مقام سپاه: رهبری انتظار اعتراضات را داشت اما نه در این ابعاد
یدالله جوانی گفت ابعاد اعتراضات آبان ۹۸ بسیار گستردهتر از اعتراضات ۸۸ و ۹۶ بود. به گفته معاون سیاسی سپاه تنها در اصفهان ۱۰۰ نقطه درگیر بود.
معاون سیاسی سپاه پاسداران جمعه ۸ آذر در سخنانی در جمع گروهی از بسیجیها و نیروهایی که خبرگزاری تسنیم آنها را «نیروهای انقلاب» معرفی کرده از «دلخوریها و گلایههای نیروهای انقلابی» از حمایت خامنهای از مصوبه سران قوا برای افرایش قیمت بنزین خبر داد و تلویحاً این معنا را القاء کرد که رهبر جمهوری اسلامی تاوان اشتباهات دولت را پس میدهد. سردار یدالله جوانی از خامنهای نقل کرد که گفته است طبیعی است مردم دست به اعتراضات بزنند.
علی خامنهای صبح یکشنبه ۲۶ آبان در جلسه درس خارج فقه خود چندین بار به تأکید یادآوری کرد که در موضوع افزایش قیمت بنزین «سررشته» ندارد و با اینحال از تصمیم سران قوا برای افزایش قیمت بنزین دفاع میکند. در روزهای گذشته از لابلای سخنان نزدیکان خامنهای میتوان به شکافی که در بسیج به عنوان نیروی سرکوبگر در اعتراضات آبان به وجود آمده پی برد. احمد علمالهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفته بود عدهای از بسیجیان «مسألهدار» شدهاند و «باورمندی برخی افراد حزباللهی به ولایت ضعیف» است. پیش از او هم حسین نجات، جانشین رئیس اطلاعات سپاه در پاسخ به منتقدان رهبر جمهوری اسلامی گفته بود خامنهای از ارتقای مطالبات معترضان و درخواست آنها برای استعفای سران قوا واهمه داشت.
یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه در ادامه سخنانش در دفاع از تصمیم خامنهای گفت:
«اگر رهبر انقلاب به این مسئله [قیمت بنزین] ورود پیدا نمیکرد، این حوادث همچنان هم ادامه مییافت و کشور دچار بحرانهای سیاسی، دوگانگیها، بیاعتبار شدن سران سه قوه و مجموعهای از مشکلات مشابه میشد.»
معاون سیاسی سپاه گفت در مجموع، در شرایط تحریم چهار راه برای برونرفت از بحران اقتصادی و جلب رضایت مردم در مقابل نظام قرار داشت: اعمال اصلاحات در مدیریت سوخت، افزایش مالیاتها، چاپ اسکناس بدون پشتوانه و سرانجام تن دادن به مذاکره با قدرتهای جهانی. یدالله جوانی گفت خامنهای انتظار اعتراضات مردمی را داشت اما نه در این ابعاد. به گفته این مقام سپاه، اعتراضات آبان ۹۸ بسیار گستردهتر از اعتراضات سال ۸۸ و اعتراضات دی ۹۶ بوده است، چنانکه تنها در استان اصفهان ۱۰۰ نقطه درگیر اعتراضات بود.
جوانی مسئولیت بحران را از خامنهای به دولت روحانی برگرداند:
«دولت برای مدیریت سوخت باید به تدریج دست به اقدامات عملی میزد چرا که هم قانون و هم مصوبات مجلس برای این مهم فراهم بود اما تحت تأثیر برخی مسائل، اجرای طرح به قدری به عقب افتاد که به نقطهای رسیدیم که دیگر نمیشد بدون این طرح ادامه داد و به ناچار به صورت ناگهانی شاهد افزایش سه برابری قیمت سوخت بودیم.»
پیش از این محمد علی جعفری فرمانده سابق سپاه و محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت از دولت روحانی انتقاد کرده بودند. جعفری «اصل» دلیل اعتراضات اخیر در ایران را «بیتوجهی» دولتمردان به مردم دانسته و خواستار برخورد قضایی با دولت حسن روحانی شده بود.
