اعتراضات لبنان: دانشجویان به معترضان پیوستند
صدها دانشجو و دانشآموز لبنانی در چندین شهر لبنان از جمله در مناطقی که حزبالله قدرت دارد دست به تظاهرات زدند. آنها چندین مؤسسه دولتی را بستند و مانع از ورود مقامات و کارمندان شدند.
در ادامه اعتراضات لبنان، دانشجویان و دانشآموزان این کشور نیز در چندین شهر به خیابانها آمدند. در بیروت دانشجویان در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تحصن کردند و جاده اصلی را بستند. معترضان در چندین مؤسسه دولتی مانع از ورود مقامات و کارمندان شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پنجشنبه ۱۶ آبان / ۷ نوامبر در آغاز چهارمین هفته اعتراضات ضددولتی مردم لبنان، هزاران دانشجو و دانشآموز لبنانی دست به تظاهرات زدند و برخی مؤسسات دولتی را مسدود کردند.
دانشجویان و دانشآموزان در بیروت، در حالیکه پرچمهای لبنان را در دست داشتند در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش گرد آمدند. از سوی دیگر آنها در بیروت تظاهراتی در محله اشرفیه برپا کردند. دانشآموزان از این مدرسه به آن مدرسه میرفتند و از دوستان خود میخواستند که به اعتراضات بپیوندند.
تجمع بزرگی نیز در مقابل دفتر بانک مرکزی لبنان در بیروت برگزار شد.
در طرابلس، دومین شهر بزرگ لبنان واقع در شمال این کشور، دهها معترض در مقابل دفاتر وزارت ارتباطات جمع شدند تا از ورود مقامات جلوگیری کنند.
روز گذشته (چهارشنبه) اعلام شد که معترضان بهمنظور وادار کردن حاکمان سیاسی به کنارهگیری از قدرت دست به تحصن در ساختمانهای وزارتخانهها، بانکها و شرکتهای وابسته به دولت میزنند.
در چندین شهرک ساحلی، از جمله جونیه و شکا در شمال بیروت، دانشجویان و دانشآموزان در مقابل ساختمان شرکت دولتی ارتباطات «اوجیرو» برای جلوگیری از باز شدن آن تجمع کردند.
در نبطیه و بعلبک، شهرهایی که اکثریت جمعیت آن را شیعیان تشکیل میدهند و حزبالله لبنان در آنها قدرت دارد نیز دانشجویان و دانشآموزان دست به تظاهرات اعتراضی زدند.
در صیدا (صیدون) سومین شهر بزرگ لبنان در جنوب این کشور تظاهرکنندگان جلوی اداره راهنمایی و رانندگی برای ثبت خودروها جمع شدند و مانع از ورود کارمندان به این اداره شدند.
اعتراضات مشابهی از شهرهای حاصبیا، المتن ، الشویفات، عکار ، البترون و جبیل گزارش شده است.
گفته میشود که اعتصاب عمومی در تمامی مدارس دولتی و خصوصی در جنوب لبنان تا روز یکشنبه ادامه خواهد یافت.
معترضان ضد دولت از ۲۵ مهر / ۱۷ اکتبر علیه فساد و سوء مدیریت گسترده طبقه سیاسی که سه دهه بر کشور حاکم است، تظاهرات خود را آغاز کردند.
روز گذشته (چهارشنبه) بانک جهانی اعلام کرد که آماده است تا از دولت جدید لبنان حمایت کند و هشدار داد که این کشور نباید زمان را برای مقابله با بحران نوظهور اقتصادی که روزبهروز بدتر میشود، هدر دهد.
بانک جهانی خواهان تشکیل سریع کابینه جدید لبنان شد و گفت انتظار میرود رکود اقتصادی در سال ۲۰۱۹ حتی بیشتر از پیشبینی قبلی کاهش ۰,۲ درصدی باشد.
بهگفته بانک جهانی، در صورت بدتر شدن شرایط، ممکن است شمار کسانی که در لبنان در فقر زندگی میکنند از حدود یک سوم در سال ۲۰۱۸ به ۵۰ درصد افزایش یابد. بیکاری نیز که در حال حاضر برای افراد زیر ۳۵ سال سن ۳۷ درصد است، میتواند به شدت افزایش یابد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.