ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«در مجلس به دنبال تعیین قائم مقام اجرایی برای رهبر به جای رئیس جمهوری بودند»

به گفته عضو هیئت رئیسه مجلس نمایندگان حامی دولت طرح تعیین قائم مقام اجرایی برای رهبر را پیشنهاد کردند.

یک نماینده مجلس شورای اسلامی ایران فاش کرد که چند ماه پیش گروهی از نمایندگان مجلس به دنبال طرحی برای تعیین قائم مقام اجرایی برای رهبر به جای رئیس جمهوری بودند.

قاضی‌زاده هاشمی در برنامه تلویزیونی دستخط فاش کرد که گروهی از نمایندگان مجلس به دنبال تعیین قائم مقام اجرایی برای رهبر به جای رئیس دولت بودند.

بخشی از سخنان امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در یک برنامه تلویزیونی ایران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که او می‌گوید: گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح تعیین قائم مقام اجرایی برای رهبر جمهوری اسلامی را به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کردند.

او بدون بیان جزئیات بیشتر می‌گوید: این پیشنهاد حدود دو ماه قبل در مجلس مطرح و با مخالفت علی لاریجانی روبرو شده است.

قاضی‌زاده هاشمی که در شمار نمایندگان اصولگرا مجلس قرار دارد، گروهی از نمایندگان حامی دولت را پیشنهاددهنده این طرح خواند که به گفته او «معتقد بودند حالا که کار کشور به مشکل خورده رهبری یک قائم مقام اجرایی تعیین کند و وظایف رئیس جمهوری به او تفویض شود».

او بدون اینکه جزئیات بیشتری در باره پیشنهاد دهندگان طرح تعیین قائم مقام اجرایی برای رهبر بگوید، دلیل این پیشنهاد را «قفل شدن شرایط کشور» عنوان کرد.

در ویدئو کوتاهی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، زمان بیان شدن این اظهارات مشخص نیست. قاضی‌زاده تنها می‌گوید که حدود دو ماه قبل این پیشنهاد مطرح شده است.

با این حال این پیشنهاد می‌تواند بخشی از طرح تغییر نظام سیاسی ایران از ریاستی به پارلمانی باشد. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی اسفند سال گذشته بود که بررسی طرح تغییر نظام سیاسی و قانون اساسی کشور پس از برگزاری انتخابات مجلس بررسی خواهد شد.

اصول‌گرایان مدافع این طرح خواستار تغییر نظام ریاستی به پارلمانی هستند اما حسن روحانی و طرفداران او معتقدند که اختیارات رییس جمهوری برای پیشبرد برنامه‌های وعده کرده ناکافی است.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران یک هفته قبل بدون اینکه نامی از گروه سیاسی خاصی ببرد، گفت که به مردم می‌گوید چه کسانی کشور را به تعطیلی کشاندند.

رسانه‌های داخلی ایران اظهارات تند روحانی که در سال‌های ریاست جمهوری او چند مرتبه تکرار شده است را به تعلیق طولانی دو لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو و سی تی اف در مجمع تشخیص مصلحت مربوط دانستند.

یک روز پس از این اظهارات علی ربیعی، سخنگوی دولت در یک یادداشت که خبرگزاری رسمی دولت منتشر کرد، خواستار تصویب این دو لایحه برای پیشگیری از تحریم‌های بیشتر علیه ایران شد.

روحانی اما پیش از این نیز اختیارات رئیس جمهوری را ناکافی دانسته و خواستار برگزاری همه‌پرسی در موارد مورد اختلاف شده بود.

با این حال علی‌اکبر پورمختار، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت که رئیس دولت حتی یکبار هم درخواست برگزاری همه‌پرسی را به مجلس شورای اسلامی ارائه نکرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.