ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خامنه‌ای اعتراضات لبنان و عراق را با دی۹۶ یکسان دانست

رهبر جمهوری اسلامی خطاب به معترضان عراقی و لبنانی گفت برای ایران هم «از این فکرها کرده بودند» اما «خنثی» شد. او از مردم دو کشور خواست تا از طریق قانونی مطالبات خود را پیش ببرند.

رهبر جمهوری اسلامی در نخستین واکنش به اعتراضات عراق و لبنان، به مردمان این کشورها توصیه کرد که اولویتشان را علاج ناامنی قرار دهند. خامنه‌ای مطالبات مردم عراق و لبنان را به رسمیت شناخت، اما در همان حال تأکید کرد که این مطالبات می‌بایست از طریق ساختارهای قانونی برآورده شود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ـ چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش

به گزارش خبرگزاری فارس، علی خامنه‌ای پیش از ظهر چهارشنبه ۸ آبان در سخنانی که در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران، در دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا ایراد کرد، در واکنش به اعتراضات گسترده در عراق و لبنان، تلویحاً سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و غرب را با تکیه بر پول عربستان سعودی و متحدانش به دست داشتن در اعتراضات برای ایجاد ناامنی در عراق و لبنان متهم کرد. خامنه‌ای گفت:

«در دنیا بیشتر از همه، آمریکا و سرویس‌های اطلاعاتی غربی با پشتیبانی پول کشورهای مرتجع منطقه دارند آشوب به پا می‌کنند. این بدترین دشمنی و خطرناک‌ترین کینه‌ورزی علیه یک ملت است. به دلسوزان عراق و لبنان توصیه می‌کنم اولویتشان را علاج ناامنی قرار دهند.»

خامنه‌ای اما اعتراض مردم عراق و لبنان به فساد اقتصادی و ناکارآمدی دولت‌‌ها را به رسمیت شناخت:

«مردمشان هم مطالباتی دارند، به‌حق هم هست اما باید بدانند این مطالبات در چارچوب ساختارهای قانونی [کشورشان] قابل تحقق و ممکن است.»

خامنه‌ای بدون آن‌که مشخصاً به اعتراضات سراسری در دی ۹۶ اشاره کند، اعتراضات لبنان و عراق را به اعتراضات سراسری در ایران ربط داد:

«برای کشور عزیز ما هم از این فکرها کرده بودند که خوشبختانه مردم به موقع در میدان حضور پیدا کردند و خنثی شد.»

اینفوگرافی ــ بیکاری جوانان، فساد سیاستمداران: زنجیر اتصال اعتراض‌ها در عراق،‌ لبنان، اکوادور، هائیتی و شیلی ــ برای بزرگ‌تر شدن تصویر روی آن کلیک کنید

شهرهای مختلف عراق در یک ماه اخیر صحنه تظاهرات گسترده شهروندان این کشور علیه نظام سیاسی حاکم بوده است. معترضان می‌گویند از ناتوانی دولت و پارلمان این کشور برای تأمین معاش، اشتغال و مبارزه با فساد به ستوه آمده‌اند. در جریان اعتراضات خیابانی تا کنون بیش از ۲۰۰ نفر کشته و هزاران نفر زخمی شده‌اند. تنها در ناآرامی‌های سه‌شنبه ۷ آبان / ۲۹ اکتبر در کربلا دست‌کم ۱۸ نفر کشته و نزدیک به ۹۰۰ نفر زخمی شدند. گزارش‌های تأیید نشده‌ای هم از دخالت برخی نیروهای ایرانی در سرکوب اعتراضات در نجف و کربلا و بغداد منتشر شده است.

در دو روز گذشته در لبنان نیز نیروهای حزب‌الله لبنان و جنبش امل در تلاش بودند که تحصن معترضان در معابر بیروت را به هم بزنند و سعد الحریری، نخست‌وزیر لبنان در واکنش به این اقدامات استعفا داد.

