ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: در شرایط صلح آن قول‌ها را دادیم، حالا شرایط جنگی است

حسن روحانی می‌گوید هدف از فشارهای حداکثری کشاندن جمهوری اسلامی به سر میز مذاکره و پذیرش هر آن‌چه «دشمنان» می‌گویند است. او معتقد است مردم در تأمین نیازهای ضروری خود مشکلی ندارند.

حسن روحانی در اظهارات تازه‌ای درباره اجرا نشدن وعده‌های دولت گفت آن قول‌ها در شرایط صلح داده شد، اکنون اما شرایط جنگی است. او اوضاع اقتصادی کشور را چندان بد ندانست و گفت مردم در تأمین نیازهای ضروری خود مشکلی ندارند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دوشنبه ۹ دی در مراسم «روز ملی صنعت پتروشیمی» ـ عکس از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دوشنبه ۹ دی در مراسم روز ملی صنعت پتروشیمی در واکنش به منتقدان دولت گفت: «بعضی‌ها به دولت دوازدهم خطاب می‌کنند و می‌گویند آن قول‌هایی که اول کار دولت دادید چرا عین آن قول‌ها را نمی‌توانید عمل کنید. ما در شرایط صلح آن قول‌ها را داده بودیم، بعد وارد یک جنگ شدیم، جنگ را هم ما انتخاب نکردیم، ما هم شروع نکردیم، حتی ما به آن‌ها بهانه هم ندادیم، آن‌ها آغاز کردند. بنابراین این حرف منطقی نیست که برخی که با دولت خرده فرمایش دارند، بگویند لحن دولت نسبت به سال ۹۶ در فروردین ۹۸ فرق کرده است. آن شرایط، شرایط صلح بود اما اکنون شرایط جنگی است که شرایط ویژه خود دارد.»

ایجاد فضای باز سیاسی، تک‌رقمی نگه داشتن نرخ تورم، جذب سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی از جمله وعده‌های حسن روحانی در آغاز کار دولت دوازدهم بود.

اما با عملی نشدن این وعده‌ها دولت حسن روحانی در یک سال اخیر هم از سوی برخی از اصلاح‌طلبان و هم اصولگرایان تندرو مورد انتقاد قرار گرفته است.

در آذرماه سال جاری، عباس عبدی، از نظریه‌پردازان اصلاح‌طلب، پیشنهاد کرده بود که حسن روحانی استعفا داده و انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس همزمان برگزار شود.

او گفته بود: «اگر آقای روحانی نمی‌تواند یا نمی‌خواهد یا گمان دارد اجازه نمی‌دهند که در سطح حکومت به تفاهم نسبی برسد؛ بهتر است ادامه ندهد و بدون تنش کناره‌گیری کند. این وضع به نفع هیچ‌کس نیست.»

از سوی دیگر نصرالله‌ پژمان‌فر، نماینده مجلس از «جبهه پایداری» و از مخالفان دولت روحانی پنج‌شنبه ۵ دی ماه گفت محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه کمیسیون تلفیق به نمایندگان مجلس گفته که اگر لایحه بودجه را رد کنند، «ممکن است کار به جایی برسد که آقای روحانی در منزل بنشیند و بیانیه‌ای بدهند که ما می‌خواستیم کار‌هایی انجام بدهیم دیگران مانع شدند.»

این موضوع «تهدید به استعفای حسن روحانی» قلمداد شد اما نوبخت جمعه ۶ دی‌ماه در نوئیتر شخصی خود، این خبر را «مضحک» و «فراتر از کذب» خواند و گفت برخی نمایندگان مجلس می‌خواهند هدف دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را محقق کنند.

احتمال استعفای حسن روحانی در هفته‌های اخیر یکی از شایعاتی بود که به‌شکل گسترده‌ای پخش شد اما مقام‌های دولتی آن را تکذیب کردند.

حسن روحانی در ادامه سخنان خود وضعیت کنونی کشور را چندان بد ندانست و در این‌باره گفت: «ملت ما در زندگی روزمره و نیازهای ضروری خود دچار مشکل نیست. آمار نشان می‌دهد روند اشتغال ما با وجود تحریم‌ها درست بوده است. ما توانستیم تورم را در بهار امسال تا حدودی مهار کنیم. پارسال رشد اقتصادی ما منفی بود و امسال امیدواریم این رشد منفی نباشد.»

روحانی در حالی این سخنان را بیان می‌کند که در آبان‌ماه سال جاری با افزایش ناگهانی قیمت بنزین به‌مدت چند روز در بیش از ۱۰۰ شهر بزرگ و کوچک ایران اعتراضاتی برپا شد که خیلی زود به اعتراض نسبت به نظام جمهوری اسلامی تبدیل شد. در این اعتراضات صدها نفر کشته و هزاران نفر بازداشت شدند.

