ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مرگ معدن‌کاران ادامه دارد: پنج کشته و زخمی در راور

ایران هنوز به مقاوله‌نامه ۱۷۶ سازمان جهانی کار درباره وضعیت ایمنی معادن نپیوسته. وزارت کار از تهیه لایحه‌ای به این منظور خبر داده است.

حوادث معدن همچنان از کارگران قربانی می‌گیرند. در چهار روز اخیر ۹ کارگر در حوادث کار در معادن کشته و زخمی شدند. ایران هنوز به مقاوله‌نامه ۱۷۶ سازمان جهانی کار درباره وضعیت ایمنی معادن نپیوسته است. معاون وزیر کار وعده می‌دهد لایحه‌ای برای پیوستن به این مقاوله‌نامه در دست تهیه است.

امدادگران در حال انتقال یکی از مصدومان حادثه معدن یورت در آزادشهر

پنجشنبه ۱۹ دی پنج کارگر معدن «همکار» شهرستان راور یکی از معادن شرکت زغال سنگ استان کرمان در اثر ریزش یکی از تونل‌های معدن در کرمان زیر آوار ماندند.

ایلنا به نقل از یکی از کارگران نوشت حادثه ساعت ۱۱ در تونل شماره ۲۰ معدن زغال سنگ همکار رخ داد و یک کارگر به نام «مجتبی تقی‌زاده از اهالی منطقه فیض‌آباد» جان خود را از دست داد. چهار کارگر دیگر زخمی شدند.

سه روز پیش نیز چهار کارگر در دو حادثه جداگانه معدن در رودبار و کرمان کشته و مصدوم شده بودند.

ابراهیم خیبریان، کارگر ۳۶ ساله معدن بعد از ظهر دوشنبه ۱۶ دی در اثر سقوط در قیف زغال‌شویی معدن زغال سنگ کلاته رودبار واقع در استان گیلان جان باخت.

صبح همان روز در معدنی در دلیجان نیز یک کارگر کشته و دو کارگر دیگر مصدوم شدند. در این حادثه، برخورد داربست با کابل فشار قوی در یک معدن در شهرستان دلیجان واقع در استان مرکزی به مرگ یک کارگر و مصدومیت دو کارگر دیگر انجامید.

حدود دو میلیون تن به طور مستقیم و غیرمستقیم در معادن ایران کار می‌کنند. کار در معادن فرسوده ایران که اغلب فاقد استانداردهای ایمنی و بهداشتی هستند تا کنون مرگ و مصدومیت کارگران بسیاری را در پی داشته است.

فاجعه معدن آزادشهر (یورت)

حادثه معدن آزادشهر (یورت) در سال ۹۶ به کشته و زخمی شدن بیش از ۱۰۰ تن از کارگران این معدن انجامید. اما این معدن پس از بیست روز بازگشایی شد و کارگران باقیمانده در همان شرایط ناامنی که منجر به حادثه شده بود کار را از سر گرفتند.

معدن یورت که در اواسط سال‌های دهه ۱۳۸۰ به بخش خصوصی واگذار شده بود تا اردیبهشت ۹۶ با حدود ۴۰۰ کارگر به استخراج زغال سنگ از سه تونل مجزا به شکل سنتی ادامه می‌داد.

کارگران معدن یورت از سال ۸۵ بارها در اعتراض به ناایمنی معدن، کمی دستمزد و تعویق مطالبات اعتصاب و اعتراض کرده و بارها به اداره کار، فرمانداری و دفتر نماینده خامنه‌ای و امام جمعه آزادشهر مراجعه کردند اما پاسخی نگرفتند، بلکه سرکوب شدند و برخی از آنان احکام زندان گرفتند.

کمیسیون صنایع مجلس در گزارشی یک ماه و نیم پس از حادثه درباره ابعاد و علل حادثه انفجار به نبود فضای کافی برای خروج ذغال سنگ و فقدان ساز و کار مناسب برای مواجهه با حوادث احتمالی در معدن اشاره کرد.

