ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شکنجه روانی سها مرتضایی: نمونه‌ای از وضعیت دانشگاه‌ها

درخواست انتقال دانشجوی معترض به بیمارستان روانی برای شوک الکتریکی، آدم‌ربایی و اعمال فشار بر خانواده‌‌ها. سها مرتضایی، شاخص وضعیت.

وزارت علوم از دانشگاه‌های سراسر کشور خواسته است برنامه‌های روز ۱۶ آذر را با «در نظر گرفتن شرایطی که امروزه با آن مواجه هستیم» پیگیری کنند. در همان حال شوراهای صنفی دانشجویان با انتشار اطلاعیه‌ای از تهدید به شکنجه روانی سها مرتضایی، یکی از دانشجویان بازداشتی در جریان اعتراضات آبان ۹۸ خبر داد. نمونه‌ای از شرایطی که دانشجویان دانشگاه‌های ایران با آن مواجه‌اند.

سها مرتضایی فعال دانشجویی و دبیر پیشین شورای صنفی کل دانشجویان تهران که رتبه ۱۰ کنکور دکتری رشته علوم سیاسی را به دست آورده قبل از بازداشت، در اعتراض به ستاره‌دار شدن و محرومیت از تحصیل در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دست به تحصن زده بود

سها مرتضایی فعال دانشجویی و دبیر پیشین شورای صنفی کل دانشجویان تهران که رتبه ۱۰ کنکور دکتری رشته علوم سیاسی را به دست آورده، از اواخر مهر ماه سال جاری در اعتراض به ستاره‌دار شدن و محرومیت از تحصیل در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دست به تحصن زده بود.

 بر  اساس گزارش شوراهای صنفی دانشجویان اسماعیل سلیمانی، رئیس حراست دانشگاه تهران و مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران در مهر سال جاری مادر سها مرتضایی را به جلسه‌ای دعوت می‌کنند و او را تهدید می‌کنند که اگر دخترش به تحصن ادامه دهد، بلافاصله دستگیر و علاوه بر میزان حبس دادگاه بدوی (شش سال زندان) دو سال و نیم دیگر به حکم حبس او اضافه خواهد شد.

 بر همین اساس رئیس حراست دانشگاه تهران از مادر مرتضایی می‌خواهد که برگه‌ای را امضا کند تا «از طرف دانشگاه تهران» دختر او به «بیمارستان روانی» منتقل شود، به او «شوک الکتریکی» داده شود تا «دست از کارهایش بردارد». در این جلسه یک روانشناس هم حضور داشته است. مادر سها مرتضایی با مقاومت در برابر این درخواست در پاسخ گفته است:

«هرگز پای چنین چیزی را امضا نمی‌کنم. دختر من هیچ مشکلی ندارد. رتبه ده کنکور است و ترجیح می‌دهم دخترم به زندان برود تا اینکه شما هر بلایی خواستید سرش بیاورید.»

 خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) به نقل از شاهدان عینی گزارش داده بود که شامگاه یکشنبه ۲۶ آبان، سها مرتضایی به همراه دو دانشجوی دیگر بازداشت شد. از هویت دو دانشجوی بازداشتی دیگر تاکنون اطلاعی در دست نیست.

شوراهای صنفی دانشجویان در ادامه اطلاعیه خود اعلام کرد بازداشت سها مرتضایی به شکل آدم‌ربایی اتفاق افتاد: او را با یک پیامک به محوطه ورودی خوابگاه فاطمیه دانشگاه تهران فراخواندند و سپس با کتک از مقابل خوابگاه او را ربودند. حراست دانشگاه هم «برگه مهمان» مرتضایی در خوابگاه را از بین برد با این قصد که رد خود در این «آدم‌ربایی» را پاک کند.

به گزارش شوراهای صنفی دانشجویان تماس‌های مسئولان دانشگاه تهران با خانواده  مرتضایی برای بستری کردن سها در بیمارستان روانی همچنان ادامه دارد. دامنه این تماس‌ها به اقوام درجه دو این فعال دانشجویی نیز گسترش پیدا کرده است. بر همین اساس یک نهاد امنیتی مادر سها مرتضایی را هفته پیش احضار، بازجویی و تهدید کرد.

شوراهای صنفی دانشجویان چهارشنبه ۱۳ آذر با انتشار اطلاعیه‌ای هشدار داد که بسیاری از دانشجویان بازداشتی از حق تماس تلفنی محروم‌اند، به وکیل هم دسترسی ندارند و ممکن است به اعترافات‌های دروغین علیه خود وادار شوند و این اعترافات دستاویز پرونده‌سازی برای احکام «سبعانه» قرار گیرد.

از تعداد دانشجویان بازداشتی و از محل نگهداری آنان اطلاعی در دست نیست.

غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزیر علوم جمعه ۱۵ آذر ادعا کرد حدود ۱۷ دانشجو همچنان در بازداشت هستند که بیشترین تعداد این دانشجویان از بین دانشجویان دانشگاه تهران است. سخنگوی قوه قضائیه سه‌شنبه گذشته ادعا کرده بود تعداد دانشجویان بازداشتی به انگشتان یک دست هم نمی‌رسد.

غفاری گفت وزارت علوم از دانشگاه‌های سراسر کشور خواسته است برنامه‌های روز ۱۶ آذر را با «در نظر گرفتن شرایطی که امروزه با آن مواجه هستیم» پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Hamid

    پس سازمان های حقوق بشری کجا تشریف دارن این مظلومیت دانشجوی نخبه را ندیده ننشینند قضیه سی سال پیش میر حسین را علم نمودن خانم بحرینی کجا تشریف دارید بدادایشون و یونسی و دوستش برس خواهشم