ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تبادل زندانی میان ایران، قطر و کویت

وزارت دادگستری جمهوری اسلامی اعلام کرد که ایران یک زندانی کویتی را به این کشور تحویل داده و سه زندانی ایرانی را از قطر تحویل گرفته است.

روابط عمومی وزارت دادگستری جمهوری اسلامی اعلام کرد که ایران یک زندانی کویتی را به مقامات این کشور تحویل داده و سه زندانی ایرانی را از مقامات قطر تحویل گرفته است.

محمود عباسی، معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری

محمود عباسی، معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری یکشنبه ۱۷ آذر از استرداد چندین زندانی میان ایران، قطر و کویت خبر داد.

طبق اعلام محمود عباسی سه‌ زندانی محکوم ایرانی از زندان‌های قطر به ایران منتقل شده و یک زندانی کویتی به مقامات این کشور تحویل داده شده است. معاون وزیر دادگستری درباره جزئیات انتقال زندانیان گفت:

«سه ایرانی که دوران محکومیت خود را در زندا‌ن‌های قطر می گذراندند، در فرودگاه مهرآباد تحویل مقامات ایران شدند. در چارچوب همکاری‌های حقوقی و قضایی بین ایران و کویت، یک کویتی نیزبرای گذراندن بقیه محکومیت خود، در مشهد تحویل مقامات این کشور شده است».

نام این زندانیان اعلام نشده است.

وزرای کشور و دادگستری ایران و کویت در اردیبهشت ۱۳۹۵/ مه ۲۰۱۶ توافق کردند تا یک موافقت‌نامه قانونی و قضایی میان دو کشور برای استرداد زندانیان که در سال ۲۰۰۴ امضا شده بود را اجرایی کنند.

در اولین مرحله مقامات کویت ۴۷ زندانی ایرانی را در ۲۹ خرداد ۹۵ به تهران تحویل دادند. ۲۸ زندانی ایرانی دیگر نیز  پنچشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷ برای گذراندن باقیمانده دوران محکومیت خود در ایران، کویت را با یک پرواز چارتر ترک کردند.

 مقامات جمهوری اسلامی شنبه ۱۶ آذر/۷ دسامبر نیز بعد از ماه‌ها تنش با مقامات ایالات متحده آمریکا دست به معامله زدند و بر سر یک مورد مبادله زندانی توافق کردند.

ایران شیوئه وانگ، محقق چینی‌تبار و دانشجوی مقطع دکترای تاریخ دانشگاه پرینستون را آزاد کرد و آمریکا، مسعود سلیمانی، دانشمند ایرانی را.

این مبادله‌ها در پس‌زمینه تلاش‌ها برای تنش‌زدایی در منطقه صورت گرفته است.

کارزار فشار حداکثری ایالات متحده علیه ایران پس از خروج واشنگتن از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) در مه گذشته، و واکنش‌های جمهوری اسلامی تنش‌ها در منطقه را به سطح خطرناکی کشاند. عربستان و امارات متحده عربی و بحرین و اسرائیل، متحدان واشنگتن در منطقه، در برابر ایران به ائتلافی غیررسمی وارد شدند. از سوی دیگر، جمهوری اسلامی و شبه‌نظامیان تحت حمایت‌اش چندین بار به اقدامات نظامی در خلیج فارس و حمله به تأسیسات نفتی عربستان متهم شدند.

پس از آن بود که به گفته تحلیلگران، کشورهای حوزه خلیج فارس، به ویژه امارات متحده برای تنش‌زدایی از استراتژی آمریکا فاصله گرفتند و به سمت دیپلماسی روی آوردند.

دوشنبه ۲ دسامبر / ۱۲ آذر، یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی‌اش در تهران مذاکراتی را ادامه داد که رسانه‌های ایرانی از آن به نام طرح «صلح هرمز» نام برده اند. بن علوی هفته پیش از آن به واشنگتن سفر کرده بود.

بیشتر بخوانید:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.