بحران سیل در سیستان و بلوچستان و هرمزگان
در پی بارندگیهای شدید، سازمان هلال احمر از کشته شدن یک نفر در هرمزگان و مفقود شدن یک تن در سیستان و بلوچستان خبر داد.
استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان در پی بارندگیهای شدید ناشی از تغییرات اقلیمی و وقوع سیل و آبگرفتگی در شرایط بحرانی قرار گرفتهاند. سازمان هلال احمر از کشته شدن یک نفر در هرمزگان و مفقود شدن یک تن در سیستان و بلوچستان خبر داد. گزارشها حاکی از بستهشدن بسیاری از راههای ارتباطی و خسارات فراوان مادی به ساکنان شهرهای سیستان و بلوچستان است.
در پی وقوع سیل در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان، مرتضی سلیمی، رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر روز یکشنبه ۲۲ دی از کشته شدن یک نفر در استان هرمزگان (شهرستان بشاگرد) و مفقود شدن یک تن دیگر در سیستان و بلوچستان طی ٧٢ ساعت گذشته خبر داد.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا به نقل از رئیس سازمان هلال احمر درباره وسعت مناطق سیلزده نوشت: بارش باران و برف سبب وقوع سیل و آبگرفتگی در ۱۱ شهرستان استان هرمزگان (از جمله بشاگرد، بندرلنگه، بندرعباس، پارسیان، جاسک، حاجی آباد، خمیر، رودان، سیریک، قشم و میناب ) و ۱۳ شهرستان سیستان و بلوچستان (ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، زاهدان، سرباز، سراوان، سیب و سوارن، فنوج، کنارک، میرجاوه، نیکشهر و هیرمند) شده است.
طبق اعلام مرتضی سلیمی سازمان هلال احمر در حال امدادرسانی، تخلیه واحدهای مسکونی و اسکان اضطراری شماری از سیلزدگان است.
به گفته رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور الگوی بارشهای ۷۲ ساعت گذشته در این استانها برخاسته از «تغییر پذیری آب و هوا» و «تغییرات اقلیمی»ست.
وضعیت بحران در سیستان و بلوچستان
گزارشهای منتشرشده از سیستان و بلوچستان در شبکههای اجتماعی نشان میدهد شهرستانهای خاش، دلگان و روستاهای حاشیه تفتان در محاصره سیل قرار گرفته و در پی آن مردم برخی شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان تا کمر در آب فرو رفتهاند. سیل مدارس ۱۲ شهر را نیز به حالت تعطیلی درآورده است.
به نوشته خبرگزاری ایسنا امکانات سازمان هلال احمر برای کمک رسانی کافی نیست و امکانات و زیرساختهای مناسب به اندازه کافی برای بازگشایی راههای مواصلاتی روستایی و نیز خدمات رسانی به سیل زده های محروم استان وجود ندارد.
مجتبی شجاعی، فرماندار دلگان در این رابطه اعلام کرد: سیل در این شهرستان خسارت بسیار زیاد مادی و زیرساختی و همچنین تلفات احشام و دام مردم و آسیب به برخی واحدهای مسکونی و مزارع و موتورهای کشاورزی وارد کرده است. او همچنین گفت: بسیاری از جاده های اصلی و فرعی و روستایی آسیب جدی وارد شده، بسیاری از منازل خشت و گلی آسیب دیده و بعضا تخریب شدهاند، در برخی مناطق وسایل و زندگی مردم را اب برده، اقلام خوراکی در منازل روستاها و عشایر از بین رفته است.
طبق اظهارات فرماندار دلگان این شهرستان به شدت نیازمند توجه ویژه در اعزام اکیپ های امدادی و ارسال اقلام امدادی است و در شرایط فصل سرما نیازمند اقلام گرمایشی اعم از پتو و بخاری، توزیع نفت سفید به صورت ویژه و همچنین توزیع حیاتی آب آشامیدنی و نان و آرد است.
شهر خاش و نقاط روستائی و عشایری در این شهرستان نیز در وضعیت بحرانی به سر میبرند. گزارشها حاکی از آبگرفتگی شدید در این شهر و به زیر آب رفتن بخشی از شهر و مناطق روستایی ست. بهعلاوه، بسیاری از رودخانه ها مانند پنج انگشت، گوهرکوه، تفتان، ایرندگان، شوگه، خان بی بی، کارواندر، گزو، ترشاب، تمندان و غیره به صورت چندباره سیلابی شده اند و هم اینک نیز خروشان هستند.
— Kaveh Madani | کاوه مدنی (@KavehMadani) January 12, 2020
عنایت ایرندگانی، بخشدار ایرندگان اعلام کرد: سقف خانههای قدیمی و خشت و گلی و حتی منازل نوساز آجری و بلوکی خیس و سنگین و خطرساز شدهاند و در صورت تداوم بارش ها احتمال وارد شدن خسارت به منازل مردم زیاد است. خطرات ریزش کوه و ریزش سقف منازل قدیمی و خشت و گلی احساس میشود.
صاحب گل صالحی، فرماندار خاش نیز از تخریب ده ها دیوار حفاظتی و بند خاکی در این شهر خبر داد.
شب گذشته روحالله سرگزی، معاون ستاد مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) از بستهشدن ۲۳ مسیر ارتباطی در این استان بر اثر سیل خبر داده بود که هنوز از بازشدن این مسیرهای ارتباطی خبری منتشر نشده است. فعالان بلوچ در شبکههای اجتماعی ویدئوهایی را دست به دست میکنند که در آنها شهروندان بلوچ از فقدان کمکرسانی و گیرافتادن در سیل گلایه میکنند. برخی ویدئوها شهروندان بلوچی را نشان میدهد که از سیل به درختان پناه برده اند. به گزارش برخی از فعالان بلوچ، راههای ارتباطی صدها روستا قطع شده و از سرنوشت ساکنان آنها هنوز خبری در دست نیست.
نظرها
نظری وجود ندارد.