ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمله به پایگاه نظامی آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد

در اثر اصابت چهار راکت کاتیوشا شش نظامی مجروح شدند. برای این حمله از راکت‌انداز یک بار مصرف، احتمالاً ساخت ایران استفاده شده بود.

مقامات امنیتی عراق اعلام کردند در اثر اصابت چهار راکت کاتیوشا به یک پایگاه نظامی آمریکا در حوالی فرودگاه بین‌المللی بغداد دست‌کم شش نظامی مجروح شدند. در روزها و هفته‌های گذشته مجموعه‌ای از حملات به پایگاه‌های نظامی ارتش آمریکا در عراق خبرساز شده بود.

تصویری که از راکت‌انداز یک بار مصرف در شبکه‌های اجتماعی معترضان عراقی منتشر شده است ( منبع توییتر)

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس دوشنبه ۹ دسامبر/ ۱۸ آذر نیروهای امنیتی عراق با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند در حوالی پایگاه نظامی در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد بقایای یک راکت‌انداز یک بار مصرف سیار، احتمالاً ساخت ایران را یافته‌اند. در اثر اصابت راکت‌های کاتیوشا به پایگاه نظامی آمریکا در حوالی فرودگاه بغداد شش نظامی مجروح شدند.

در این بیانیه گفته شده که مستشاران آمریکایی در حال بازرسی منطقه‌ای‌اند که صبح دوشنبه هدف اصابت راکت‌های کاتیوشا قرار گرفت.

شامگاه سه‌شنبه ۳ دسامبر/ ۱۲ آذر پایگاه عین الاسد در استان الانبار عراق هدف اصابت پنج راکت قرار گرفت. پایگاه عین الاسد بزرگ‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در عراق است. در حمله هفته گذشته خسارتی به بار نیامد و هیچیک از نظامیان آمریکایی نیز مجروح یا کشته نشدند.

بر اساس توافق واشنگتن و بغداد در چارچوب ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا همچنان ۵۲۰۰ سرباز آمریکایی در عراق مستقر هستند. پایگاه الاسد بزرگ‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در این کشور است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و مایک پنس، معاون او در هفته‌های گذشته در سفرهای اعلام‌نشده‌ای به عراق به پایگاه عین‌الاسد رفته بودند که با سربازان آمریکایی دیدار و گفت‌وگو کنند.

هفته گذشته منطقه سبز بغداد نیز دست‌کم دو بار هدف اصابت راکت‌های کاتیوشا قرار گرفت. شبه‌نظامیان شیعه طرفدار ایران تاکنون چندین بار تهدید کرده‌اند که پایگاه‌های نظامی آمریکا را هدف قرار می‌دهند. هفته گذشته پایگاه نظامی عین الاسد همزمان با سفر قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس به بغداد برای رایزنی و گفت وگو درباره یافتن جانشینی برای عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر مستعفی عراق اتفاق افتاد.

نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۱ از عراق خارج شدند اما سه سال بعد به دعوت دولت عراق در چارچوب ائتلاف برای مبارزه با گروه دولت اسلامی (داعش) به این کشور بازگشتند.

همزمان با این تحولات، دیک چینی، معاون رئیس جمهوری آمریکا در فاصله بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ در سخنانی در ابوظبی با انتقاد از «عقب‌نشینی آمریکا» از خاورمیانه، دولت ترامپ را تلویحاً متهم کرد که با خروج از خاورمیانه منافع روسیه و ایران را تأمین می‌کند. اظهارات چینی بیشتر ناظر به برنامه دولت آمریکا برای خروج نیروهای این کشور از سوریه است. قرار بود این نیروها در عراق مستقر شوند اما دولت عبدالمهدی با این طرح مخالفت کرد و به این ترتیب نیروهای آمریکایی بعد از خروج از شمال سوریه در اطراف چاه‌های نفت در استان حسکه مستقر شدند.

هفته گذشته پولیتیکو خبر داد  که وزارت دفاع آمریکا در حال بررسی اعزام ۱۲ هزار سرباز به عربستان سعودی است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بامداد جمعه ۶ دسامبر/ ۱۵ آذر با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد که این خبر صحت ندارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.