ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قطع اتصال ایران به شبکه جهانی اینترنت، یک وضع پایدار؟

۱۱ نماینده اصلاح‌طلب به وزیر کشور تدکر دادند که قطع مستمر اینترنت میسر نیست. وزیر ارتباطات یادآوری کرد که ملاحظات دستگاه‌های امنیتی را نمی‌توان فراموش کرد.

ظاهراً قطع اتصال ایران به شبکه اینترنت جهانی به یک وضع پایدار تبدیل می‌شود. طیبه سیاوشی، عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی از تذکر ۱۱ نماینده به عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور برای قطع اینترنت در ایران خبر داد. در همان حال حشمت‌الله فلاحت‌‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس پیشنهاد داد که با استفاده از الگوی روسیه و چین دسترسی مردم به اینترنت هوشمند فراهم شود. آذری جهرمی، وزیر ارتباطات یادآوری کرد که نباید ملاحظات دستگاه‌های امنیتی فراموش شود.

قطع اتصال ایران به شبکه جهانی اینترنت، یک وضع پایدار؟ (عکس: توییتر معترضان)

شورای امنیت کشور به ریاست عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور غروب ۲۵ آبان برای مقابله با موج اعتراض‌ها به افزایش قیمت بنزین ارتباط ایران با شبکه جهانی اینترنت را قطع کرد. به گزارش سایت «نت‌بلاکز» که وضعیت اینترنت در جهان را زیر نظر دارد، از آن زمان تاکنون سطح دسترسی اینترنت ایران با دنیای خارج تا حد پنج درصد کاهش یافته است. اپلیکیشن‌های پرطرفداری مانند واتس‌اپ و اینستاگرام عملاً از دسترس خارج شده‌اند، و فیلترشکن‌هایی که دسترسی کاربران توییتر و تلگرام را ممکن می‌کرد کار نمی‌کنند و حتی یک جست‌وجوی ساده در اینترنت نیز امکان‌پذیر نیست.

به گفته ابوالفضل حسن‌بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، شورای امنیت کشور برای ایجاد اخلال در ارتباط بین معترضان تصمیم به قطع اینترنت گرفت:

«بر اساس گزارش رسیده از وزارت اطلاعات، سپاه، نیروی انتظامی و امنیتی و قوه قضاییه عناصر اغتشاشگر اقداماتشان را از طریق اینترنت پیش می‌بردند به همین دلیل تصمیم گرفته شد تا اینترنت قطع شود.»

تذکر ۱۱ نماینده مجلس به وزیر کشور

طیبی سیاوشی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی چهارشنبه ۲۹ آبان در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا از تذکر ۱۱ نماینده به عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور برای قطع اینترنت در ایران خبر داد:

 «شاک (شورای امنیت کشور) دستوری را ابلاغ کرده بود مبنی بر این‌که به دلیل مسائل امنیتی کشور تا ۲۴ ساعت اینترنت قطع باشد، اما اکنون فکر می‌کنم از آن ۲۴ ساعت ۷۲ ساعت هم گذشته است، اما هنوز اینترنت برقرار نشده است. شرایط تهران عادی است. پس باید در این شهر اینترنت را برقرار کنند. در واقع باید اینترنت را در این شهرهایی که شرایط عادی است وصل کنند تا این احساس در میان مردم ایجاد شود که شرایط کاملا عادی است. این قطع ارتباط یک ذهنیتی را برای مردم ایجاد می‌کند که اکنون چه وضعیت هولناکی در کشور برقرار است.»

Iranians deserve access to the outside world like everyone else #Internet4Iran #IranProtests\n📰https://t.co/1Al0DT8an1 pic.twitter.com/32QZ9Vhbol\n— NetBlocks.org (@netblocks) November 20, 2019

به گفته سیاوشی علاوه بر خود او برخی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس از جمله مصطفی کواکبیان، علیرضا محجوب، محمود صادقی، حمیده زرآبادی، فاطمه حسینی، فاطمه سعیدی و محمدعلی وکیلی تذکر به وزیر کشور را امضا کرده‌اند.

حمیده زرآبادی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در مصاحبه با ایسنا از شورای عالی امنیت ملی و وزارت کشور خواست اینترنت را مجدداً برقرار کنند. به گفته این نماینده مجلس قطعی اینترنت به طور مستمر میسر نیست:

 «اگر حتی قطعی اینترنت برای برقراری امنیت در یک بازه زمانی کوتاه اتفاق افتاده، اینکه بخواهیم با قطعی اینترنت امنیت را برقرار کنیم به صورت مستمر شدنی نیست و به هر حال باید محدودیت‌های اعمال شده را برداریم.»

اینترنت هوشمند مطابق الگوی چین و روسیه

در این میان حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پیشنهاد داد که با استفاده از الگوی روسیه و چین دسترسی مردم به اینترنت هوشمند فراهم شود. فلاحت‌پیشه در مصاحبه با ایسنا گفت:

« مهم‌تر از همه دسترسی مردم به اینترنت با رعایت مقتضیات امنیتی است. مردم باید بتوانند دسترسی‌های خاص خود را داشته باشند. باید اجازه دسترسی هوشمند مردم به اینترنت داده شود و مردم باید بتوانند از اینترنت برای کارهای اقتصادی و پژوهشی و آموزشی استفاده کنند.»

در همان حال محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات چهارشنبه ۲۹ آبان در یک گفت‌وگو رادیویی گفت:

«در این شرایط که عده‌ای دنبال سوءاستفاده‌اند و ممکن است به امنیت کشور خدشه وارد کنند، باید ملاحظات دستگاه‌های امنیتی را مدنظر قرار داد.»

 آذری جهرمی اما این را هم یادآوری کرد که راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات نباید به معنای قطع کامل اینترنت درک شود.

 شیرین عبادی در نامه‌ای از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل درخواست کرد که فوراً به قطع اینترنت جهانی و سرکوب اعتراضات اعتراض کند. عبادی از شهروندان ایرانی خواسته است با امضای این نامه از درخواست او از دبیرکل پشتیبانی کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سهیل بشردوست

    نکته نخست اینکه جنبش مردم هم در برابر قطع اینترنت واکسینه میشه و همونطور که مردم یاد گرفتن بجای خیابون ها و معابر اصلی درگیری رو به محله ها بکشن تا با تمرکز زدایی انرژی نیروها رو بگیرن با قطع اینترنت هم راه های ارسال ویدئو و ارتباط باهم رو پیدا می کنن، بقولی خیابون ها رو میشناسن، نکته دوم اینه که سرانجام زیر فشار اقتصادی حکومت خواه ناخواه مجبور به وصل مجدد اینترنت می کنه و اینبار سیلی از عکس و ویدئوهای آماده ی ارسال از جنایاتشون سرازیر میشه به اینترنت، خشم و نفرتی که باید به ایرانیان منتقل خواهد شد و سازمان های حقوق بشری و دولت ها هم باین ویدئوها استناد خواهند کرد، دست آورد قطع اینترنت تنها آبروریزی و علنی شدن ترس از مردم و ریختن ترس مردم بود