ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گراهام: عقب‌نشینی آمریکا از افغانستان تدریجی و مشروط است

به گفته گراهام، رئیس جمهوری آمریکا این هفته برنامه خروج سربازان آمریکایی از افغانستان را اعلام خواهد کرد.

لیندسی گراهام، سناتور حزب جمهوری‌خواه در سفری به کابل اعلام کرد خروج سربازان آمریکایی از افغانستان به تدریج اتفاق می‌افتد. به گفته گراهام ابتدا باید دید تا چه حد طالبان به توافق صلح پایبند می‌ماند. به گفته گراهام، رئیس جمهوری آمریکا این هفته برنامه خروج سربازان آمریکایی از افغانستان را اعلام خواهد کرد.

لیندسی گراهام

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس لیندسی گراهام، سناتور حزب جمهوری‌خواه در جمع خبرنگاران گفت با اعلام برنانه خروج سربازان آمریکایی از افغانستان، این نیروها احتمالاً می‌توانند تا پایان سال ۲۰۱۹ به آمریکا برگردند.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در اوایل ماه جاری میلادی مذاکرات با طالبان را برای دستیابی به آتش‌بس و حل و فصل جنگ ۱۸ ساله در افغانستان از سر گرفت. اما در پی حمله انتحاری به پایگاه نظامی بگرام هیئت مذاکره‌کننده آمریکا مذاکرات خود با طالبان در دوحه قطر را برای مدت کوتاهی به تعویق در آورد. در حمله به پایگاه بگرام یک نفر کشته و ۷۰ نفر مجروح شدند.

با این‌حال هفته گذشته رسانه‌های آمریکایی گزارش کرده بودند که واشنگتن به زودی برنامه مرحله‌ای خروج چهار هزار سربازش از افغانستان را اعلام خواهد کرد. گراهام در سفر به کابل با تأیید این گزارش‌ها گفت که آمریکا قصد دارد نیروهای خود در افغانستان را در نخستین مرحله عقب‌نشینی از این کشور از ۱۳ هزار نیرو به هشت هزار و ۶۰۰ نیرو کاهش دهد. گراهام عقب‌نشینی کامل سربازان آمریکایی از افغانستان را رد کرد و گفت عقب‌نشینی می‌بایست مشروط به رعایت مفاد توافق احتمالی با طالبان باشد.

دیدار با غنی و عبدالله

لیندسی گراهام شامگاه دوشنبه ۱۶ دسامبر/ ۲۶ آذر با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. ارگ ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد این گفت‌وگوها درباره نحوه خروج «مسئولانه» ارتش آمریکا از افغانستان و ارزیابی وضعیت این کشور انجام شد.

بر اساس گزارش رسانه‌های افغانستان غنی در این دیدار تأکید کرد که «تروریسم هنوز هم به عنوان تهدید مشترک در برابر امنیت ملی افغانستان و امریکا قرار دارد» و به همین سبب نیاز است که دو کشور به طور مشترک با این تهدید مقابله کنند.

قراراست به زودی مذاکرات زلمی خلیل‌زاد نماینده آمریکا با طالبان در دوحه قطر از سر گرفته شود. غنی خواهان آتش‌بس طالبان با دولت افغانستان و روشن شدن وضعیت «پناهگاه‌های امن» طالبان در پاکستان شد. لیندسی گراهام در دیدار با محمد اشرف غنی گفت:

«امیدوارم پروسه‌ صلح بدون قربانی کردن دستاوردهای هجده ساله‌ مردم افغانستان به ویژه حقوق زنان، نتیجه بدهد.»

 عبدالله عبدالله، نیز در دیدار جداگانه‌ای با رییس کمیته قضایی سنای ایالات متحده‌ امریکا، صلح را یکی از اولویت‌های افغانستان خواند و بر شفافیت در انتخابات تأکید کرده است. دفتر ریاست اجرایی افغانستان اعلام کرد که عبدالله در دیدار با گراهام تأکید کرد که پیش از توافق صلح با طالبان خشونت‌ها در کشور می‌بایست کاهش یابد و بعد از حصول توافق هم گفت‌وگوهای «همه‌شمول و فراگیر بین‌الافغانی» باید آغاز شود. بر همین اساس گراهام خاطرنشان کرد که ایالات متحده همچنان به استقرار صلح در افغانستان متعهد است.

در گفت‌وگوهای صلح با طالبان در دوحه نمایندگان دولت افغانستان حضور ندارند. اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در این کشور هم همچنان به تعویق افتاده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.