خبرهای ضدونقیض از استعفای وزیر کشاورزی
به گفته سخنگوی هیأت رئیسه مجلس، روحانی استعفای وزیر کشاورزی را نپذیرفته است. استیضاح حجتی بر اساس برنامه فعلی در جلسه علنی سهشنبه پنجم آذر برگزار خواهد شد.
دو نماینده مجلس شورای اسلامی از استعفای احتمالی محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی خبر داده اند. اما به گفته سخنگوی هیأت رئیسه مجلس حسن روحانی، رئیس دولت جمهوری اسلامی با استعفای محمود حجتی مخالفت کرده است. قرار است جلسه استیضاح وزیر کشاورزی در روزهای آینده برگزار شود.
ابتدا نادر قاضیپور، نماینده ارومیه در مجلس یکشنبه سوم آذر از احتمال استعفای حجتی خبر داد و گفت:
«صبح امروز به ما اطلاع دادند که حجتی وزیر جهاد کشاورزی استعفا داده است. بعدازظهر امروز مشخص خواهد شد که آیا وزیر جهاد کشاورزی سهشنبه [پنجم آذر] به مجلس میآید یا خیر، زیرا در صورت پذیرش استعفای او توسط رئیسجمهور، دیگر به مجلس نخواهد آمد.»
اما ساعاتی بعد اسدالله عباسی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس با تأیید خبر استفعای حجتی از مخالفت روحانی با آن خبر داد:
«معاون پارلمانی رئیس جمهور امروز به ما اعلام کردند که احتمالا آقای وزیر استعفاء داده اند و آقای رئیس جمهور هم نپذیرفته است. در صورت پذیرفته شدن، وزیر جهاد در صحن مجلس حضور نخواهد یافت اما در هر دو صورت ما بحث استیضاح را در جلسه علنی روز سه شنبه خواهیم داشت.»
مسئولان دولتی هنوز استعفای وزیر جهاد کشاورزی را رسماً تأیید یا رد نکرده اند. با این وجود، رسانههای ایران گزارش داده اند که «بر اساس شنیدهها»، حجتی در جلسه استفعای خود در مجلس روز سهشنبه پنجم آذر حاضر نخواهد شد.
جواد کاظمنسب، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در واکنش گفته است:
«طبق قانون وقتی نمایندگان وزیری را استیضاح میکنند، ایشان ملزم است در جلسه شرکت کند. اگر هم آقای حجتی استعفای خود را به رئیسجمهوری تقدیم کرده، این استعفا باید از سوی آقای روحانی پذیرفته شود.»
کاظمنسب هشدار داده است که نمایندگان چندینبار دیگر نیز به دنبال استیضاح وزیر جهاد کشاورزی بودهاند و اینبار استعفای او در مجلس رأی خواهد آورد.
محمدعلی وکیلی، عضو هیأت رئیسه مجلس سهشنبه گذشته ۲۸ آبان گفته بود که «استیضاح وزیر کشاورزی با ۳۸ امضاء اعلام وصول شده است.»
نمایندگان مجلس دی سال گذشته نیز میخواستند محمود حجتی را به دلیل مشکلات در حوزههایی همچون قیمت گندم، آبخیزداری و آبیاری، و نظارت بر صادرات و واردات محصولات کشاورزی استیضاح کنند. اما جلسه استیضاح در تاریخ معینشده برای آن برگزار نشد.
علی لاریجانی، رئیس مجلس در توضیح آن گفته بود که کمیسیون کشاورزی و نمایندگان خواهان استیضاح حجتی پس از جلسه با او «عزم کردهاند که همکاری کنند».
نمایندگان مجلس اما بار دیگر ۲۰ اسفند گذشته طرح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی را امضاء و به هیأت رئیسه تقدیم کردند.
به گزارش خبرگزاری «تسنیم»، نزدیک به سپاه پاسداران، «تخلفات گسترده در واردات محصولات کشاورزی»، «عدم توانایی در تأمین مایحتاج اساسی از جمله گوشت، شکر، تخممرغ، ...»، «انحصار شدید در صادرات و واردات»، «عدم توانایی از حفاظت از منابع طبیعی جنگلهای شمال، زاگرس، و غرب»، از جمله ۲۰ دلیل ذکرشده در طرح استیضاح بود که هیأت رئیسه مجلس ۲۰ خرداد به کمیسیون کشاورزی فرستاد.
روزنامه دولتی همشهری یکشنبه نوشت که حجتی از چندی پیش و پس از جداشدن بخش بازرگانی از وزارت جهاد کشاورزی و الحاق آن به وزارت صنعت، معدن، و تجارت (صمت) در اعتراض استعفا داده است.
هفته گذشته پس از افزایش قیمت بنزین اعتراضهای گستردهای در ایران رخ داد که به بیش از یکصد شهر کشیده شد. مقامها وعده داده اند که از افزایش قیمت کالاهای اساسی، از جمله نان و گوشت و غیره جلوگیری کنند.
سرکوب اعتراضات سراسری آبان ۹۸ دهها کشته و صدها زخمی بر جای گذاشته است.
نظرها
نظری وجود ندارد.