عراقیها دیگر کالاهای ایرانی را نمیخواهند
ایران یکی از صادرکنندگان اصلی منطقهای به عراق است که سالانه ۱۲ میلیارد دلار یعنی چهار برابر وارادتش از عراق، به این کشور کالا و خدمات صادر میکند.
ایران پیش از این نیز در عراق، محبوب نبود. اما پس ازاین که ایران و آمریکا در پی کشتن قاسم سلیمانی در عراق تقریبا شاخ به شاخ شدند، غول از شیشه بیرون پرید.
ایران در پایتخت عراق به یکباره از چشم مردم افتاده است. صاحب یک سوپرمارکت با شرمندگی زیاد به قفسهای اشاره میکند که آخرین شیشههای ماست ایرانی در آن قرار دارند. میوهفروشی کنار این سوپرمارکت روی گریبفروتها نوشته: «تولید عراق». یک تاجر قهوه در بغداد از نسل سوم، روی در قهوهخانه تابلویی نصب کرده که روی آن نوشته شده: «محصولات ملی که دوست داری».
مشتریان جوان و بهروز او فکر میکنند: جای خوبی آمدهایم. تولید ملی؛ این در عراق تولید شده پس نشانه مخالفت با ایران است.
علی زامزیر، حقوقدان ۲۸ ساله در حالی که از نوشیدن قهوه بوداده شده در عراق لذت میبرد میگوید: «بایکوت محصولات ایران به خاطر طعم آنهاست. چون محصولات عراقی بسیار خوشمزهتر هستند. اما مساله سیاست هم هست. ما میخواهیم ایران را به هر شیوه ممکن طرد کنیم. در ایران ۱۷ سال است وضع به همین منوال است. از آنها جز مرگ، تهدید و اقتصاد خراب فایدهای به ما نمیرسد. در هر کشوری که محصولات ایرانی میفروشند، سلاحهای ایرانی هم دارند. ایرانیها چون خودشان تحریم شدهاند میخواهند اقتصاد ما را مختل کنند.»
رویگردانی از کشور همسایه ایران ماهها پیش از آن که در سوم ژانویه در فرودگاه بغداد ژنرال ایرانی قاسم سلیمانی کشته شود نیز وجود داشت. از اکتبر سال ۲۰۱۹ تظاهراتهای سیاسی وسیعی در عراق علیه دولت عراق در جریان است که با حکومت ایران رابطه نزدیکی دارد. شبه نظامیانی که از ایران پول و اسلحه میگیرند متهماند صدها تن از تظاهرکنندگان را به قتل رساندهاند. حالا که ایران و آمریکا پس از قتل سلیمانی در عراق شاخ به شاخ شدهاند، غول از شیشه بیرون آمده است.
سرپوشهای صدا خفهکن
انگار که بغداد سرپوشهای صداخفهکن را از روی خودش برداشته باشد؛ همه چیزهایی که تا به حال در مورد ایران فکر میشد یا در نهایت بطور ناشناس زمزمه میشد حالا با صدای بلند بیان میشود. عباس حیدر ۲۶ ساله که به شکلی غیرثابت کار میکند، میگوید: «پیش از آغاز تظاهرات صحبت کردن درباره نفوذ ایران در عراق تابو بود. اما ما دیگر ایرانیها را نمیخواهیم و از گفتنش هم نمیترسیم.»
عباس حیدر تحصیلکرده رشته حسابداری است اما شغلاش محدود به مدلینگ برای لباسهای مردانه است. اما کار مدلینگ زندگی او را تامین نمیکند. در عراق بدون داشتن تجربه در بازار کار نامساعد، کار پیدا کردن برای یک جوان تازه فارغالتحصیلشده غیر ممکن است.
حیدر میگوید این که جوانان بسیاری مانند او بیکارند تقصیر ایران هم هست: «آنقدر محصولات ایرانی و کارکن ایرانی در بازار هست. اگر ما تولیدات ایران را نخریم، برایمان اشتغال ایجاد میشود.»
پس از سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ صنعت عراق نابود شده است. عراق از آن پس وابسته به واردات از خارج است. ایران یکی از صادرکنندگان اصلی منطقهای به عراق است که سالانه ۱۲ میلیارد دلار یعنی چهار برابر وارادتش از عراق، به این کشور کالا و خدمات صادر میکند.
از جمله صادرات ایران به عراق برق است که شهروندان منفرد به سختی قادر به تحریم آن هستند. اما صدور کالا به گفتهی اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در نیمه دوم سال ۲۰۱۹، نیم میلیارد دلار کاهش یافته است.
چشمانداز اعتراضات مردمی
سیتار جوبار ۳۱ ساله در طبقه بالای یک رستوران ترکی نشسته که توسط تظاهرکنندگان تسخیر شده و چشمانداز محشری بر تظاهراتهای مردمی میدان تحریر دارد که هنوز هر روزه در عراق هزاران تن را علیه حکومت گرد میآورد. او همه کار میکند. شغلی در عراق برایش پیدا نشده. او مانند بسیاری دیگر که خواهان یک عراق مستقل هستند، در اشاره به کشتن سلیمانی میگوید: «خوب شد، یکی کمتر». او عراق را بدون سیاستمدارانی میخواهد که دو یا سه پاسپورت دارند: چه ایران و چه آمریکا، باید مشکلاتشان را جای دیگری حل کنند.
اما از نظر آنها دولت ایران بدتر است زیرا ایرانیها در عمق حکومت عراق رخنه کردهاند. سیتار میگوید: ایرانیها از زمان جنگ ایران و عراق در دهه هشتاد قرن بیستم از ما نفرت دارند. و چون خودشان تحریم شدهاند، میخواهند اقتصاد ما را مختل کنند.
نظرها
mandana
به این میگویند ملت! نه مردم درب و داغان ایران ، که نه هویت ملی دارند و نه فرهنگ، هشت سال کشور عراق ، جوانهای ایرانی سلاخی کرد، کشور را ویران کردند، حالا ایرانی های بی هویت ، طلا، پول و هر چه که دارند را به کربلا و نجف میفرستند، تا شهرهای این کشور آباد شوند، میلیونها آدم بی هویت ایرانی به اسم شیعه به عراق میروند و مثل شتر دور حرام طلا ، که از خون مردم ایران درست شده ، میگردند، واقعا که این مردم بی هویت سزاور بدتر از این ها هستند!
♦️بغداد ٣٠ دی؛ نیروهای امنیتی در محدودە وزارت کشور بە معترضان تیراندازی می کنند
♦️بغداد ٣٠ دی؛ نیروهای امنیتی در محدودە وزارت کشور بە معترضان تیراندازی می کنند
خط راه آهن بغداد - بصره توسط مردم بپا خواسته مسدود شد
خط راه آهن بغداد - بصره توسط مردم بپا خواسته مسدود شد ◾️دوشنبه ۳۰ دیماه، انقلابیون عراقی اعلام کرده اند که، روز دو شنبه ۳۰ دیماه کلیه مسیرهای بین شهری را مسدود خواهند کرد تا بدینوسیله از هرگونه حمل و نقل نیروهای نظامی و امنیتی و حشدالشعبی و سپاه قدس را دچار اختلال کنند.
اعتصاب عمومی
دوشنبه ