سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: عده بسیار زیادی از دریافت یارانه معیشتی جا ماندهاند
دولت با وجود پیگیری مصرانه حذف یارانههای سوخت و انرژی به بهانه کمک به «اقشار کمدرآمد»، یارانه معیشتی «عده بسیار زیادی» از خانوارهای ایرانی را به آنها پرداخت نکرده است.
دولت، با وجود پیگیری مصرانه حذف یارانههای سوخت و انرژی، یارانه معیشتی «عده بسیار زیادی» از خانوارهای ایرانی را به آنها پرداخت نکرده است. سخنگوی هیئت رئیسه مجلس از دولت خواست هر چه سریعتر چارهای برای این مشکل پیدا کند.
پس از افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین در شامگاه ۲۳ آبان دولت اعلام کرد که ۳۰ هزار میلیارد تومان را در قالب یارانههای معیشتی در اختیار ۱۸ میلیون خانوار ایرانی (حدود ۶۰ میلیون نفر) قرار میدهد. بسته معیشتی دولت قرار است تنها شامل اقشار کمدرآمد شود، و همه دریافتکنندگان یارانه مشمول این طرح نمیشوند. اما در میان اقشار کمدرآمد نیز بسیار موفق به دریافت این بسته معیشتی نشده اند که میزان آن سرانه نفری ۵۵ هزار تومان است.
اسدالله عباسی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در این رابطه گفت «عده بسیار زیادی در شهرهای مختلف کشور ... از دریافت کمک معیشتی جا ماندهاند و هیچ مبلغی تاکنون به حسابشان واریز نشده است.»
عباسی روند پرداخت بسته حمایت معیشتی در سال ۹۹ را نیازمند اصلاحات اساسی و جدی دانست و از دولت خواست هر چه سریعتر این روند را اصلاح کند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس همزمان از بررسی لایحه بودجه ۹۹ در کمیسیونهای تخصصی مجلس خبر داد و گفت که در این روند یکی از اولویتهای نمایندگان شفافسازی در خصوص پرداخت کمکهای معیشتی است.
این نماینده مجلس به درآمد دولت از طریق افزایش قیمت بنزین اشاره کرد و دولت را موظف به محاسبه دقیق منابع به دست آمده از «اصلاح قیمت بنزین» دانست.
افزایش قیمت بنزین در هفته آخر آبانماه به خشم و نگرانی عمومی از افزایش قیمتها، و اعتراضات گسترده در شهرهای مختلف ایران دامن زد. در حالی که بسیاری از معترضان از حاشیهنشینان شهری، اقشار کمدرآمد و جوانان در جستجوی کار بودند، حکومت ایران با «اشرار» خواندن معترضان، اقدامهای سرکوبگرانه را در اولویت قرار داد.
همزمان مسئولان بارها وعده دادند که درآمد آزاد شده از افزایش قیمت بنزین به اقشار کمدرآمد، کارگران و بازنشستگان تعلق خواهد گرفت، تا به این وسیله از نگرانی عمومی بکاهند. اما تاکنون به این وعده به درستی عمل نشده است.
چندی پیش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) نیز گزارش داده بود که گروههای مختلفی از کارگران، معلمان و بازنشستگان اعلام کردهاند این یارانه را نگرفتهاند.
بنا بر اعلام وزارت کار، خانوادههای یک نفره با درآمد کمتر از چهار میلیون تومان، دو نفره با درآمد کمتر از پنج میلیون تومان، سه نفره کمتر از شش میلیون تومان، چهار نفره کمتر از هفت میلیون تومان و پنج نفر به بالا با درآمد کمتر از ۸ میلیون تومان مشمول طرح بسته معیشتی میشوند. در تخصیص کمک، شاخصهایی مانند شغل فرد، سابقه سفر خارجی، در اختیار داشتن واحد مسکونی و خودرو نیز مد نظر قرار میگیرند.
نظرها
نظری وجود ندارد.