ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه معترضان را «تروریست» نامید

محمد جواد لاریجانی تعداد بازداشت‌شدگان را «چندصد نفر» اعلام کرد و از دستور ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه برای تعیین تکلیف بازداشت‌شدگان تا ۲۰ روز آینده هم خبر داد.

در آخرین ادعای مقامات جمهوری اسلامی درباره کشتار معترضان در آبان ۹۸، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در حاشیه دیدار با سفیران خارجی مقیم تهران تعداد معترضان در اعتراضات آبان‌ ۹۸ را کمتر از ۱۲۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت:  ۸۵ درصد کشته‌ها مربوط به «نیرو‌های امنیتی یا افرادی بوده است که در حال دفاع از منازل خود در برابر تهاجم آشوب‌گران بوده‌اند» و ۱۵ درصد کشته‌ها مربوط به «نیرو‌های تروریستی» است.

گور عده‌ای از کشته‌شدگان در اعتراضات آبان ۹۸ که شبانه دفن شده‌اند. احتمالاً در مریوان (عکس: توییتر معترضان)

محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه سه‌شنبه ۲۶ آذر در حاشیه دیدار با سفیران خارجی مقیم تهران با توسل به دروغ و تحریف ادعا کرد ۸۵ درصد از کشته‌شدگان اعتراضات آبان «نیروهای انتظامی» یا کسانی بوده‌اند که «درحال دفاع از منازل خود دربرابر آشوب‌گران» کشته‌شده‌اند. او ۱۵ درصد از کشته‌شدگان را نیز «نیروهای تروریستی» خواند. لاریجانی با طراحی یک سناریوی امنیتی مدعی شد ایران با تولد یک گروه «داعشی» جدید که «صحبت‌های دیگری غیر از اسلام دارد»، روبه‌رو شده است. لاریجانی با «تروریست» خواندن جمعی از معترضان کشته‌شده و بازداشتی، آن‌ها را به برخورد قاطع تهدید کرد و گفت:

«یک تحرک سیاسی علیه ایران شکل گرفت که جمهوری اسلامی ایران افراد زیادی را کشته است در حالی که ۸۵ درصد کشته‌ها مربوط به نیرو‌های امنیتی یا افرادی بوده است که در حال دفاع از منازل خود در برابر تهاجم آشوب‌گران بوده‌اند و ۱۵ درصد کشته‌ها مربوط به نیرو‌های تروریستی است. جمهوری اسلامی ایران برخورد قاطعی با تروریست‌ها خواهد داشت، اما دستگاه قضا همان طور که رهبری گفتند با افرادی که در اعتراضات شرکت داشتند با نهایت تسامح برخورد می‌کند».

محمد جواد لاریجانی همچنین از دستور ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه برای تعیین تکلیف بازداشت‌شدگان تا ۲۰ روز آینده خبر داد، اما ادعا کرد: «تعداد بازداشتی‌ها چند صد نفر است نه هزاران نفر».

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه به نقل از کمیسر عالی حقوق بشر تعداد معترضان را کمتر از ۱۲۰ هزار نفر اعلام کرد.

این اظهارات تازه‌ترین ادعای مقامات جمهوری اسلامی درباره آمار و هویت کشته‌شدگان در اعتراضات آبان‌ ۹۸ است. درحالی که گزارش‌های تاییدشده از شهرهای مختلف حاکی از قتل صدها نفر از مردم معترض با گلوله‌های مستقیم نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی است، مسئولان جمهوری اسلامی بدون توجه به شواهد موجود، گروه‌های «وابسته به بیگانگان» و «اشرار» را مسئول کشتار مردم می‌خوانند.

لاریجانی در ادامه سخنانش به تبعیت از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و دیگر مسئولان اعتراضات مردم را «اقدامات سازماندهی شده توسط گروه‌های ورزیده و هدایت‌شده» خواند که به ادعای او «با امکانات وسیع، خود را به سرعت زیر اعتراضات مردم مخفی کرده و دست به اعمال خشونت، تخریب و کشتار زدند»:

«اتاق فکر آشوب‌گران بیرون از مرز‌ها بود. آن‌ها به نحو وسیع از امکانات فضای مجازی استفاده کردند و به همین دلیل هم از قطع اینترنت ناراحت شدند. در واقع اینترنت در اختیار اهداف تروریستی قرار داشت و کسانی که طرفدار اینترنت هستند باید این بُعد اینترنت یعنی سوءاستفاده تروریست از آن را در نظر بگیرند. قطع اینترنت به دلیل مسائل امنیتی بود که بعد هم مجدد وصل شد».

ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران روز سه‌شنبه ۱۹ آذر نیز در پاسخ به بیانیه کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره حوادث آبان ماه ۱۳۹۸ با توسل به ادعاهای مشابه اعلام کرده بود که کسی به دلیل شرکت در «اعتراضات مسالمت‌آمیز» در آبان ماه بازداشت نشده است.

این نهاد در اطلاعیه خود با تروریست خواندن عده‌ای از معترضان در خیابان‌ها و انتساب آنها به سرویس‌های جاسوسی دولت‌های خارجی، «معترضان» را مسئول کشتار «مردم» اعلام کرده و گفته بود:

«آتش زدن بیش از ۷۰۰ جایگاه پمپ بنزین و تخریب بیش از ۲۰۰ شعبه بانکی و مراکز خدماتی عمومی و مساجد و به رگبار بستن مردم در کوچه و خیابان آن هم در مدت بسیار کوتاه، جز با آمادگی‌­های تروریستی امکان‌پذیر نیست».

این اظهارات در شرایطی صورت می‌گیرد که قوه قضائیه جمهوری اسلامی گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی را رد و از دادن اطلاعات درباره آمار کشته‌شدگان و بازداشتی‌ها و وضعیت آن‌ها خودداری می‌کند.

سازمان عفو بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود با ابراز نگرانی شدید از بازداشت گسترده فعالان مدنی، روزنامه‌نگاران، فعالان دانشجویی، فعالان کارگری و دیگر شهروندان معترض در هفته‌های اخیر، از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست برای بررسی شرایط بازداشتی‌ها در ایران نشست ویژه برگزار کند.

بنابر خبرهایی که از زندان فشافویه به فعالان مدنی و حقوق بشری رسیده است، تعداد زیادی از بازداشت‌شدگان در اعتراضات سراسری آبان ۹۸ از سوی نیروهای امنیتی و گارد این زندان، تحت شدیدترین شکنجه‌های فیزیکی و روانی قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ابوالفضل

    لطفاً کسی از این آقای تروریست شناس بپرسد که چرا حتی یک سند برای هزاران دروغ تان ارائه نمی کنید. مردم حق دارند تا واقعیت را بدانند. شخصی که از ناحیه گردن در مقابل چشم دهها نفر بدست نیروی امنیتی مستقر در خیابان تیر خورده را چگونه به تروریست بودن وصل می کنید. این افرادی که کشته شدند هیچ یک حتی سلاح سرد هم نداشتند. کسی که سلاح سرد هم نداشته چگونه می تواند تروریست باشد. ترور را با دست خالی که نمی توان انجام داد! اینهمه دروغ و فریب را از کدام مولایتان آموخته اید؟

  • Faryad

    حکومت ناتدبیر و نا اعتدال در ماه پیش ملت ایران (بقول خودشان دشمن !) را در ۴۸ ساعت به ماتم عزیزانش گذاشت (و اعلام پیروزی در جنگ جهانی کرد!) و حالا با ریزش چند سانتیمتر باران بخاطر مسدود بودن مسیر فاضلابها ؛ مردم را در سیل فاضلاب بخود رها کرده تاکشته شوند !

  • sattar beheshti

    موسسه آمریکایی دفاع از دموکراسی : کمپین فشار حداکثری، حکومت ایران را ناتوان کرده و مولفه‌های قدرت را از این نظام باز ستانده تا جایی که برخلاف موضع نظام در جریان توافق شکست خورده برجام، این رژیم اکنون در جستجوی مذاکره با آمریکا از موضع ضعیف است. «ایران که توسط یک رژیم وحشی صفت اداره شده، با فشارهای گران سنگ اقتصادی و سیاسی روبرو می‌باشد و در حال حاضر میلیون‌ها ایرانی، عراقی و لبنانی برای اعتراض به این نظام در خیابان‌ها حضور دارند اما نظام حاکم در واکنش مبادرت به سرکوبی وحشیانه علیه تظاهر کنندگان کرد.» باراک اوباما (رئیس جمهور پیشین آمریکا) با دادن انگیزه‌های مشوق میانه‌روی به نظام ایران سعی کرد با آن تعامل کند اما این راهبرد در نهایت شکست خورد که به باور او، امکان فریفتن تندروهای ایران برای تبدیل شدن به طرفداران منافع جهانی و سیاست پیشه‌گان پراگماتیست و مسئولیت پذیر وجود دارد!. «این استراتژی، اغواگری اقتصادی است که ما آن را با تندروهای پکن و مسکو آزمودیم اما این راهبرد بارها و بارها شکست خورده !