مرگ ۱۵ بیمار «ایبی» به دلیل کمبود پانسمان: وزارت بهداشت تکذیب میکند
در حالیکه وزارت بهداشت از تامین پانسمان مورد نیاز بیماران «ایبی» خبر داده، مدیرعامل خیریه «خانه ایبی» میگوید: کمبود پانسمان موجب مرگ پانزده بیمار شده است.
مدیرعامل خانه «ایبی» میگوید؛ شرکت تولید کننده پانسمان ویژه این بیماران از ارسال کالا به ایران خودداری میکند و کمبود پانسمان موجب مرگ ۱۵ کودک شده است. یک مقام مسئول در وزارت بهداشت اما هرگونه کمبود پانسمان را تکذیب کرده است.
سید حمیدرضا هاشمی گلپایگانی که خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، او را «مدیر عامل خانه ایبی» معرفی کرد، از مرگ حداقل ۱۵ کودک مبتلا به «ایبی» به دلیل کمبود پانسمان میپلکس خبر داد.
هاشمی گلپایگانی یکشنبه ۱۹ آبان گفت که شرکت سوئدی طی نامهای، رسما اعلام کرد که ایران تحریم است و نمیتواند سهمیه پانسمان را ارسال کند.
به گفته او، شرکت سوئدی که باید سهمیه ایران را تامین کند از ارسال میپلکس به ایران خودداری میکند.
او گفت که بخاطر عدم دسترسی کودکان ایبی به پانسمان میپلکس، حداقل ۱۵ نفر به خاطر عفونت فوت کردهاند».
هاشمی گلپایگانی از بیان جزئیات در باره زمان و مکان فوت کودکان خودداری کرد و در عین حال وزارت بهداشت و درمان را به کمکاری در تهییه پانسمان مورد نیاز بیماران ایبی متهم کرد.
هاشمی گلپایانی اما گفت که خانه ایبی از رایزنی با نهادهای مختلف نتیجهای نگرفته و در شرایط تحریم مجبور هستند از پمادهای ترکیبی و گاز وازلینههای چرمی استفاده کنند.
او تامین این نوع از پانسمان را با واسطه و یا از مسیر دور زدن تحریمها هم غیرممکن دانست.
این اظهارات در حالی بیان شده که سیدحسین صفوی، مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو ایران ۱۳ آبان امسال به «رادیو تهران» گفت: «کمبودی در زمینه پانسمان بیماران «ای بی» وجود ندارد».
او مدعی شد که بودجه برای پانسمان این بیماران تامین و از اردیبهشت ۱۳۹۷ تا مرداد ۱۳۹۸ شش نوبت پانسمان مورد نیاز وارد شده و در اختیار خانه «ایبی» قرار گرفته است.
صفوی در عین حال از مراکز درمانی و بیمارستانها خواست: مصرف پانسمانها را مدیریت کنند شود و باتوجه به شرایط بیمار میتوان مصرف معقول و خوبی در کشور انجام داد تا این افراد با مشکل کمبود مواجه نشوند.
«ایبی» یک بیماری پوستی است که در بافتهای پوستی تاول ایجاد میکند.
مجلس شورای اسلامی ایران این بیماری را در فهرست بیماریهای خاص قرار داده و بر همین اساس دولت به تامین بودجه برای درمان رایگان مبتلایان به ایبی موظف است.
هاشمی گلپایانی اما گفت که بودجهای برای این بیماری اختصاص پیدا نکرد، بلکه فقط روی کاغذ یک چیزی نوشته شد.
برپایه اظهارات مقامهای وزارت بهداشت حدود یک هزار بیمار «ایبی» در ایران زندگی میکنند.
نظرها
نظری وجود ندارد.