میرحسین موسوی: سرکوب اعتراضات شبیه کشتار میدان ژاله است
موسوی: «آدمکشان سال ۵۷ نمایندگان یک رژیم غیر دینی بودند و تیراندازان آبان ۹۸ نمایندگان یک حکومت دینی. آنجا فرمانده کل قوا شاه بود و اینجا ولی فقیه با اختیارات مطلقه.»
میرحسین موسوی، نخست وزیر سابق ایران و از رهبران جنبش سبز با انتشار پیامی سرکوب اعتراضات اخیر را با کشتار معترضان در میدان ژاله تهران در آستانه انقلاب ۵۷ مقایسه کرده است.
میرحسین موسوی که ۹ سال است در حصر خانگی به سر میبرد، نوشته است:
«برخورد خشن و خونین با مردمی خشمگین و فرودستانی جان به لب رسیده که در اعتراض به یک تصمیم غیر معقول کاسبکارانه و مخالف منافع اقشار مستضعف، و زخم خورده از سیاستهای خانمان برانداز به خیابانها آمده بودند، و تأمل در گستردگی اعتراضها در تهران و سایر نقاط کشور که نشاندهنده سرخوردگی همگانی در میان اقشار جان به لب رسیده از اوضاع کشور دارد شباهت تام و تمام با کشتار بیرحمانه مردم در ۱۷ شهریورخونین ۵۷ دارد.
جمعه ۲۴ بهمن در اعتراض به افزایش قیمت بنزین تجمعات اعتراضی در اهواز، مشهد، سیرجان، گچساران، آبادان، اصفهان و خرمشهر برگزار شد که به زودی به بیش از یکصد شهر ایران سرایت کرد.این اعتراضات با سرکوب سنگین و خونین حکرمت مواجه شد.
موسوی افزوده: «آدمکشان سال ۵۷ نمایندگان یک رژیم غیر دینی بودند، و ماموران و تیراندازان آبان ۹۸ نمایندگان یک حکومت دینی. آنجا فرمانده کل قوا شاه بود و اینجا ولیفقیه با اختیارات مطلقه.»
او به خانوادههای کشتهشدگان اعتراضات تسلیت گفته و خطاب به مقامهای حکومت نوشته است: «کافی است نظام به عواقب کشتار میدان ژاله توجه کند.»
میرحسین موسوی گفته است «زخم وارد شده بر جان و تن ملت التیام نخواهد یافت مگر با معرفی آمرین و مباشرین این کشتار و محاکمه علنی آنها و توضیح بدون لکنت دلایل این جنایت آشکار.»
سازمان عفو بینالملل ابتدا تعداد کشتهشدگان در درگیریها مأموران انتظامی، بسیج و لباس شخصیها با معترضان را ۱۳۸ نفر تخمین زده بود. عفو بینالملل در بیانیه دوشنبه ۲۵ نوامبر/ ۴ آذر خود تعداد کشتهشدگان را دستکم ۱۴۳ نفر برآورد کرد. جمعه ۲۹ نوامبر/ ۸ آذر سازمان عفو بینالملل با انتشار پیامی در توییتر تعداد کشتهشدگان را دستکم ۱۶۱ نفر اعلام کرد.
مهدی کروبی، از دیگر رهبران اعتراضات سال ۸۸ روز هفتم آذر در پیامی که از حصر خانگی منتشر کرد، ریشه اعتراضات سراسری آبان ۹۸ را «فساد، تحقیر، تبعیض و نابرابری حاکم» دانست و خواهان تشکیل کمیته مستقل حقیقتیاب برای روشن شدن «ابعاد فاجعه» شد.
کروبی از قوه قضائیه خواست تا زمینه آزادی بازداشتشدگان را فراهم کند.
