامی کشید.
دانشجویان عراقی به اعتراضات ضد حکومتی ملحق شدند. هزاران نفر از دانشجویانی که در دانشگاههای بغداد در رشتههای مختلف از جمله در رشته پزشکی تحصیل میکنند به معترضان در میدان تحریر بغداد پیوستند.
— محمد عدنان البيضاني (@Baidhani2) October 27, 2019
از جمعه گذشته تا پایان روز شنبه شمار زیادی از معترضان در درگیری با مأموران امنیتی جان خود را از دست دادند. معترضان برای خونخواهی و برای ادامه اعتراضاتشان به سوءمدیریت و فساد مالی و فرقهگرایی با خواست استعفای عادل عبدالمهدی، نخستوزیر در میدان التحریر بغداد اجتماع کردهاند.
به گزارش الجزیره از یکشنبه ۲۸ اکتبر/ ۶ آبان دانشجویان کلاسهای درس را ترک کردند و دانشگاهها را به تعطیلی کشاندند. برخی از دانشجویان در محوطه دانشگاهها و دانشکدههای بغداد و شمار دیگری از آنان در میدان التحریر به اعتراضات ادامه میدهند. در میدان التحریر و در برخی دیگر از محلههای بغداد گردهماییها و سخنرانیهایی برگزار میشود. دانشجویان در این گردهماییها حضوری شاخص دارند.
یکی از مهمترین شعارهای دانشجویان درخواست خروج ایران از عراق است.
معترضان جوان در میدان الجمهوری که میدان التحریر را به منطقه سبز بغداد مرتبط میکند، سنگربندی کردهاند و در تلاش برای مقابله با نیروهای امنیتی هستند که با پرتاب گاز اشکآور در تلاشاند معترضان را از میدان جمهوری دور کنند.
در درگیریهای شامگاه گذشته دستکم ۷۷ نفر از معترضان مجروح شدند.
جمعه گذشته در دومین موج اعتراضات علیه دولت عبدالمهدی دستکم ۷۵ نفر از معترضان عراقی در درگیری با نیروهای امنیتی کشته و صدها نفر هم مجروح شدند. معترضان حداقل ۵۰ دفتر حزبهای سیاسی را به آتش کشیدند. در چند شهر دفتر حزب اصحابالحق، نزدیک به ایران، بدر و حتی حشد شعبی به آتش کشیده شد. یگانهای ضد تروریسم از روز گذشته حفاظت از وزارتخانهها و دفاتر احزاب سیاسی را به عهده گرفتهاند.
معترضان خواهان استعفای دولت شدهاند اما عادل عبدالمهدی، در یک نطق تلویزیونی از عملکرد خود و دولتش دفاع کرد و باردیگر وعده اصلاحات داد.
اعتراضات اخیر در بغداد و چندین شهر عراق، ۹ مهر / یکم اکتبر در میان خشم عمومی علیه بیکاری، قطع برق و کمبود آب آغاز شد و بیش از ۱۰۰ کشته داشت. معترضان، سیاستمداران و مقامات حکومتی را عامل فساد ساختاری در کشور، و فساد حاکم را مانع بهبود شرایط عراق پس از سالها خشونت فرقهای و جنگ ویرانگر میدانند.
پانویس:
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.