زلزله استان آذربایجان شرقی را لرزاند
مرکز اصلی زلزله در استان آذربايجان شرقی - حوالی تَرک بوده است اما بنا بر گزارشها، در تبریز و اردبیل نیز زلزله احساس شده است.
ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه بامداد جمعه ۱۷ آبان زلزلهای به بزرگی ۵,۹ ریشتر حوالی ترک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند. این زلزله در استانهای آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل نیز احساس شده است. این زلزله در عمق ۸ کیلومتری زمین اتفاق افتاد و مرکز اصلی زلزله در استان آذربايجان شرقی - حوالی ترك بوده است. تا حدود ساعت ۱۲ جمعه ۳۲۳ نفر در این زمینلرزه مجروح شدند. ۵ نفر هم جان خود را از دست دادند.
تَرْک یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی در شمال غرب ایران است. این شهر مرکز دهستان کندوان و بخش کندوان شهرستان میانه است.
همچنین زلزلهای به بزرگی ۴,۱ ریشتر ساعت ۲ و ۲۰ دقیقه بامداد جمعه ۱۷ آبان حوالی ترکمنچای در استان آذربایجان شرقی را لرزاند. ترکمانچای یکی از شهرهای قدیمی و تاریخی ایران است در شهرستان میانه واقع شده.
به گفته فرزاد رحمانی رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز تا حدود ساعت ۱۲صبح جمعه ۳۲۳ نفر در این زمینلرزه مجروح شدهاند. ۵ نفر هم جان خود را از دست دادهاند. از این تعداد ۱۳مصدوم بستری و بقیه تحت مراقبتهای درمانی سرپائی قرار گرفتند.
به گفته اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور پنج نفری که در زلزله کشته شدند در روستای ورنکش جان خود را از دست دادهاند.
مردم وحشتزدهاند و به دلیل پسلرزههای متعدد از بازگشت به خانه بیم دارند. محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی گفت:
«خوشبختانه تعداد پسلرزهها مرتباٌ روبه کاهش بوده و فشار گسلها تخلیه شده. بنابراین مردم نگران زلزلههای بعدی نباشند و به خانهها خود برگردند.
طبق اطلاعات منتشر شده در مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران تا ساعت ۹ و ۴ دقیقه صبح امروز حدود ۴۰ پس لرزه با شدت ۲,۵ تا ۴ ریشتر در منطقه ترکمنچای آذربایجان شرقی اتفاق افتاده است.
همچنین دو لرزه با بزرگای ۲.۵ و ۲.۹ در سراب رخ داده است.
در روستای ورنکش ۳۰ کاملا خانه تخریب شده و دیوار تعدادی دیگر از منازل ترک برداشته. استاندار آذربایجان شرقی گفت:
«با توجه به اینکه این زمین لرزه ساعات دیر وقت شب به وقوع پیوسته و به علت تخریب کامل ۳۰ خانه، امکان افزایش تلفات وجود دارد.»
— نبض تبریز (@nabztabriz) November 8, 2019
به گفته استاندار نیروهای امدادی به محل اعزام شدهاند و تاکنون ۶۰ روستا را ارزیابی کردهاند. مدیریت بحران تشکیل شده و هلال احمر هم در تلاش برای ایجاد اسکان موقت برای زلزلهزدگان است.
در سراب، چاراویماق، هشترود و بستانآباد مصدومان به صورت سرپایی مداوا شدهاند.
محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی احتمال داده که در ساعتهای آینده تعداد مجروحان و جانباختگان افزایش یابد.
به گفته این مقام مسئول بر اثر زلزله دو مورد آتشسوزی در روستاهای ترکمانچای و چند مورد ریزش دیوار گزارش شده است.
بیشترین خسارت در روستاهای ورنکش، بال استیل، ورزقان، گاوینه رود و گین علی به بار آمده. در این مناطق ۸۰ روستا وجود دارد که بین ۶۰ تا ۶۵ روستا ارزیابی شده است.
آخرین آمار امدادرسانی به روایت رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر؛ 👇🏽https://t.co/K9XaW9Fvsi pic.twitter.com/HqX70IsaK6\n— هلال احمر ایران (@Iranian_RCS) November 8, 2019
نظرها
نظری وجود ندارد.