در نتیجه گرانی بنزین سایر کالاها نیز گران‌تر شدند و قدرت خرید مزدبگیران نیز کاهش یافت. به‌گفته وحید شقاقی، مدرس اقتصاد در دانشگاه خوارزمی پس از گرانی بنزین قدرت خرید مردم ۸ درصد کاهش یافته است در حالی‌که در دو سال گذشته قدرت خرید حداقل ۲۸ درصد کاهش یافته بود.

براساس اعلام مقام‌های دولتی کمک معیشتی قرار است به ۶۰ میلیون نفر پرداخت شود، و تا به حال یک مرتبه به حساب «واجدان شرایط» واریز شده است. برنامه دولت پرداخت چهار مرحله کمک معیشتی در طول سال است که در برابر هزینه‌های تحمیلی ناشی از گرانی بنزین ناچیز خواهد بود.

در چنین شرایطی دولت در لایحه بودجه افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارکنان دولت را پیش‌بینی کرده است و تصمیم‌گیری درباره حداقل دستمزد کارگران هم به شورای عالی کار سپرده شده که تا به حال موفق به تشکیل جلسه نشده است.

با این حال، حسن روحانی در سخنان روز دوشنبه خود گفت: «[دشمنان] در جنگ اقتصادی هم موفق نشده و نمی‌شوند. (...) دشمنان متوجه شدند که با فشار حداکثری نمی‌توانند ما را وادار به تسلیم کنند هدف آن‌ها این است که ما در این شرایط سر میز مذاکره رفته و هر آن‌چه آن‌ها گفتند قبول کنیم ولی این کار شدنی نیست.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • amir

    آن قولهای دروغ را دادی تا چهار سال دیگر دزدی و غارتگری خود و برادرت (با جهانگیری و برادرش) را با فریب مردم نادان ادامه دهی؛ وگرنه کیست که بی لیاقتی و بی کفایتی تو و دولت فاسد، دروغگو و جنایتکارت را نشناسد. تو موجود حقیر حتی عرضه مدیریت مستراحهای شابدالعظیم را هم نداری؛ چه برسد به مملکت داری. اما حمایتهای استعمار انگلیس (اربابت) و کمک سرنیزه های سپاه این محال را ممکن نمود. مطمئن باش روزانتقام میرسد و برای تمام دروغها، دزدیها و جنایت هایت بدست مردم سخت مجازات میشوی؛ روزی که نه انگلیس بکمکت میاید و نه سرنیزه های سپاه وجود دارد.

  • مجتبی

    نه داداش, شرایط شما دیگر شده شرایط سرنگونی: کسری های میلیارد دلاری در بودجه, ورشکستگی تقریبا کامل اقتصاد و شبکهء مالی, توسل به اجرای حکومت نظامی در تمامی کشور, زندانها پر از جوانان و مردم بیگناه, فکر می کنید, چند هفته, چند ماه یا حداکثر چند سال دیگر دوام خواهید داشت؟

  • سوال

    والله تا اونجا که این جمهوری اسلامی هر روز در رادیو و تلویزیون در بوق و سرنا می کند، شما 40 سال است که در تحریم و شرایط جنگی هستید. مگر روزی که دست به کار ریاست شدید ایران در شرایط جنگی نبود که امروز آن را شرایط جنگی می نامید؟ اصلاً چرا جنگ؟ ما مردم ایران با کسی سر جنگ نداریم! شما برا حفظ حکومتتان با دنیا شاخ به شاخ شده اید.

  • نقی

    #فوری⁩ - دوشنبه - ۹دی ۹۸ اخبار رسیده حاکی از اینست که دقایقی پیش ‏در مقر فرماندهی قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه تروریستی قدس در #تهران تقاطع زرافشان٫شجریان انفجار شدیدی رخ داده است. سازمان مجاهدین خلق مسئولیت انفجار مقر فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیا در تهران را بر عهده گرفت و در بیانیه ای گفت: انتقام خون ریخته شدگان ابانماه را خواهند گرفت.

  • هوشنگ

    خیزش مردم بندرعباس ۹دی " حکومت آخوندی نمیخوایم نمیخوایم" بنر خامنه ای پایین کشیده شد. دیگر هر روز و هر شب، هر شهری از ایران، کابوسی است برای رژیم. سرکوبگران شاید بتوانند چند روز مشخص در چند نقطه مشخص حکومت نظامی ایجاد کنند، اما احتمال بروز قیام در هر لحظه و هر نقطه ای وجود دارد و این یعنی شتاب گرفتن سرنگونی رژیم و به حرکت درآمدن چرخهای انقلاب! زنده باد انقلاب