نظرها
سوالاتی که پاسخ داده نشده است؟
در بیانیههای موسوی و کروبی به چه سوالاتی پاسخ داده نشده است؟ امروز بیانیهای از سوی میرحسین موسوی منتشر شده که به شدت نسبت به اقدامات سربازان ولایت و مدعیان شهادت تاخته است. موسوی سیاستهای اقتصادی را خانمان برانداز و به زیان اقشار فرودست جامعه خوانده است. بی شک هر چه تعداد افرادی که کشتار را محکوم کنند افزایش یابد، باعث خوشحالی ما خواهد بود. با این همه زدن هر حرفی لزوما از درستی گوینده خبر نمیدهد. موسوی در شرایطی ولی فقیه و سربازانش را با آدمکشان شاه و محمدرضا شاه مقایسه کرده است با این همه هنوز روشن نیست چرا باید دوستداران او اکنون شکنجه گران چپگرایان و فعالان کارگری شوند؟ موسوی در کنار محکومیت کشتاری که در اواخر آبانماه روی داده لازم است بگوید موضعش در مقابل هوادارانش در اداره کل چپ وزارت اطلاعات چیست؟ این بازجویان اغلب در سال ۸۸ با تعلیق مواجه شدند و به دو خردادیها منتسب شدند اما اکنون همان افراد سپیده و اسماعیل را شکنجه دادند، گامیها را بازداشت کردند و بازداشت شدگان یک می را به اتهامات بی اساس متهم کردند. حال این گوی و این میدان موسوی و کروبی باید موضع خود را نسبت به دوستان خود در میان ماموران و جلادان وزارت اطلاعات روشن کردند و صراحتا به ما بگویند چه نظری در مورد حزب کارگزاران سازندگی و هلهله کردن این حزبک دغلکار و حامی جنایت که از مهمترین حامیان این دو بود دارند. خوب است موسوی مشخص کند نظرش درباره امیرمسعود موسویان یا حاجی کمالی که اکنون رییس اداره چپ است و در ستاد او در سال ۸۸ از فعالان برجسته بود چیست؟ موسوی یکبار در سال ۶۷ و در گفتگو با یک نشریه اتریشی از کشتار کمونیستها و مجاهدین حمایت صد در صدی داشت اکنون خوب است روشن شود با شکنجه کمونیستها و فعالان کارگری و صنفی چقدر موافق است و چقدر... حصر بهانهای خوبی برای تیرهوایی زدن و عملیات ایذایی کردن صرف نیست چرا که حداقل مدتهاست مشخص شده آنها هم امکان دسترسی به ماهواره ها را دارند و هم اینترنت و هم دیدار پی در پی با آشنایان خود دارند درنتیجه بی خبری را به راحتی میتواند نشاندهنده بی مسئولیتی انها باشد. -کمپین دفاع از بازداشتشدگان هفتتپه و زندانیان ترقیخواه @Zendani7Tapeh
طاهر
بي عملي وعافيت طلبي خودمان را بانقايص موسوي وكروبي توجيه نكنيم،هيچكس عاري از خطا نيست ،مهم اين است كه ما نقش مشاركت خودمان را در همراهي وياري رساني به يك حكومت دمكراتيك بايد بپذيريم،موسوي ،مليون، اصولگراها يا هر شخصي كه بر مسند قدرت قرار گيرد نياز به كنترل،انتقاد و جوابگويي دارد قدرت فساد آور است و همراه با خطا ،عوامل بيشماري بغير از مسئول دولت در ايجاد خطا ومصيبت دخيلند،يك حكومت آزاد و پرسشگر ميتواند بتدريج در صد خطا ومصيبت را با نظارت كاهش دهد، اين شهروندان پرسشگرو مطالبه گر هستند كه مسير را تصحيح ميكنند، ما همواره خواستار يك منجي عاري از خطا هستيم تا خود را از مسئوليت نظارت بر قدرت رها كنيم ونتيجه اش اين ميشود كه ديوي مانند شاه را بر كنار وفرشته اي از جنس خميني را جايگزينش ميكنيم تا به خيال خود به مدينه فاضله مان برسيم،باشيد تا فردا منجي ديگري پيدا شود.
یاهو
زنده برانیم میرحسین زنده است درودبررونق آذربایجان وایران
مقایسه امروز با نیم قرن پیش
شرایط امروز را با چهل پنجاه سال پیش اصلا نمی شود مقایسه کرد. موضوع حقوق بشر که اکنون برای بیشتر مردم دنیا جزء بدیهیات حقوق انسانی شده، پنجاه سال پیش در کشورهای پیشرفته هم رعایت نمی شد چه برسد به منطقه ما. ببینید دنیا چقدر تغییر کرده. آیا ما هم به همان اندازه پیشرفت داشته ایم یا اینکه حتا عقب گرد هم کرده ایم؟
یاهو کنیم و از او ندانیم!
یا شاید شبیه به کشتار زندانیان 67! حقیقتاً این رژیم بحدی جنایت در کارنامه دارد که روی تمام دیکتاتوریهای تاریخ ایران را سفید کرده است. راستی آقای موسوی شما سال 67 کجا بودید؟ البته یک تار پشم دمِ سگِ شما به تمام هیکل خامنه ای می ارزد. ولی کاش درباره بعد انقلاب صحبت کنید، شاید مسائلی باشد که نیاز به صحبت داشته باشد.
آرمن
منصفانه این بود جنایت ـآبانماه۹۸ با آتش سوزی عمدی سینما رکس آبادان مقایسه میشد ،چرا که که چراکه همان عوامل و اندیشه آن جنایت هم اینک در راس کار هستند،البته نیاز یادآوری جنایت سا جنایت سال۶۷ دردوران طلائی نیست،یک تشابه در این دو واقعه هست و آن تیراندازیاز داخل جمعیت معترضین است که عوامل هر دو یکی است و آن داعشیه حاکم.