اعتراض شبانه دانشجویان خوابگاه کوی بهشتی برای عدالت
گروهی از دانشجویان دانشگاه بهشتی در آستانه ۵ دی، چهلم جانباختگان اعتراضات آبان در خوابگاه تجمع اعتراضی برپا کردند و فریاد عدالتخواهی سر دادند.
گروهی از دانشجویان دانشگاه بهشتی در آستانه ۵ دی، چهلم جانباختگان اعتراضات آبان در خوابگاه تجمع اعتراضی برپا کردند و فریاد عدالتخواهی سر دادند.
بامداد سهشنبه ۲۶ آذر شمار زیادی از دانشجویان دانشگاه بهشتی تهران در خوابگاه دانشگاه تجمع اعتراضی به پا کردند و سپس در یک راهپیمایی اعتراضی مقابل حراست دانشگاه تجمع کردند.
بر اساس فیلمهایی که از اعتراضات دانشجویان دانشگاه بهشتی منتشر شده، دانشجویان معترض شعار میدهند:
«بریز بیرون/ داد بزن/ حقتو فریاد بزن!»
«از خون جوانان وطن لاله دمیده/ عدالت کجایی؟»
این اعتراضات شبانه در آستانه ۵ دی برگزار شد.
تعدادی از مادران و بستگان جانباختگان سیاسی در ایران که فرزندان و نزدیکانشان در چهل سال گذشته توسط نظام جمهوری اسلامی به قتل رسیدهاند، در فراخوانی ۵ دی را به عنوان روز ادای احترام به کشتهشدگان آبان ۹۸ اعلام کرده و از مردم خواستهاند به هر طریقی میتوانند در این روز جنایات حکومت را محکوم کنند. «مادران جانباختگان چهل سال حکومت جمهوری اسلامی» در فراخوان خود با اشاره به اعتراضات آبان ۹۸ مینویسند:
«متاسفانه در این اعتراضات صدها نفر به قتل رسیدند و چند هزار نفر بازداشت شدند و هماکنون زیر شکنجه هستند و حتی به کودکان زیر ۱۸ سال نیز رحم نکرده و بیش از ۱۰ کودک کشته شدند.»
هفته گذشته عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور برای پاسخ به پرسشهای نمایندگان درباره نحوه کشتار معترضان به مجلس شورای اسلامی رفته بود. محمود صادقی، نماینده مجلس دوشنبه ۲۵ آذر در مصاحبه با «امتداد» گفت:
«در همین جلسه، یکی از نمایندگان شهرستانها اعلام کرد که دو نفر در حوزه انتخابیه من(محدوده کرج و شهرقدس) با اصابت گلوله به مغزشان جان باختهاند و از رحمانی فضلی سوال کرد که آیا امکان تیراندازی، دست کم به پا یا کمر به پایین وجود نداشته که چنین شلیکهایی انجام شده است؟ وزیر کشور هم در پاسخ عنوان کرد که خب! شلیک به پا هم انجام شده و بوده است.»
صادقی در ادامه این مصاحبه میگوید که نمایندگان از پاسخ وزیر کشور شگفتزده شده بودند.
در این فاصله همچنان از تعداد دانشجویان بازداشتی و محل نگهداری آنان اطلاعی در دست نیست. شوراهای صنفی دانشجویان چهارشنبه ۱۳ آذر با انتشار اطلاعیهای هشدار داد که بسیاری از دانشجویان بازداشتی از حق تماس تلفنی محروماند، به وکیل هم دسترسی ندارند و ممکن است به اعترافاتهای دروغین علیه خود وادار شوند و این اعترافات دستاویز پروندهسازی برای احکام «سبعانه» قرار گیرد.
غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزیر علوم ادعا کرده است که فقط چهار دانشجو همچنان در بازداشت هستند که بیشترین تعداد این دانشجویان از بین دانشجویان دانشگاه تهران است. سخنگوی قوه قضائیه سهشنبه گذشته ادعا کرده بود تعداد دانشجویان بازداشتی به انگشتان یک دست هم نمیرسد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.