ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

موسوی لاری: «از وزارت اطلاعات درخصوص سامانه رای‌سنجی اصلاح‌طلبان استعلام می‌کنیم»

نائب رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با تایید تصویب کلیات طرح راه‌اندازی سامانه رای‌سنجی اصلاح‌طلبان موسوم به «سرا»  توسط اعضا این شورا، از قصد این گروه برای دریافت تاییدیه‌های قانونی از وزارت کشور و اطلاعات برای انجام این طرح خبر داد.

عبدالواحد موسوی لاری، نائب رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با تایید تصویب کلیات طرح راه‌اندازی سامانه رای‌سنجی اصلاح‌طلبان موسوم به «سرا» توسط اعضا این شورا، از قصد این گروه برای دریافت تاییدیه‌های قانونی برای انجام این طرح خبر داد. شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، هدف از طرح «سرا» را شرکت «فعال و دموکراتیک‌تر» در انتخابات یازدهمین دوره مجلس اعلام کرده است.

عبدالواحد موسوی لاری، نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان - وزیر کشور در دولت سید محمد خاتمی

به گزارش خبرآنلاین عبدالواحد موسوی‌لاری، نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان دوشنبه ۱۳ آبان درباره گمانه‌زنی‌هایی که پیرامون مشکلات حقوقی طرح «سرا» شکل گرفته است، گفت:

«یکی از برنامه‌های ما  این است که فعالیت‌هایمان را با هماهنگی دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت کشور و وزارت اطلاعات انجام دهیم. در ارتباط با سامانه رأی سنجی اصلاح‌طلبان نیز در خواست استعلامی از وزارت کشور و وزارت اطلاعات در رابطه با قانونی بودن این سامانه صورت گرفته است.»

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در بیست و دومین نشست خود که یک‌شنبه ۱۲ آبان برگزار شد، طرح «سرا» را به منظور گامی جدید در راستای انتخاب دموکراتیک‌تر، شفاف‌تر و کاراتر برای گزینش کاندیدهای جبهه اصلاح‌طلبان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس به تصویب رساند.

پرستو سرمدی، عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در این باره گفت:

«با تصویب طرح «سرا» در جلسه امشب شورای عالی، بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان شامل اعضای احزاب اصلاح‌طلب و همه فعالان سیاسی و مدنی اصلاح‌طلب با عضویت در یک سامانه رأی‌سنجی می‌توانند در گزینش نامزد‌های اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس شرکت کنند.»

پرستو سرمدی با بیان این که با اجرای این طرح، تصمیم‌گیری در مورد انتخابات از نهاد بالادستی شورای عالی به بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان منتقل می‌شود، گفت:

«به این ترتیب نهاد‌های بالادستی در جریان اصلاحات تنها مجری تصمیمات بدنه اجتماعی اصلاحات خواهند بود.»

بر اساس آن‌چه تاکنون از جزئیات طرح «سرا» منتشر شده، «سرا» یک وب‌سایت اینترنتی امن خواهد بود که اصلاح‌طلبان به عنوان «انتخاب کننده» در آن به عضویت در می‌آیند و طی یک رأی‌گیری از میان نامزدهای واجد شرایط، فهرست نامزدهای اصلاح‌طلبان را در تهران و مراکز استان‌ها انتخاب می‌کنند. به گفته شورای عالی سیاست‌‎گذاری اصلاح‌طلبان در این پروسه، انتخاب کاندیداهای مطلوب این گروه شفاف‌تر و دموکراتیک‌تر خواهد بود. هدف نهایی از طرح «سرا» مشخص کردن فهرست نامزدهای اصلاح‌طلب در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است. اصلاح‌طلبان از این طرح به عنوان «نوعی انتخابات مقدمانی نیمه‌باز» نام می‌برند که می‌تواند بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان را به عرصه انتخابات وارد کند.

سرا - سامانه رای سنجی اصلاح‌طلبان

بر طبق طرح «سرا»، جبهه اصلاح‌طلبان در نظر دارند در تهران حدود ۴۰۰ هزار اصلاح‌طلب و هواداران این جناح را در دی‌ماه، طی انتخاباتی مجازی شرکت دهند تا لیست نهایی اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس که دور اول آن در اسفندماه ۹۸ برگزار می‌شود را از این طریق انتخاب کنند. همچنین در دیگر مراکز استان‌ها نیز قرار است به همین شیوه برای انتخاب لیست نامزدها عمل کنند.

پرستو سرمدی با اشاره به این که «اصلاح‌طلبان با این تغییر نشان دادند، تغییرات اجتماعی را درک می‌کنند» و «امکان افزایش انسجام جبهه‌ای بر پایه دموکراسی درونی در آن‌ها وجود دارد»، اعلام کرد که سید محمد خاتمی نیز با طرح «سرا» موافق است. او گفت:

«امیدواریم این تحول، به بازگشت پویایی و تحرک به جامعه کمک کند و بقیه جریان‌های سیاسی نیز با الگو قرار دادن این طرح، خواسته جامعه را در تصمیم‌گیری‌هایشان ملاک قرار دهند.»

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان همچنین برای اطمینان حاصل کردن از کیفیت و اصلاح‌طلبیِ اعضای انتخاب‌کننده و نامزدهای انتخاب‌ شونده، منشوری را تهیه کرده که نامزدها باید شرایط موجود در این منشور را دارا باشند و رعایت کنند.

با نزدیک شدن به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، جناح های سیاسی فعال در ایران تلاش می‌کنند با روش‌های مختلف میزان مشارکت عمومی و موفقیت خود در انتخابات پیش‌رو را افزایش دهند.

در جریان دهمین دوره انتخابات مجلس، اصلاح‌طلبان با  «لیست امید» که برآمده از نامزدهای تایید صلاحیت شده این گروه و حامیان حسن روحانی بود، وارد عرصه انتخابت شدند، اما در نهایت نتوانستند به اهداف مورد نظر خود دست بیابند.

محمدرضا عارف، رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و رئیس فراکسیون امید در مجلس پیشتر در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی استان خوزستان، با تأکید بر اینکه نتیجه راهبرد ائتلافی به زیان جریان اصلاحات انجامید، درباره نحوه ورود اصلاح‌طلبان به انتخابات مجلس گفته بود:

«در انتخابات مجلس دهم راهبرد جریان اصلاحات راهبردی ائتلافی بود و این راهبرد به گفتمان اصلاحات هم ضربه‌هایی زد به همین دلیل در انتخابات مجلس یازدهم باید با لیست اصلاح‌طلبانه به میدان بیاییم.»

محمدرضا تاجیک، فعال سیاسی و یکی از نظریه‌پردازان جریان اصلاحات، چندی پیش گفته بود با «لیستی رأی دادن» مخالف است. تاجیک به اصلاح‌طلبان پیشنهاد کرده بود به جای انبوهی از کاندیداهای غیرمنسجم، دو کاندیداری خوب معرفی کنند. تاجیک با تأکید بر اینکه «باید آگاهانه در بازی قدرت شرکت کرد»، از اصلاح‌طلبان خواست برای پیروزی در «بازی قدرت» شرکت نکنند، بلکه باید به بیرون قدرت بروند تا قدرت دوباره بگیرند.

اولین دوره انتخابات یازدهمین دوره مجلس ایران، دوم اسفند سال جاری برگزار خواهد شد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.