فشارهای امنیتی بر هنرمندان برای بازگشت به جشنواره فجر
خبرگزاری امنیتی فارس گزارش داده که سه گروه تئاتر مشهدى که آغازگر تحريم جشنواره فجر و انصراف از آن بودند، بیانیهای برای بازگشت به جشنواره نوشتهاند.
خبرگزاری امنیتی فارس گزارش داده سه گروه تئاتر مشهدى که آغازگر تحريم جشنواره فجر و انصراف از آن بودند، بیانیهای برای بازگشت به جشنواره نوشتهاند. بر اساس برخی گزارشها اعضای اینگروهها به نامهای آدیداس. جانی اسکیکی و خدای جنگ پیشتر بازداشت شده بودند و این بیانیه پس از بازداشت آنها منتشر شده است. این سه گروه شامل یکصد نفر از هنرمندان فعال تئاتر میشوند.
در بیانیهای که به نام این سه گروه منتشر شده، آمده است:
«هرگز یومالله را فراموش نمیکنیم. در این فضای التهاب، پس از از دست دادن سردار اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین مصیبت سانحه هوایی، بر آن شدیم تا بار دیگر همدلی و اتحاد ایران اسلامی را به تمام رسانههای دروغین و پست غربی و دولتهای استکبار و ملعون جهانی نشان دهیم.»
ادبیات این بیانیه، ادامه سیاستهای تبلیغی مقامات جمهوری اسلامی برای کمرنگ کردن رسوایی ساقط کردن هواپیمای مسافربری اوکراینی است. «یومالله» اشارهای است به خطبههای روز گذشته علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی که در آن بر حضور گسترده مردم در تشییع جنازه قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران تاکید کرد و آن روز را «یومالله» نامید.
نویسندگان این بیانیه که به نظر میرسد تحت فشار نیروهای امنیتی یا به دست آنها نوشته شده باشد، در ادامه آوردهاند:
«حضور ما در عرصه تئاتر فجر همچون مشتی محکم بر دهان استکبار خواهد بود. پس باید تلاش کنیم و باید در این فرصت محدود خود را به عرصه جشنواره برسانیم.»
پس از آنکه مقامات ایران صبح شنبه ۲۱ دی/ ۱۱ ژانویه به طور رسمی و تحت فشار بینالمللی به ساقط کردن هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ توسط موشک پدافند سپاه اعتراف کردند، جمعی از هنرمندان که امسال قرار بود در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشند، در همدردی با خانواده کشتهشدگان و اعتراض به عملکرد مسئولان از شرکت در این جشنواره سر باز زدند.
چهار سینماگر برجسته ایرانی، بهرام بیضایی، مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی و ناصر تقوایی جشنواره فجر را تحریم کردند. پگاه آهنگرانی، سارا بهرامی، امیر نجفی، صابر ابر، امیرمهدی ژوله همراه با ۴۲ کارتونیست و همچنین شماری از هنرمندان عرضه موسیقی از جمله کیوان ساکت، کیاوش صاحبنسق، حسام اینانلو، مانی جعفرزاده و هانا کامکار نیز اعلام کردند در این جشنواره حکومتی شرکت نمیکنند. هنرمندان طراح پوستر و سایر رشتههای جانبی جشنواره فجر هم به این تحریم پیوستند.
موج انصرافها تا جایی پیش رفت که ابراهیم داروغهزاده، دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد:
«امسال با توجه به فضای عمومی جامعه و همدردی با خانوادههای داغدار حوادث تلخ اخیر، جشن برنامه افتتاحیه فیلم فجر برگزار نمیشود.»
به نظر میرسد که این اقدام پیشگیرانه بر مبنای نگرانی از حضور نیافتن جمع گستردهای از هنرمندان در این مراسم صورت گرفته باشد.
نصرالله پژمانفر، نماینده عضو جبهه پایداری هم در واکنش به موج انصرافها گفت:
«هفته آینده طرحی را به مجلس میبریم که در آن طرح برای هنرمندانی که قرار است با مردم نباشند و از فعالیتهای هنری انصراف میدهند، محرومیت از فعالیتهای هنری در جمهوری اسلامی ایجاد شود.»
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت:
«این هنرمندانی که بنا به شرایط تغییر موضع دهند، اگر قرار است نباشند، همان بهتر که هیچوقت نباشند.»
نظرها
نظری وجود ندارد.