ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتخابات مجلس یازدهم: ردِ صلاحیت ۹۰ نماینده فعلی

بر اساس آمار منتشر شده در اغلب استان‌های کشور بیش از ۴۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان رد صلاحیت شده‌اند.

صلاحیت ۹۰ نماینده مجلس که نامزد شرکت در انتخابات مجلس یازدهم بوده اند از سوی شورای نگهبان رد شد. گزارش‌ها از رد صلاحیت چهره‌های شاخص مجلس از جمله علی مطهری، محمود صادقی، طیبه سیاوشی و محمدرضا تابش حکایت دارد. در عین حال بر اساس نقشه آماری که خبرگزاری ایلنا منتشر کرده است، در اغلب استان‌های کشور (به جز پنج استان) بیش از ۴۰ درصد داوطلبان برای نامزدی نمایندگی مجلس رد صلاحیت شده‌اند.

مجلس شورای اسلامی

خبرگزاری تسنیم صبح یکشنبه ۲۲ دی/۱۲ ژانویه از رد صلاحیت ۸۰ نماینده اصول‌گرا و اصلاح‌طلب مجلس از جمله علی مطهری و محمود صادقی خبر داد، اما مدتی بعد متن خبر خود را تغییر داد و «تعداد نمایندگان رد صلاحیت‌شده» و اسامی مطهری و صادقی را نیز از این متن حذف کرد.

تا شامگاه ۲۲ دی ماه، خبرگزاری‌های مختلف رد صلاحیت دهها تن از نمایندگان فعلی مجلس را تایید کرده‌اند و بر اساس گزارش‌ آنها، محمود صادقی و علی مطهری از جمله نمایندگان فعلی رد صلاحیت‌شده برای مجلس آینده هستند. اسامی برخی دیگر از نمایندگان رد صلاحیت شده عبارتند از طیبه سیاوشی، محمدرضا تابش، الیاس حضرتی، بهروز نعمتی، سلمان خدادادی، غلامرضا کاتب، نقوی حسینی، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، حمیده‌زرآبادی و نادرقاضی پور، محمدعلی پورمختار، محسن کوهکن، و محمد فیضی.

سخنگوی شورای نگهبان: ۹۰ نفر از نمایندگان فعلی را رد صلاحیت‌ کردیم

در حالی که گمانه‌زنی‌های رسانه‌ها در مورد تعداد و اسامی نمایندگان رد صلاحیت‌ شده تمام روز یکشنبه ادامه داشت، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان شامگاه یکشنبه به صدا و سیما گفت که این شورا صلاحیت‌ ۹۰ نفر از نمایندگان فعلی مجلس را نپذیرفته و بیشتر رد صلاحیت‌ها به خاطر فساد مالی بوده است.

کدخدایی که شامگاه ۲۲ دی ماه به برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما آمده بود در مورد روند بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس یازدهم شورای اسلامی گفت:

«از حدود ۲۴۷ نفر نماینده فعلی مجلس ۹۰ نفر صلاحیت شأن عمدتا به خاطر مسایل مالی تایید نشد. البته به برخی از آنها مستندات پرونده‌شان توضیح داده شد و به بقیه نیز اگر درخواست کردند این مستندات ارائه می‌شود.»

شورای نگهبان صبح یکشنبه ۲۲ دی/۱۲ ژانویه از پایان بررسی صلاحیت نامزدهای نمایندگی انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد. در اطلاعیه شورای نگهبان آمده که داوطلبان مزبور از امروز یکشنبه فرصت دارند که به دفاتر نظارت و بازرسی بر انتخابات استان مربوط به حوزه انتخاباتی خود برای ارائه شکایت مراجعه کنند.

خبرگزاری‌ها هم اکنون در حال تکمیل و درج فهرست اسامی نمایندگان رد صلاحیت‌شده هستند. باشگاه خبرنگاران جوان در حال حاضر فهرستی شامل اسامی ۷۹ تن از نمایندگان را ارائه کرده که ۵۴ تن از آنها تایید صلاحیت نشده اند. این فهرست نیز در حال تکمیل است.

پیش از این عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور گفته بود که ۹۱ درصد از داوطلبان انتخابات مجلس از سوی هیئت‌های اجرایی احراز صلاحیت شده، و اسامی آنها به هیات‌های نظارت برای تایید صلاحیت نهایی اعلام شده است.

خبرگزاری ایرنا نیز امروز یکشنبه نقشه‌ای از تایید صلاحیت‌شدگان نهایی انتخابات مجلس ارائه کرد که نشان می‌دهد در استان کرمانشاه و البرز کمتر از ۴۰ درصد، در بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، اصفهان، گلستان، تهران، ایلام کردستان و آذربایجان غربی ۴۰ تا ۴۹ درصد، و در تعداد کمی از استان‌ها بالای ۶۰ درصد نامزدها تایید صلاحیت شده اند.

بالاترین درصد تایید صلاحیت مربوط به استان همدان با ۶۹ درصد است.

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه در دو نوبت در حالی برگزار می‌شود، که برخی نمایندگان مجلس در پی سرکوب گسترده اعتراضات آبان، از عدم تاثیرگذاری این نهاد در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور خبر دادند.

در میان تایید صلاحیت‌شدگان انتخابات مجلس اسامی چهره‌های شناخته‌شده سیاسی از جمله مجید انصاری، مسعود پزشکیان، الهام امین‌زاده، مصطفی کواکبیان، سهیلا جلودارزاده، احمد مازنی، پروانه مافی، محمدرضا بادامچی، سیدفرید موسوی، فریده اولاد قباد، ابوالفضل سروش، علیرضا رحیمی، محمدباقر قالیباف، الیاس نادران، حمیدرضا حاجی‌بابایی، مجتبی ذوالنوری، علیرضا محجوب و الهه راستگو، محمدرضا رضایی کوچی و زهرا سعیدی به چشم می‌خورد.

در همین زمینه:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.