ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تاجزاده در مورد اعتراضات آبان: پیش‌بینی می‌کردم که دیر یا زود اتفاق می‌افتد و الان هم باز پیش‌بینی می‌کنم که دیر یا زود باز هم اتفاق می‌افتد

تاجزاده راه برون‌رفت از بحران را در مذاکره با آمریکا و در برگزاری انتخابات آزاد دانست.

سید مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین پیش‌بینی کرد که اعتراضات آبان ۹۸ مجدداً، دیر یا زود در ابعادسی گسترده‌تر و خشن‌تر تکرار خواهد شد. تاجزاده راه برون‌رفت از بحران را در مذاکره با آمریکا و در برگزاری انتخابات آزاد دانست.

مصطفی تاجزاده
مصطفی تاجزاده

سید مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب دوشنبه ۱۸ آذر در مصاحبه با اعتماد آن‌لاین پیش‌بینی کرد که اعتراضات آبان ۹۸ به زودی مجدداً تکرار می‌شود:

«پیش‌بینی می‌کنم که دیر یا زود باز هم اتفاق می‌افتد. همچنان که آبان ۹۸ از دی‌ ۹۶ گسترده‌تر، خشن‌تر و غارتی‌تر بود، بعدی هم گسترده‌تر، خشن‌تر و غارتی‌تر خواهد بود اگر جمهوری اسلامی به سرعت به فکر این نباشد که با مردم آشتی کند و به سمت این برود که رضایت و اعتماد و مشارکت آنها را جلب کند.»

۲۴ آبان با افزایش قیمت بنزین بر اساس تصمیم فراقانونی سران قوا اعتراضات در شهرهای اهواز، مشهد، سیرجان و شیراز آغاز شد و به تدریج به بیش از ۱۰۰ شهر ایران سرایت کرد. با حمایت رهبر جمهوری اسلامی از تصمیم سران قوا و با از کار انداختن مجلس از یکشنبه ۲۷ آبان به بعد اعتراضات خونین شد. بر اساس گزارش عفو بین الملل دست‌کم ۲۰۸ نفر و بر اساس برآوردهای وزارت خارجه آمریکا بیش از سه برابر آن در جریان اعتراضات کشته شدند. تاجزاده در ادامه گفت‌وگو با اعتماد آن‌لاین تعداد کشته‌شدگان را سه‌رقمی نامید و گفت آنچه که سبب اعتراضات آبان شد هنوز از بین نرفته است:

«تمام علل و عوامل و دلایلی که موجب اعتراضات مردمی در بیش از ۱۰۰ شهر ایران شد، همه به قوت خود باقی است. هیچیک از آنها کم نشده و با نحوه برخورد حکومت اضافه هم شده است. متأسفانه آقای روحانی به راه‌حل آقای احمدی‌نژاد تن داد و جامعه را دچار تنش کرد. متأسفانه دیگر نهادهای حکومتی، سران قوا و رهبری با او موافقت کردند.»

تاجزاده در ادامه این گفت‌و‌گو می‌گوید: مردم از ناکارآمدی حکوکت عصبانی‌اند و به حکومت هم بی‌اعتمادند. به گفته تاجزاده با «منبر رفتن» و صحبت کردن هم مشکلی حل نمی‌شود. تاجزاده دو راه‌حل پیشنهاد داده است: مذاکره با آمریکا برای رفع تحریم‌ها و انتخابات آزاد:

« اگر شاه به جای سال ۵۷ که گفت صدای انقلاب شما را شنیدم، سال ۵۶ می‌آمد و می‌گفت که من انتخابات را آزاد می‌گذارم، چه می‌شد؟ به نظر من اصلاً انقلاب نمی‌شد. اگر جامعه ما نمی‌ترسید از اینکه اوضاع و احوال ایران به هم می‌ریزد و ما دچار سرنوشتی مانند لیبی، یمن و... می‌شویم، میلیون‌ها نفر دیگر هم به این اجتماعات و اعتراضات می‌پیوستند. منتها الان می‌ترسند که ایران به هم بریزد.»

تاجزاده در این مصاحبه به این نتیچه می‌رسد که مجلس شورای اسلامی «در حال تبدیل شدن به یک مجلس نمایشی است»:

«اینکه قشرهای وسیعی در انتخابات شرکت نکنند در کوتاه‌مدت به نفع حکومت است، چون طرفدارانش پیروز می‌شوند، اما در میان‌‌مدت حتماً شکست می‌خورد.»

سید محمد خاتمی ۱۵ اسفند سال گذشته در دیدار با اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی هشدار داد که مردم از اصلاح‌طلبان مأیوس شده‌‌اند اما به جای آنکه به سمت اصول‌گرایان بغلتند، آرای آنان به سبد براندازان سرریز شده است:

 «دیگر خیلی سخت است که به مردم بگوییم بیایید رأی بدهید. آیا فکر می‌کنید در دور آینده انتخابات به حرف من و شما مردم پای صندوق‌ها خواهند آمد؟ بعید می‌دانم مگر اینکه در یک سال آینده تحولی رخ دهد. متأسفانه با خواست جریان‌های داخلی یأس در جامعه ما در حال افزایش است و ریزش از اصلاح‌طلبان به سبد جریان‌های رقیب اصلاحات نمی‌رود، بلکه به سبد براندازان روانه می‌شود.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    این آقا از چه معضلی حرف می زند؟ مگر نمی داند که خودش و دار و دسته اش هم جزو معضلات مملکت هستند؟؟ مگر خود شما نبودید که پشت روحانی صف کشیدید و مردم را روانۀ صندوق های رأی کردید؟ چرا مسئولیت پذیر نیستید؟؟ لیبرال-ناسیونالیست های ایرانی هنوز هم از حزب توده و اکثریت به خاطر حمایت از خمینی علام برائت می کنند و کار آنها را به حساب کل چپ می گذارند، اما خودشان مسئولیت هیچ چیز را نمی گذیرند و نمیخواهند بپذیرند که هر شش دولت رفسنجانی، خاتمی و روحانی که در دست آنها و خویشاوندانشان بوده شکست خورده و جز فلاکت و عقبگرد دستاورد دیگری برای مردم نداشته اند؟! پادوی همین تاجزاده در دانشگاه علامه در مراسم روز دانشجو در انجمن اسلامی از دولت روحانی اعلام برائت کرد و در استقبال از پیا میرحسین گفت ما آن زمان از روحانی حمایت کرده ایم، چون موقعیت ایجاب می کرد، اکنون موقعیت عوض شده و مگر دیوانه ایم که در انتخابات آینده شرکت کنیم! بله، نرخ نان در آن زمان با الان تفاوت داشت و باد در جهت دیگری می وزید. احسنت بر تاچزاده و پادوهای دانشجویی آزاداندیشش که بادبان های حساسی دارند و متخصص هواشناسی هستند! این بدان معناست که حرف الأن آنها را هم نباید باور کرد، چون موقعیت باز هم عوض می شود و اگر آنها مسئولیت مواضع قبلی شان را نمی پذیرند، قطعاً مسدولیت موضع کنونی شان را هم نخواهند پذیرفت و در آینده باز هم این کشتی راه خود را موافق با جهت باد تغییر خواهد داد! امید است که کشتی تان در دریای خشم مردم در قعر دریا غرق شود.