حسن روحانی در یک اقدام کمسابقه چهارشنبه ۶ آذر در سفر به استان آذربایجان شرقی ادعا کرد که او هم مانند مردم از افزایش قیمت بنزین غافلگیر شده است. قبل از آن هم دولت اعلام کرده بود که به سبب اعتراضات دی ۹۶ افزایش قیمت بنزین را ناگزیر به تعویق انداخته است.
حاجی صادقی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در سخنانی که شامگاه چهارشنبه ۶ آذر در مدرسه علمیه دارلشفا قم ایراد کرد در پاسخ به منتقدان خامنهای در سازمان بسیج گفته بود:
«بدون دخالت در هیچ جناحبندی، در نظام ولایی باید برای ولایت سرباز تامین کرد نه سربار، باید در مجلس و ریاست جمهوری و مسئولان دیگر کمی هم به این فکر کنیم، در نظام ولایی حُکم الله عمل میکند آن هم حُکمی که ولی فقیه میدهد.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
dawar
قا بل توجه ماموران آتش به اختیار جمهوری اسلامی آنان که به طرف مردم شلیک میکنند بدانند که روزی نه چندان دور بدست فرماندهان خود کشته میشوند به ۲ دلیل !!! اینرا به رجاء وا صغ میگویم دلیل اول ان است که فرماندهان میخواهند در آخرین روزهای سقوط رژیم جان خود را نجات و خود را طرفدار مردم جلوه دهند با کشتن ماموران آتش به اختیار میگویند من از اول دشمن رژیم آخوندی بودم و میخواستم سر پستم بمانم تا جان مردم را نجات دهم و من به ماموران زیر دستم گفته بودم فقط مردم را بترسانید و تیر مستقیم به طرف مردم شلیل نکنید ولی این بسیجی ها دائما به مردم تیر اندازی میکردند و به دستور من گوش نمیدادند بدین دلیل من این بسیجی را کشتم تا مردم را به قتل نرسند و اینجوری خود را خوبه جلوه دهد و مامور آتش به اختیار را دشمن مردم جلوه دهد و نه تنها جان خود را نجات دهد بلکه خواستار پاداش از دولت ملی ایرانیان گردد . دلیل دوم فرمانده برای کشتن مامور زیر دست خود ان است که اگر ان بسیجی در روزهای آخر عمر رژیم بدست مردم افتد میتواند شاهدی باشد که اثبات کند این فرمانده دستور آتش به سوی مردم را صا در کرد و گفته اگر به مردم تیراندازی نکنی من تو را میکشم در حقیقت هر آتش به اختیار یک شاهد زنده برای اثبات جرم یک فرمانده است زیرا ان بسیجی . تنها چند نفر را بقتل میرسا ند ولی فرمانده دهها یا صدها نفر را بقتل میرساند پس اولین فکری که به نظر فرماندهان میرسد که چگونه جان خود را نجات دهند ان است که شاهدا نی را که میتواند هویت اصلی فرماندهان جنایتکار را آشکار سازند را از صفحه شطرنج حذف کنند بقول معروف فرماندهان بسیجی ها را کیش و مات میکنند . بدین دلیل است که فرماندگان یا آخوندها دوست دارند هر مامور آتش به اختیار دسته کم یک یا دو نفر از مردم بیگناه را در خیابان بقتل برسند تا دست ان مامور به خون مردم آلوده گردد و نتواند از این راه برگردد چون از زمانی که یکنفر را در خیابان بقتل رساند دیگر برادر کوچک فرمانده ها یا برادر کوچک سران حکومت اسلامی میگردد و میتواند کون برهنه با دیگر برادران اسلامی به حمام رود و دوش بگیرد و بدین صورت حمام خون بپا کنند . آری این است حمام خون براه انداختن ولی در این حمام هیچگاه نمیتوانند دست و صورت خود را از خون مردم بشویند زیرا آنها برای بقای مشتی آخوند لواتکار .تریاکی .بچه باز . دزد پولهای افسانه ایی .شکنجه گر . دشمن خاک ایران . دشمن مردم ایران . حمام خون برا ه انداخته اند