واکنش‌ها در لبنان به استعفای الحریری

شب گذشته، در پی استعفای سعد الحریری، مردم معترض در خیابان‌ها جشن گرفتند اما اعلام کردند که تا دستیابی به همه خواسته‌های خود به اعتراضات ادامه می‌دهند. احزاب و چهره‌های سیاسی نزدیک به دولت از حفظ آرامش و انجام گفت‌وگو سخن گفتند.

به‌گزارش الجزیره، هزاران نفر از معترضان در خیابان‌های بیروت و چند شهر دیگر از جمله طرابلس، دومین شهر بزرگ لبنان، جل الدیب، زوق مصبح و جبیل، شهرهای واقع در شمال، و النبطیه و صور در جنوب لبنان گرد آمدند و جشن گرفتند.

در بیروت معترضان در میدان ریاض الصلح به جشن و پایکوبی پرداختند. چندین نفر از آن‌ها به الجزیره گفتند استعفای الحریری تنها یک موفقیت محسوب می‌شود و تا برکناری کل حکومت تظاهرات اعتراضی ادامه خواهد یافت.

آن‌ها ۱۳ روز است که علیه کلیه تقسیمات مذهبی و سیاسی کشور به خیابان‌ها آمده‌اند و بزرگراه‌ها را مسدود کرده‌‌اند تا خواستار استعفای دولت شوند.

معترضان گفتند «الحریری تنها یکی از مشکلات بود و نه همه مشکلات». به‌گفته آن‌ها باید دولتی تشکیل شود که خارج از دسته‌بندی‌های سیاسی و مذهبی، بحران فزاینده اقتصادی و مالی، و امنیت و خدمات اساسی مانند برق و آب کشور را حل و تأمین کند. آن‌ها از تشکیل «دولت نخبگان» سخن می‌گویند.

در پی اعلام استعفای الحریری و حمله طرفداران حزب‌الله به معترضان، بیشتر چهره‌های سیاسی نزدیک به دولت خواستار آرامش شدند حزب‌الله اما اظهارنظر  رسمی نکرده است.

نبیه بری، رهبر جنبش امل، متحد حزب‌الله  و رئیس پارلمان لبنان گفت: «آن‌چه در این شرایط ضروری است آرامش فوری و گفت‌وگو میان همه طرف‌های لبنانی است. آن‌چه رخ می‌دهد به هیچ‌وجه فرقه‌ای نیست.»

سمیر جعجع، رئیس حزب نیروهای لبنانی که چهار وزیر آن از کابینه کنار کشیدند از استعفای الحریری استقبال کرد و گفت «دولت کارشناسان» باید تشکیل شود.

ولید جنبلاط، رهبر حزب سوسیالیست ترقی‌خواه و از متحدان الحریری که پیش از این خواهان استعفای او شده بود نیز خواهان حفظ آرامش و برقراری گفت‌وگو شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    جلل الخالق که حکومت علی خامنه ای همچون آبکشی است با ده ها و صدها سوراخ که حالا دلیل دو سوراخ داشتن حکومت عراق و لبنان را پیدا کرد...باید ازپست فطرت عبابردوش پرسید اعتراضات مردم با چه ابزاری جواب دادید و ازدی ماه 96 تابحال چه تغییراتی براوضاع مردم ایران انجام دادید که نسخه برای مردم عراق و لبنان می پیچید؟ جناب آخوند چقدر لذت می برید که بسیاری به سرنوشت اقانداسلطان ها و ستاربهشتی ها درعراق وسوریه طعمه مزدوران تان میشدند ولی ارتش هردو کشور تاتوانست جلوی جنایتگری تان را گرفت !!شرم آوراست که همچون ضد قانون وضدبشری تمام چپاولگر وجنایتگر واستبدادگری صحبت ازقانون می کند که زندان های ایران مملو است زندان سیاسی و صدها هزاربیکاره که دراثرفقر اقدام به دزدی و جنایت کرده اند وضمیمه آن هم میلیونها معتاد وخانه بدوش و ذباله گرد...جناب آخوند پست فطرت فقط یک روز آزادی تظاهرات واقعی به مردم ایران بدهید و تماشا کنید که چه خواهد شد...مردمان این کشورها برده اسلام نمی خواهند باشند و برده داری عبابردوشان را نمی پسندند ...