در گزارش مجلس شورای اسلامی گفته شده بود که به دلیل عدم رعایت شرایط ایمنی و نبود امکانات کافی در معدن، گاز در تونل‌ها جمع شده است. گزارش نشان داد که از سال ۱۳۹۳تا ۱۳۹۵ اسنادی مبنی بر وجود مشکل تهویه هوا و بالابودن درصد گازهای نامطلوب در تونل‌های معدن وجود دارند.

در پی انتشار گزارش مجلس شورای اسلامی مسئولان اعلام کردند که معدن یورت با حکم قضایی به مدت ۶ ماه تعطیل می‌شود.

معدن زغال سنگ آزادشهر که قرار بود بعد از حادثه انفجار ۶ ماه تعطیل شود تنها ۲۰ روز پس از انفجار بدون آن که اقدام جدی جهت بهبود وضعیت ایمنی و بهبود وضعیت معیشت کارگران انجام شده باشد بازگشایی شد.

مقاوله‌نامه ۱۷۶ سازمان جهانی کار

وزارت کار می‌گوید در حال تهیه لایحه‌ای برای پیوستن ایران به مقاوله‌نامه ۱۷۶ سازمان جهانی کار است در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای برای بهبود ایمنی معادن به امضا رسیده است.

خبرگزاری کار ایران (ایلنا) روز ۱۷ دی ماه از امضای تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت کار و وزارت صمت در راستای افزایش ایمنی معادن خبر داد.

آن گونه که از سخنان حاتم شاکرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این باره پیداست این امر در وهله اول با هدف نوسازی نحوه استخراج و بهره‌برداری از معادن «در راستای اقتصاد مقاومتی» صورت می‌گیرد اما نتیجه جانبی آن می‌تواند بهبود شرایط و ایمنی کار کارگران باشد. او گفت:

«اگر بتوانیم بهره‌برداری از معادن را مکانیزه کنیم و روش‌های سنتی را کنار بگذاریم، به درجاتی ایمنی در معادن نیز افزایش خواهد یافت. علاوه بر صیانت از نیروی انسانی شاغل در معادن، این مساله منجر به استفاده مطلوب از ظرفیت‌های معادن نیز خواهد شد.»

معاون وزارت کار در توضیح وضعیت معادن موجود از جمله به غیراستاندارد بودن برخی از معادن و تجهیزات ایمینی آن‌ها اشاره کرد و گفت:«یکی از مصیبت‌های ما واردات تجهیزات ایمنی غیراستاندارد است. حسن‌آباد تهران پر از تجهیزات غیراستاندارد است.»

به گفته‌ی شاکرمی، وزارت کار تعدادی از معادن غیر استاندارد را برای صدور حکم توقف کار به قوه قضائیه معرفی کرده است.

پرونده حوادث کار ایران در اجلاس سالانه سازمان جهانی کار

معادن یکی از محیط‌های پرخطر کار برای کارگرانند اما حوادث کار به معادن منحصر نمی‌شود. ایران یکی از کشورهای با حوادث بالای کار در سطح جهان است.

طبق آمار رسمی، سالانه ۱۶۰۰ کارگر در اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می‌دهند.

گرچه هیات دولتی ایران در سازمان جهانی کار مشکلات کارگران ایران از جمله عدم ایمنی محیط کار کارگران را لاپوشانی می‌کند اما تشکل‌های مستقل کارگری و فعالان کارگری ایرانی در خارج کشور به‌طور مستمر گزارش حوادث کار را در اختیار سازمان جهانی کار قرار می‌دهند.

از همین رو پرونده‌ای در ارتباط با حوادث ناشی از کار در ایران در سازمان جهانی کار گشوده شده و در اجلاس امسال این سازمان که از ۱۰ تا ۲۱ ژوئن در ژنو مقر اروپایی سازمان ملل با شرکت هیات‌هایی از سوی ۱۸۷ کشور عضو برگزار شد، مساله حوادث کار در ایران یکی از موضوعات طرح شده بود و هیات ایران می‌بایست درباره وضعیت ایمنی محیط کار در ایران توضیح دهد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • قلی

    بجای سوریه و لبنان به اینجا کمک بکنید به مردم فقیر و بدبخت ..تا کی ادم جرات نداره بگه این اشتباه میگویند این عوامل بیگانه و اشرار بایستی کشته بشه ...این هم از عدالت علی گونه ...فقط دروغ و اختلاس