دیدهبان حقوق بشر: مقامات ایران سرکوب خونین معترضان را پنهان میکنند
سازمان دیدهبان حقوق بشر با انتشار بیانیهای نسبت به رویدادهای ایران در روزهای اخیر اظهار نگرانی کرد و گفت نیروهای امنیتی ایران در برخورد با معترضان از نیروی قهریه بیش از حد استفاده میکنند.
دیدهبان حقوق بشر درباره رویدادهای اخیر ایران و سرکوب اعتراضات بیانیهای منتشر کرد و در آن ضمن اشاره به کشتار معترضان و قطعی اینترنت در ایران گفت نیروهای امنیتی ایران در برخورد با معترضان از نیروی قهریه بیش از حد استفاده میکنند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر در بیانیه تازه خود درباره ایران نوشت: «نیروهای امنیتی ایران در برخورد با اعتراضات ناشی از افزایش ناگهانی قیمت سوخت در سراسر کشور از نیروی قهریه بیش از حد استفاده میکنند. تصاویر ویدیویی که در جریان قطعی اینترنت به شکل پراکنده در شبکههای اجتماعی منتشر میشوند نیروهای امنیتی را در حال شلیک مستقیم به معترضان در شهرهای مختلف نشان میدهند.»
مایکل پیج، معاون مدیر بخش خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر، در اینباره گفت «مقامات با خشونت در حال سرکوب ایرانیانی هستند که از دولتی اقتدارگرا و ناقض حقوق و سیاستهایش به ستوه آمدهاند و بخش عمده پیامدهای اقتصادی منفی تحریمهای احیا شده آمریکا را تحمل میکنند».
پیج با اشاره به قطع کامل اینترنت در ایران افزود: «مقامات با جدا کردن ایرانیان از اتصال به اینترنت جهانی امیدوارند سرکوب خونینشان علیه مردم خود را از بقیه جهان پنهان کنند.»
اعتراضات سراسری در ایران در واکنش به افزایش ۳۰۰ درصدی نرخ بنزین جمعه ۲۴ آبان در اهواز آغاز شد و به سرعت به بیش از ۱۰۰ شهر بزرگ و کوچک ایران سرایت کرد و در پی آن اینترنت در ایران بهطور کامل قطع شد. عفو بینالملل روز گذشته، سهشنبه ۲۸ آبان / ۱۹ نوامبر در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که بر اساس گزارشهایی که دریافت کرده است «دستکم ۱۰۶ معترض در ۲۱ شهر ایران کشته شدهاند.»
بهگفته دیدهبان حقوق بشر، اصول پایهای سازمان ملل درباره استفاده از زور و سلاحهای گرم توسط مأموران انتظامی مقامات را ملزم میکند که از طریق فرایند دادستانی یا اداری مستقلی تمام موارد قتل یا مجروح شدن افراد با سلاح گرم مأموران انتظامی را به سرعت گزارش کرده و مورد بررسی قرار دهند.
دیدهبان حقوق بشر قطع اینترنت را ناقض چندین حق از جمله حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات و حق انجمن و تجمع مسالمتآمیز دانسته است.
مایکل پیج گفت: «مقامات ایران از سر ناتوانی جریان جهانی و داخلی اطلاعات در ایران را قطع میکنند به این امید که جهان نگاهش را از سرکوب خشونتبارشان بردارد. نهادهای بینالمللی باید به ایران فشار بیاورند تا فوراً اینترنت را وصل کنند و نقضها را مورد بازرسی قرار دهند.»
دیدهبان حقوق بشر همچنین به بازداشت چند نفر از منتقدان و فعالان ایرانی در روزهای اخیر، از جمله سپیده قلیان، فعال حقوق کارگران، سها مرتضایی، فعال دانشجویی که از تحصیل ممنوع شده است و همچنین عبدالرضا داوری، از نزدیکان محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران، اشاره کرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.