ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صدها میلیارد تومان خسارت سیل سیستان و بلوچستان

همچنان راه‌های ارتباطی ۵۰۰روستا و برق ۴۵ روستا قطع است و عمق آبگرفتگی در برخی روستاها به چهار تا هشت متر می‌رسد.

با تداوم وضعیت بحران و شرایط نامناسب جوی و کاهش دما، چندین شهر و صدها روستای سیستان و بلوچستان همچنان در محاصره سیل قرار دارند. سازمان هلال احمر اعلام کرد بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ نفر را اسکان اضطراری داده است. سازمان مدیریت بحران نیز اعلام می‌کند این سازمان همچنان قادر به دسترسی به برخی از مناطق نیست و برای امداد رسانی به بالگردهای بیشتر نیاز دارد. سیل در سیستان و بلوچستان به ۲۵۰۰ واحد مسکونی آسیب جدی وارد کرده و  ۶۱۳ میلیاردتومان به بخش کشاورزی و ۳۳۲میلیارد تومان به زیرساخت‌های شهری خسارت زده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی از نبود امدادرسانی کافی خبر می‌دهند و می‌گویند بیشتر امدادرسانی‌ها تاکنون توسط خود مردم انجام شده است.

سیل سیستان و بلوچستان: شهروندان در شبکه‌های اجتماعی از کمبود امدادرسانی خبر می‌دهند و می‌گویند تاکنون مردم خود اقدام به تخلیه آب از منازل و امدادرسانی کرده‌اند. عکس از توییتر

آخرین گزارش‌ها از وضعیت ساکنان سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان که در چهارروز گذشته در محاصره سیل و آبگرفتگی قرار داشته‌اند، از تداوم بحران، انسداد مسیرهای ارتباطی، کمبود آب آشامیدنی و مواد غذایی و بهداشتی، خسارات فراوان به زیرساخت‌ها، واحدهای مسکونی، زمین‌های کشاورزی سیستان و بلوچستان خبر می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) وقوع سیل در سیستان و بلوچستان به ۲۵۰۰ واحد مسکونی آسیب جدی وارد کرده و  ۶۱۳ میلیاردتومان بخش کشاورزی و ۳۳۲میلیارد تومان زیرساخت‌های شهری خسارت زده است. در شرایطی که ساکنان این مناطق در شبکه‌های اجتماعی از کمبود امدادرسانی خبر می‌دهند، ستاد مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان، ارتش و سپاه روز سه‌شنبه اعلام کردند که گروه‌های امدادی خود و چندین بالگرد را وارد این منطقه کرده‌اند. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد در پی دستور علی خامنه‌ای، رهبر ایران وارد سیستان و بلوچستان شده‌ است.

ایسنا از «جان گرفتن امدادرسانی‌ها» خبر داد اما نوشت برخی از سیل‌زدگان مسئولان را به‌دلیل عدم ساخت سیل‌بند برای روستاها مقصر این وضعیت می‌دانند.

 تداوم وضعیت بحران

بارش بی‌سابقه نزدیک به ۲۰۰ میلیمتر باران در یک روز در استان سیستان و بلوچستان که به عنوان منطقه تحت خشکسالی شناخته می‌شود و بی‌توجهی به پیش‌بینی‌های هواشناسی درباره بارش بی‌سابقه باران، افت ده درجه‌ای هوا و یخبندان شب‌هنگام، خسارات فراوانی را به مناطق مرکزی و جنوبی این استان وارد کرده و مردم فقیر این مناطق را در شرایط بحرانی قرار داده است.

سیل ساکنان سیستان و بلوچستان را فقیرتر از پیش کرده و اندک دارایی آن‌ها را نیز تخریب کرده است.

— Navid Borhanzehi (@navid_bhz) January 14, 2020

براساس گزارش‌ها به دلیل کمبود آب آشامیدنی مردم ۱۰۰روستای دشتیاری (چابهار) مجبور به نوشیدن آب گل آلود سیلاب شده‌‌اند و این مسئله آن‌ها را در معرض بیماری‌های ناشی از نوشیدن آب غیرآشامیدنی قرار داده است. به‌رغم گزارش‌ها از رفع انسداد از برخی از مسیرها، همچنان راه‌های ارتباطی ۵۰۰روستا و برق ۴۵ روستا قطع است و عمق آبگرفتگی در برخی روستاها به چهار تا هشت متر می‌رسد.

روز دوشنبه محمد باسط درازهی، نماینده مردم سراوان در مجلس از زیر آب رفتن بسیاری از روستاها خبر داد و گفت: ۵۰۰ روستا، شهر و شهرستان به هیچ راهی دسترسی ندارند.

طبق گزارش روز سه‌شنبه ۲۴ دی خبرگزاری تسنیم شهرهای چابهار، نیکشهر و کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان نیز هم‌چنان غرق در آب‌اند.

در همین رابطه پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر به نقل از مرتضی سلیمی، رئیس این سازمان از تداوم سیل و آبگرفتگی در ۱۳ شهرستان ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، زاهدان، سرباز، سراوان، سیب و سوارن، فنوج، کنارک، میرجاوه، نیکشهر و هیرمند و اسکان اضطراری ۲ هزار و ۶۲۷ نفر خبر داد.

مرتضی سلیمی با اشاره به آبگرفتگی و انسداد مسیرهای ارتباطی در سیستان و بلوچستان گفت: «۲۹۲ روستا در این استان همچنان در محاصره آب بوده و نیازمند به خدمات امدادی‌اند».

سیل سیستان و بلوچستان - دی ۹۸- عکس از خبرگزاری تسنیم

احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان اما دوشنبه ۲۳ دی تعداد روستاهایی که درمحاصره سیلاب قرار دارند را نزدیک به ۴۰۰ روستا اعلام کرد و گفت:

«سیلاب در جنوب این استان ارتباط بیش‌از ۵۰۰ روستا را قطع کرده بود که با تلاش‌های صورت گرفته بخشی از ارتباط برقرار شده ولی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ روستا همچنان در محاصره سیل هستند».

طبق اظهارات استاندار سیستان و بلوچستان سرریز شدن آب دو سد بزرگ پیشین (سرباز) و زیردان (چابهار) روستاهای دشتیاری و باهوکلات را در محاصره سیل قرار داده است:

« سر ریز آب در سد پیشین در بعضی از ساعات به سه هزار و ۵۰۰ میلیون متر مکعب در ثانیه و در سد زیردان به ۲ هزار متر مکعب در ثانیه رسیده و هم‌اینک همه‌ی آب در منطقه دشتیاری، پلان و باهوکلات آمده و روستاها در محاصره هستند و جاهایی که در محاصره سیل نیستند نیز راه‌های ارتباطی قطع است».

روح الله سرگزی، معاون ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد علاوه بر دو سد مذکور سدهای خیرآباد شهرستان نیکشهرو شی‌کلک شهرستان قصرقند هم  در پی حجم زیاد بارندگی تاکنون سرریز شده‌اند و در راستای کاهش خطرات احتمالی ساکنان پایین دست این سدها تخلیه شده‌اند. او اضافه کرد آبگرفتگی در پی وقوع سیلاب در برخی روستاهای منطقه بلوچستان به چهار تا هشت متر می‌رسد.

استاندار سیستان و بلوچستان روز دوشنبه درباره خسارات سیل گفت: متأسفانه در منطقه کنارک و زرآباد خسارت‌های زیادی به زیرساخت‌ها، زمین‌های کشاورزی، باغات و خانه‌های  مردم این شهرستان وارد شده و ارتباط زمینی قطع است و در برخی قسمت‌ها پل‌ها خراب و ارتباطات جاده‌ای نیز قطع شده و تاکنون کمک‌رسانی با قایق انجام می‌شده است. اما شرایط بگونه‌ای است که در برخی مناطق به علت شدت آب قایق‌ها نیز نمی‌توانند بروند و در جاهای دیگر که میزان آب کاهش یافته حتی ماشین و قایق هم نمی‌توانند عبور کنند و برای امدادرسانی نیازمند بالگرد هستیم.

خسارت سیل به واحدهای مسکونی و بحران سرپناه

به نوشته خبرگزاری دولتی ایرنا سیل به بیش‌از ۲۰ هزار واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان خسارت ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی وارد کرده است. طبق اعلام حسینعلی شهریاری، فرماندار زاهدان این شهر ۳۰۰ هزار نفر حاشیه‌نشین دارد که خانه‌های اکثر آنها خشت و گِلی است و تعدادی از آنها در روزهای گذشته مجبور شده‌اند برای جلوگیری از ریختن آب باران به داخل منازل خود، سقف خانه‌های خود را با پلاستیک بپوشاندند.

به همین صورت در مناطق سیل‌زده نیز سقف و دیوارهای بسیاری از واحدهای مسکونی که از خشت و گل بوده‌اند پس از چندروز فرو ریخته‌اند و مردم محروم این مناطق برای پوشاندن موقتی سقف منازلشان به پوشش پلاستیکی احتیاج دارند.

— Navid Borhanzehi (@navid_bhz) January 14, 2020

روابط عمومی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان سیستان و بلوچستان به نقل از خلیل منبتی، مدیرکل بنیاد مسکن نوشت: در ۶ شهرستان و ۱۸۲ روستا اعلام خسارت به واحدهای مسکونی انجام شده اما به علت بسته بودن مسیرها هنوز آمارگیری دقیق امکانپذیر  نیست.

عباسعلی ارجمندی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز درباره خسارت وارده به واحدهای مسکونی گفت: براساس برآورد اولیه بنیاد مسکن در سیل اخیر و آبگرفتگی منازل مسکونی روستایی و شهری سیستان و بلوچستان ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب جدی دیده است.

ارجمندی اضافه کرد: بر اساس برآوردهای اولیه سیلاب اخیر خسارت ۶۵۱ میلیارد تومان به بخش کشاورزی، ۳۳۲ میلیارد تومان به زیرساخت‌های شهری و بیش از ۶ میلیارد تومان به طرح‌های آب منطقه‌ای وارد کرده و آسیب سایر بخش‌ها هم در دست بررسی است.

در شرایطی که هنوز گزارش دقیقی از عملکرد سازمان‌های مسئول در بازسازی منازل سیل‌زده در بهار ۹۸ وجود ندارد، مدیرکل بنیاد مسکن ادعا کرد «تمام امکانات و ظرفیت‌های بنیاد مسکن» در استان برای کمک‌رسانی به مردم سیل‌زده «بسیج شده‌اند».

روز گذشته علی کرد، نماینده مردم خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد در مجلس شورای اسلامی خطاب به دولت گفت از سال ۹۲ تاکنون خسارت چند هزار میلیاردی به حوزه های زیرساختی، کشاورزی، راه، گردشگری، خدماتی، عمران شهری و روستائی و غیره، ناشی از طوفان های شدید، بارش های تند و رگباری، سیلاب، برف، سرما و یخبندان به مردم این شهرستان‌ها که «بیش از ۹۵ درصد آن‌ها زیر خط فقر زندگی می‌کنند»، پرداخت نشده است.

او اضافه کرد: در سال قبل سیل های ویرانگر خسارت های فراوانی را به منازل مسکونی مردم وارد کرده اند، که مردم منطقه با وضعیت شدید تنگی معیشتی و ضعف اقتصادی و نداشتن درآمد نتوانسته اند منازل خود را برای مقابله با حوادث سیلاب و بارش های سنگین و غیره ایمن کنند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کمکهایتان را از طریق سپاه و دولت نفرستید

    درخواست از مردم کردستان! ◾️مردم انساندوست کردستان! کمکهایتان به مردم سیل زده سیستان و بلوچستان را از طریق کانال و مراکز سپاه پاسداران و دولت نفرستید. مردم سیل زده با انتشار ویدئو و حتی در گفتگو با خبرگزاریهای رسمی دولتی می گویند که، کمک ها به دستشان نمی رسد و نمی دانند که این کمکها به کجا می رود. تجربه کمک به زلزله زدگان سرپل زهاب و سیل زدگان خوزستان و لرستان باید تجربه ائی باشد از اینکه سپاه و ارگانهای دولتی کمکها را در بازار می فروشند و به دست مردم نمی رسانند. خود شخصاً اقدام کنید. #کولبر_نیوز

  • دروغپردازی سپاه

    یک رسوایی دیگر برای دروغپردازی سپاه پاسداران در ادعا برای کمک رسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان مردم می گویند بالگردها فقط نمایشی می چرخند و نمی دانیم کمک ها به کجا می رود.

  • خود مردم اقدام به کمک رسانی کرده اند

    در حالیکه سپاه و دولت از رساندن هرگونه کمکی به مردم سیل زده سیستان و بلوچستان خوداری می کنند و فقط عملیات نمایشی انجام می دهند، مردم خود اقدام به کمک رسانی کرده اند.

  • کمک‌ها را باید از آب دربیاورند

    این وضعیت مثلا کمک‌رسانی به سیل‌زدگان #سیستان_و_بلوچستان است. ▪️کمک‌ها یکی در میان در هوتک می‌افتد و خودشان باید بروند کمک‌ها را دوباره از آب دربیاورند. ▪️این همان حرفی است که مردم گفتن پرواز و کمک‌های نمایشی تنها برای رفع تکلیف.

  • قطعي اينترنت در سيستان و بلوچستان

    قطعي اينترنت در سيستان و بلوچستان سه شنبه ۲۴دی ۹۸ قطع شدن اینترنت در سیستان و بلوجستان یک دلیل بیشتر ندارد بخاطر اینکه مردم بلوچستان واقعیت خسارات سیل و خبرهای اون مناطق را به شکل آزادانه منتشر نکنن اینترنت اون منطقه را قطع کردند اطلاع رسانی کنید. #سيستان_بلوچستان_را_دريابيد

  • تشکیل #کمیته‌های_مردمی

    #سرخط : ویرانی‌های حاصل از سیل سیستان و‌ بلوچستان در حال گسترش است و عمق آب در مناطق دشتیاری و زرآباد به هشت متر نیز رسیده است. علی‌رغم آنکه نیروهای زمینی سپاه، پروپگاند عظیم رسانه‌ای خود را مبنی بر عاملیت «آبادانی» و «خدمت‌رسانی» به پیش می‌برند، اما واقعیت موجود، حاکی از تشکیل #کمیته‌های_مردمی جهت کمک‌رسانی و برون‌رفت از وضعیت بحرانی است. از روز گذشته، صیادان سیستان و بلوچستان نیز با کناره‌گیری از صید، قایق‌های خود را جهت کمک به سیل‌زدگان به میان آوردند. حضور قایق صیادان و‌ جمعیت متشکل حاصل از آن، حمل و نقل شهری/روستایی و نجات جان ساکنین مناطق را هموار کرده است. #سیل_سیستان_و_بلوچستان #صیادان

  • تنهایشان نمی‌گذاریم

    خلق شهر #روانسر در #کرماشان در حال جمع‌‌آوری کمک برای سیل‌زدگان جنوب استان #سیستان_و_بلوچستان. در زلزله تنهایمان نگذاشتند در سیل تنهایشان نمی‌گذاریم. ◾️انقلاب روژاوا

  • همه امکانات باید بسیج شود!

    همه امکانات و تجهیزات دولتی و غیر دولتی باید در امدادرسانی به سیل زدگان بلوچستان بسیج شود! استان سیستان و بلوچستان نماد نابرابری و ستم مضاعفی است که حاصل تحمیل سیاست های ناعادلانه توزیع امکانات توسط دولت های حاکم سرمایه دار بر مردم محروم این منطقه است. این تبعیض به آشکارترین شکلی چهره کریه خود را در زندگی مردم محروم این خطه، نمودار ساخته و فقر و مسکنتی بی حد را دامن زده است. مردمی که حتی از حداقل های زندگی انسانی بی بهره اند، در شرایطی که سیل اخیر خانه های گلی و کپرهایی که تنها محل سکنای آنها و سایه محقری برسرشان بود، را نابود ساخته و در محاصره آب به بالای درختان پناه برده اند و تن های نحیف کودکان در معرض سرما و سایر خطرات می لرزد. اما گویی در نزد متولیان چنین منطقه ای با این ابعاد گسترده از فاجعه انسانی و زیست محیطی محاصره در سیل، وجود خارجی ندارد. چرا که عملا مردم به حال مصیبت زده خود رها گشته اند. اما شانه خالی کردن دولت و نهادهای متولی از انجام وظیفه کمک رسانی به سیل زدگان، فاجعه تلفات انسانی را عملا عمق فزاینده ای می‌بخشد. بودجه، مالیات ها و خرید تسلیحات جنگی و نظامی گری و درآمدهای هنگفتی که از جیب زحمت‌کشان بیرون کشیده شده، متعلق به هزینه های خدمات عمومی و کمک رسانی سریع به آسیب دیدگان این گونه امور است. هر بهانه ای در تاخیر کمک به سیل زدگان درمانده بلوچ جنایت آشکاری است که در حق مردم روا داشته می شود. اولویت کنونی باید رسیدگی به وضعیت نابهنجار سیلزدگان و تهیه سرپناه، پوشاک و تغذیه مناسب و لوازم گرمایشی و بهداشتی مردم باشد. گروه اتحاد بازنشستگان

  • روزبه

    ننگ بر این نظام پلید اسلامی که به جای رسیدگی به مردم به ویژه به ستمدیدگان سیستان و بلوچستان و دیگر استانهای محروم، ثروت مردم ایران را غارت می‌کند یا خرج توهمات جنون‌آمیز تسلط بر منطقه می‌کند.