ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بحران معیشت بعد از سیل در جنوب غربی سیستان و بلوچستان

بیش از ۹۰ درصد زمین‌های کشاورزی و همچنین احشام در روستاهای شهرستان کنارک از بین رفته است. لاشه احشام زیر گل و لای مانده. خطر شیوع بیماری‌های عفونی.

روستاهای جنوب غربی سیستان و بلوچستان در گل و لای فرورفته‌اند. مردمان این منطقه از طریق دامداری و تولید موز زندگی می‌کنند. محصول موز را سیل با خود برده است و احشام هم در میان گل و لای دفن شده‌اند. سیستان و بلوچستان قطب کشاورزی و تولید موز کشور است و سالانه ۱۱۵ هزار تن موز در این شهرستان تولید می‌شود. معیشت کشاورزان به خطر افتاده و علاوه بر آن، شیوع انواع بیماری‌های عفونی نیز روستائیان سیل‌زده این مناطق محروم را تهدید می‌کند.

زرآباد در سیستان و بلوچستان (عکس: خبرگزاری مهر)

به گزارش روزنامه ایران بخش زرآباد از توابع شهرستان کنارک در منتهی الیه جنوب غربی سیستان و بلوچستان قطب تولید موز کشور است. در این منطقه ۲۱ هزار نفر در ۷۶ آبادی زندگی می‌کنند. سیل به عرض ۲۰ کیلومتر روستاهای این منطقه را درنوردیده است.

هاشم شاهوزهی بخشدار زرآباد در گفت‌وگو با محمد معصومیان، گزارشگر روزنامه ایران درباره دامنه خسارت‌هایی که سیل به زیرساخت‌های منطقه وارد کرد می‌گوید:

« ۲۰ کیلومتر از جاده ترانزیتی ما زیر آب رفته و خسارت زیادی دیده، از طرفی هم کشاورزی که معیشت اصلی مردمان این منطقه است آسیب دیده است. ارزیابی اولیه ما این است که چهار هزار هکتار محصول موز داشتیم که ۹۰ درصد آن خراب شده و بین ۲۰ تا ۳۰ پمپ آب و چاه آب تخریب شده. صیفی‌جات هم سه هزار هکتار بوده که صددرصد تخریب شده است.»

در ۲۰ سال اخیر در شهرستان‌های چهابهار و کنارک به تدریج حدود پنج هزار هکتار موزستان احداث شده. تنها در کنارک معیشت بیش از ۱۰ هزار نفر به کشاورزی وابسته است. تا پیش از جاری شدن سیلاب در این منطقه، در زرآباد ۶۶۰۰ هکتار زیر کشت محصولات زراعی و باغی بود که از میزان ۲۷۰۰ هکتار با تولید ۶۹هزار تن به محصولات زراعی و ۳۹۰۰ هکتار با تولید ۷۵ هزار و ۵۰۰ تن به محصولات باغی اختصاص داشت. این زمین‌های زراعی زیر آب رفته و محصولات نابود شده است. هاشم شاهوزهی بخشدار زرآباد می‌گوید تخمین خسارت سیل به سبب گستردگی دامنه ویرانی‌ها در شرایط کنونی میسر نیست.

دامداران هم خسارت‌های بسیاری را متحمل شده‌اند. به گزارش روزنامه ایران در روستای «بلک قدیم» ۲۰۰ راس دام روستائیان از دست رفته‌اند. لاشه احشام در میان گل و لای دفن شده و شیوع بیماری‌های عفونی را محتمل کرده است. یکی از ساکنان «بلک قدیم» به خبرنگار روزنامه ایران می‌گوید:

«همه چیز ما از بین رفته فقط توانستیم بچه‌ها را زودتر خارج کنیم. پنج هکتار زمین موز داشتم که نابود شد و ۱۵  گوسفند و بز هم از بین رفت.»

لاشه این احشام پشت آغل‌ها انبار شده‌اند. باغ‌های موز هم در دوردست‌تر تا کمر در آب فرورفته‌اند. «رابچ» هم همچنان گل‌آلود است. وضع در روستای دودر نیز بهتر نیست.  یک زن ساکن این روستا می‌گوید:

«تازه دو چادر به کل محله داده‌اند. چهار گاو و ۱۲ گوسفند ما تلف شد.»

این خانواده پنج هکتار باغ موز داشت که آن هم زیر آب رفته است.

سیستان و بلوچستان از شش روز پیش گرفتار بارش‌های سنگین و سیل و طوفان است. ریزش سنگین باران و رگبار، وقوع تندباد لحظه‌ای، بارش برف، مه‌گرفتگی، کاهش ۱۰ درجه‌ای دمای هوا و یخبندان شبانه از مهمترین پدیده‌هایی بودند که در شش روز گذشته سیستان و بلوچستان را درگیر کردند.

تا قبل از جاری شدن سیلاب در این منطقه، موزکاران می‌بایست با کشاورزان پاکستانی رقابت می‌کردند که محصولات موز را با یک چهارم قیمت در بازارهای ایران عرضه می‌کردند. اکنون که بیش از ۹۰ درصد زمین‌های کشاورزی و همچنین احشام از بین رفته، کشاورزان منطقه بعد از فروکش کردن سیلاب با دو بحران روبرو هستند: خطر شیوع بیماری‌های عفونی و سپس تأمین معیشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اکبر

    ضمن همدردی با مردمان مناطق سیل زده // توجه // توجه // توجه // با ارزشمند شدن زمینهای کشاورزی حتی دور دسترسترین زمینهای دیمی کشاورزان اقدام به نابودی حتی ابروهای بزرگ و حتی ابروهای طبیعی کوچک میکنند و به زمین کشاورزی تبدیل میکنند چون ابروهای زمان سیلاب و طغیان ابهای بزرگ از دست رفته است لذا با اولین بارندگیهای بزرگ همان ابها مجبورند گذر کنند و تبدیل به سیلهای خانمان سوز میشوند