تأکید سخنگوی سازمان ملل بر حق اعتراض آزادانه مردم ایران
استفان دوجاریک اعلام کرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل با نگرانی روند سرکوب اعتراضات در ایران را زیر نظر دارد.
سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که آنتونیو گوترش دبیرکل با نگرانی روند سرکوب اعتراضات در ایران را دنبال میکند. استفان دوجاریک بر حق راهپیمایی آزادانه مردم تأکید کرد. در همان حال اعتراضات در تهران، کیانشهر اهواز و ماهشهر ادامه یافت. سطح دسترسی به اینترنت کمتر از ۷ درصد است. شیرین عبادی در اعتراض به قطع شبکه جهانی اینترنت در ایران دادخواستی برای تسلیم به دبیرکل سازمان ملل تنظیم کرده است.
نشست خبری روزانه استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل درباره منع گسترش سلاحهای هستهای در خاورمیانه بود. اما یکی از خبرنگاران با طرح پرسشی بحث را به اعتراضات سراسری در ایران و سرکوب بیسابقه معترضان کشاند. دوجاریک در پاسخ گفت:
«دبیرکل با نگرانی وقایعی را که اخیراً در ایران اتفاق افتاده دنبال میکند، به ویژه درگیریهایی که در آخر هفته [در شهرهای ایران] بین نیروهای امنیتی و معترضان اتفاق افتاد. عدهای جان خود را از دست دادند و این بسیار غمانگیز است. دبیرکل سازمان ملل در ماه اکتبر درباره اعتراضات خیابانی [در عراق] خواهان خویشتنداری همه طرفها شد. این موضوع درباره ایران هم صادق است.»
دوجاریک در ادامه سخنانش به موضوع انسداد خیابانها و نقض حقوق بشر اشاره کرد و گفت:
«ما یک چارچوب حقوق بشری داریم که بین آزادی راهپیمایی مردم و احترام به حقوق دیگران از جمله تمایل مردم برای ادامه زندگی، تعادل برقرار کرده است. اما موضوع اصلی این است که مردم حق راهپیمایی آزادانه دارند.»
شامگاه گذشته بر اساس اطلاعات جسته و گریخته و تأیید نشدهای که با توجه به قطعی اینترنت در رسانههای اجتماعی درز کرد، اعتراضات از شرق تهران در میدان پروین تهرانپارس به زودی به میدان صادقیه در غرب تهران و از آنجا به قلعه حسن خان رسید. در ویدیویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، صدای تیراندازی در قلعه حسن خان (شهر قدس) به گوش میرسد. همچنین بسیجیها و نیروهای لباس شخصی دانشجویان تهران را در محوطه دانشگاه محبوس کرده بودند. در کیانشهر اهواز هم درگیریها بین معترضان و مأموران امنیتی ادامه داشت. در ماهشهر هم که مهد صنعت پتروشیمی ایران است، بسیج و سپاه همچنان با مردم درگیر هستند. بر اساس خبرهای تأیید نشده از دو طرف تعدادی کشته شدند. مسیر پتروشیمی شهرک چمران از ماهشهر و سربندر (بندر امام) مسدود است.
از آنچه که بعد از رویدادها اتفاق افتاده، از میزان سرکوبها، از مجروحان و کشتهشدگان اطلاعی در دست نیست. نت بلاکز اعلام کرده است که سطح دسترسی به اینترنت در ایران فقط ۷ درصد است.
شیرین عبادی در نامهای از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواست که فوراً به قطع اینترنت جهانی و سرکوب اعتراضات اعتراض کند:
«قطع شبکه جهانی اینترنت با انگیزه سیاسی، حق آزادی بیان و آزادی اجتماعات ایرانیان را ضایع میکند. این امر همچنین مانع برقراری ارتباط معترضان با یکدیگر و سایر نقاط جهان میشود و سبب میشود آنها بیشتر در معرض خشونت نیروهای امنیتی قرار بگیرند. به همین دلیل ما از شما میخواهیم به عنوان دبیر کل سازمان ملل متحد از مقامهای جمهوری اسلامی بخواهید فوراً قطع اینترنت جهانی و سرکوب وحشیانه معترضان به گران شدن سوخت را متوقف کنند.»
روز گذشته علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری خود پیشبینی کرده بود که اعتراضات به زودی رو به افول میگذارد. در همان حال اما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هشدار داد که اگر اعتراضات ادامه پیدا کند، وارد عمل میشود. بسیج از هماکنون همراه با لباس شخصیها وارد عمل شده است. از ابعاد خشونتها اطلاع موثقی در دست نیست. تنها در یکی از بیمارستانهای کرمانشاه ۱۶ جنازه شمارش شده.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.