  • داوود - کردستان

    متاسفانه رهبر ایران به یک پیرمرد خرفت و جاهل تبدیل شده و هر سال بیشتر از سال قبل رابطه‌اش رو با واقعیت از دست داده. این طاغوت خیال کرده همان ظلم و سرکوب و کشتار و جنایتی که علیه مردم بی‌دفاع ایران برقرار کرده رو میتونه علیه کل مردم منطقه هم بکار بگیره و اونقدر زیاده‌خواه و خبیث شده که انتظار داره سراسر منطقه خاورمیانه سر به فرمان ایشان باشند. غافل از اینکه مردم منطقه برای ایشان پشیزی ارزش قائل نیستند و ملت‌ها دیر یا زود طاغوت‌ها و ظالمین را زیر پا خرد خواهند کرد.

  • پیامی هولناک برای «علاج ناامنی» در عراق و لبنان

    اردوی کار: در شرایطی که خبر کشتار 18 نفر و زخمی شدن 800 نفر در کربلا، جهشی در برانگیختگی افکار عمومی منطقه و ایران در توجه به اعتراضات گسترده مردمی در عراق پدید آورده بود، رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد که «آمریکا و سرویس‌های اطلاعاتی غربی با پشتیبانی پول کشورهای مرتجع منطقه دارند آشوب به پا می‌کنند.» روزنامه کیهان از قول وی تیتر زد: «پشت صحنه آشوب های عراق و لبنان سرویس های اطلاعاتی غرب و پول مرتجعین منطقه است.» و افزود:«دلسوزان عراق و لبنان بدانند که اولویت اصلی آنان علاج ناامنی است

  • همه را تا نفر آخر بکشید و هر طور شده کنترل اوضاع را در دست بگیرید

    در حدود سه هفته ای که از اعتراضات مردم عراق و لبنان به فساد، بیکاری و هزینه های سرسام آور زندگی می گذرد، گزارش های متعددی در باره حضور و مشارکت گسترده نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی در سرکوب خونین مردم عراق منتشر شده است. رسانه ها فیلم حمله وابستگان حزب الله لبنان به چادرهای معترضان را بازنشر داده اند و فیلم های بی شماری منتشر شده که در آن ها نفوذ جمهوری اسلامی در عراق از سوی مردم به چالش گرفته شده و در مواردی گروههای مسلح وابسته به دستگاه ولایی در عراق از سوی مردم شدیدا ضرب و شتم شده اند. در حالی که اعتراضات همچنان ادامه دارد و سرباز ایستادن ندارد، مرتبط دانستن این اعتراضات به «سرویس های اطلاعاتی غرب و پول مرتجعین منطقه»، توجیه ایدئولوژیک و بهانه تراشی برای قتل عام مردم عراق و لبنان و خواباندن شورش با توسل به کشتار برای حفظ «عمق استراتژیک» جمهوری اسلامی در این کشورها به وسیله نیروهای مسلح وابسته به خودشان در عراق و غلبه بر تردیدهای موجود در این مورد در میان آنهاست. پیام دستگاه ولایت که می گوید:«اولویت اصلی علاج ناامنی» است، صریح و روشن است. این پیام یعنی: همه را تا نفر آخر بکشید و هر طور شده کنترل اوضاع را در دست بگیرید

  • ترجمان «داخلی» این پیام

    ترجمان «داخلی» این پیام به مراتب هولناک تر است و با لحاظ تجربه کشتارهای 88 و سرکوب های گسترده 96 و «فتنه» و وابسته خواندن آن شورش ها فاقد هرگونه ابهام است: اگر اعتراضات مردم عراق به داخل ایران سرایت کند و مردم ایران بار دیگر مثل سال 96 برخیزند و شورش عمومی برپا کنند، برای حفظ تاج و تخت رژیم فقاهتی سراسر ایران را مثل کربلا در خون معترضان غرق خواهند کرد.