در آستانه چهلم کشتهشدگان آبانماه: قطع اینترنت به دستور مراجع امنیتی
یک روز مانده به چهلم کشتهشدگان اعتراضات آبانماه، اینترنت تلفن همراه در چند استان ایران به دستور مراجع امنیتی قطع شده است.
یک روز مانده به چهلم کشتهشدگان اعتراضات آبانماه، اینترنت تلفن همراه در چند استان ایران به دستور مراجع امنیتی قطع شده. همچنین اختلال در اینترنت خانگی در چند شهر استان فارس گزارش شده است.
فردا پنجم دی/ ۲۶ دسامبر چهلم کشتهشدگان اعتراضات آبانماه است. پدر و مادر پویا بختیاری، یکی از جوانانی که در جریان این اعتراضات کشته شد، با انتشار فراخوانی از مردم خواسته بودند تا ۵ دی در مراسم چهلمین روز کشتهشدن فرزندشان شرکت کنند، اما نیروهای امنیتی دوشنبه شب، دوم دی، به منزل آنها یورش بردند و شماری از اعضای خانواده و بستگان پویا بختیاری را بازداشت کردند.
معترضان و منتقدان حکومت ایران معتقدند که مقامات از ترس بروز دوباره اعتراضات، بار دیگر قطعی اینترنت را در دستور کار خود قرار داده اند.
خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) چهارشنبه چهارم دی/ ۲۵ دسامبر و یک روز مانده به چهلم کشتهشدگان، به نقل از یک منبع آگاه در وزارت ارتباطات و فناروی اطلاعات، از قطع ترافیک بینالملل تلفن همراه در چند استان کشور خبر داده است.
این مقام آگاه دلیل قطع اینترنت را «دستور مراجع امنیتی» اعلام کرد و افزود که محدودیت دسترسی تنها مربوط به ترافیک بینالمللی است و ترافیک داخلی را شامل نمیشود.
ایلنا همچنین گزارش داده است که دسترسی به شبکههای همراه اول و ایرانسل دچار اختلال شده و دسترسی کاربران به سایت و شبکههای اجتماعی نظیر واتساپ و اینستاگرام سخت شده است.
روزنامه شرق نیز از قطعی اینترنت در پنج استان کشور خبر داده و این احتمال را مطرح کرده که «استانهای بیاینترنت بیشتر هم بشود.»
گروه نتبلاکس که گروه ناظر بر ترافیک جهانی اینترنت است خبرها در مورد اختلال اینترنت در ایران را تایید کرد. این گروه گزارش داده که بر اساس اطلاعات دریافتی اختلال در اینترنت ایران از صبح چهارشنبه چهارم دی آغاز شده است.
خبرگزاری ایلنا علاوه بر قطعی اینترنت همراه از اختلال در اینترنت خانگی چند شهر استان فارس از جمله شیراز خبر داد. بر اساس این گزارش بیشتر شرکتهای ارائهکننده اینترنت با مشکل مواجه شده اند.
استان فارس یکی از کانونهای اعتراضات آبانماه بود. خبرگزاری رویترز به تازگی تعداد کشتهشدگان این اعتراضات را که علیه گرانی بنزین، نابرابر اقتصادی و فقر رخ داد، حدود ۱۵۰۰ تن اعلام کرد.
مقامات ایران برای جلوگیری از گسترش اعتراضات از روز دوم، شنبه ۲۵ آبان/ ۱۶ نوامبر، تقریباً در سراسر ایران اینترنت را قطع کردند. بیش از یک هفته بعد، یکشنبه ۳ آذر/ ۲۴ نوامبر، اینترنت به تدریج و به صورت محدود بازگشت اما تا مدتها بعد از آن قطعی و اختلال در شبکه اینترنت به خصوص در استان سیستان و بلوچستان گزارش میشدو
هفته گذشته نیز اختلالی گسترده در شبکه داده تلفن همراه گزارش شد. در آن وهله نیز ابتدا اینترنت تلفنهای همراه در سراسر ایران مختل شد و علاوه بر آن به طور همزمان تقریباً تمام فیلترشکنها نیز غیر فعال شدند و بعد از حدود دو ساعت سطح دسترسی به شبکه جهانی اینترنت در همه نقاط کشور به ۵۰ درصد رسید.
طرح راه اندازی اینترنت ملی (اینترانت) در ایران، و قطع شبکه داخلی ایران از اینترنت جهانی از زمان اعتراضات دی ماه ۹۶ با شدت بیشتری دنبال شد و پس از اعتراضات آبان ۹۸ مقامات آن را به عنوان ضرورتی برای حفظ نظام دنبال میکنند.
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران روز یکشنبه ۱۷ آذر همراه با ارائه لایحه بودجه ۹۹ به مجلس، خبر از دستور مستقیم علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی برای داخلی کردن شبکه اینترنت در ایران داد و اعلام کرد دولت تلاشهای پیشین خود را برای «ملی» شدن شبکه اطلاعات ادامه خواهد داد.
نظرها
نظری وجود ندارد.