ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آیت‌الله سیستانی: سلاح فقط در دست دولت باشد

مرجع دینی شیعه در عراق گفت تکرار جنایت‌هایی همچون حمله به معترضان در منطقه السنک بغداد و قتل یک نوجوان در منطقه الوثبه این شهر بر وجهه مسالمت‌آمیز اعتراضات تأثیر منفی می‌گذارد.

نماینده آیت‌الله سیستانی بار دیگر در نماز جمعه کربلا مواضع این مرجع دینی شیعه درباره اوضاع عراق را بازگو کرد. او با اشاره به رویدادهای خونین روزهای اخیر در مناطق السنک و الوثبه بغداد و ترورها و آدم‌ربایی‌ها در شهرهای مختلف گفت سلاح تنها باید در دست دولت باشد.

شلیک گلوله وگاز اشک‌آور به سوی معترضان - بغداد ۲۵ اکتبر ۲۰۱۹ ـ عکس از آرشیو

با شروع ماه سوم اعتراضات در شهرهای عراق، خشونت، تهدید، آدم‌ربایی و قتل فعالان و معترضان رو به افزایش است.

سید احمد الصافی، نماینده آیت‌الله علی سیستانی، مرجع دینی شیعه در خطبه‌های نماز جمعه این هفته کربلا با اشاره به حمله اخیر به معترضان در منطقه السنک بغداد گفت: «رخداد السنک و ترورها و آدم‌ربایی، بر لزوم این‌که سلاح فقط در دست دولت قرار بگیرد و به هیچ گروه مسلح قانون‌گریزی تحت هر اسم و عنوانی اجازه حضور داده نشود، تأکید می‌کند.»

واقعه السنک شامگاه جمعه ۱۵ آذر / ۶ دسامبر توسط افراد مسلح نقابدار صورت گرفت. آن‌ها ۲۵ نفر از دانشجویان معترض را کشتند و سپس ساعت‌ها بعد در خیابان‌ها پرسه زدند و تهدید به خشونت کردند.

سازمان ملل، آمریکا، فرانسه، کانادا و بریتانیا با محکوم کردن این اقدام، قتل معترضان را «جنایت» توصیف کردند.

بسیاری از گروه‌های شبه‌نظامی در عراق تحت حمایت ایران هستند و شاخه رسمی نیروهای امنیتی عراق را تشکیل می‌دهند. برخی از آن‌ها به‌طور نیمه‌مستقل عمل می‌کنند. بخش بزرگی از این گروه‌های مورد حمایت ایران با شخصیت‌های قدرتمند پارلمان و دولت عراق نیز ارتباط دارند.

نماینده سیستانی همچنین رویداد منطفه الوثبه را «هولناک» توصیف کرد و گفت: «جنایت الوثبه می‌تواند بر مسالمت‌آمیز بودن اعتراضات و اوضاع کشور تأثیر بگذارد و مسئولان باید عاملان این اقدام را بازخواست کنند.»

شماری از معترضان روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۱ آذر / ۱۲ دسامبر در میدان الوثبه یک نوجوان ۱۶ ساله را که با شلیک گلوله ۶ تا ۹ نفر را هدف قرار داده و کشته بود خلع سلاح کردند و پس از آن که او را کشتند جسدش را از تیرک چراغ راهنمایی آویزان کردند. این اقدام با محکومیت بخش وسیعی از معترضان بغدادی در میدان التحریر همراه شد که آن را متناسب با جنبش مسالمت‌آمیز ندانستند.

یکی از سازمان‌های اصلی معترضان در بغداد در اطلاعیه‌ای نوشت: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که تصویر انقلاب ناب ما تحریف شود، بنابراین اعلام می‌کنیم که به‌عنوان معترضان مسالمت‌جو در آن‌چه امروز صبح در میدان الوثبه رخ داد، دخالتی نداشته‌ایم.»

نماینده سیستانی در این‌باره گفت: «اعدام، بر روی زمین کشیدن جنازه و مثله کردن آن، جرائمی است که باید عاملان آن مجازات شوند.»

او با تأکید بر این‌که «نبرد برای اصلاحات دشوارتر و شدیدتر از نبرد با تروریسم است»، افزود: «مردم عراق می‌توانند اگر مدیریت این نبرد را به‌درستی پیش ببرند و شیوه‌های مسالمت‌آمیز را در پیش بگیرند، در این راه نیز پیروز میدان شوند.»

سیستانی مدت‌هاست با مداخلات خارجی و همچنین الگوی ایرانی‌ها در دخالت در نهادهای دولتی عراق مخالف است.

از آغاز اعتراضات مردم عراق در ماه اکتبر بیش از ۴۵۰ نفر که بیشتر آن‌ها از معترضان هستند کشته شده‌اند. حدود ۲۰ هزار نفر نیز زخمی شده‌اند. در میان قربانیان شماری از فعالان مدافع دموکراسی دیده می‌شوند که به شکل مشکوکی به‌ قتل رسیده‌اند.

در یکی از آخرین نمونه‌ها در این زمینه، فاهم الطایی یکی از فعالان نامدار حقوق شهروندی شامگاه یکشنبه ۱۷ آذر / ۸ دسامبر در شهر کربلا در برابر خانه خود، توسط دو موتورسوار ناشناس به ضرب گلوله کشته شد.

معترضان در عراق علیه فساد سیاسی حاکم، بیکاری، اوضاع نابه‌سامان اقتصادی، و همچنین دخالت جمهوری اسلامی ایران در  امور کشورشان به خیابان‌ها آمده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.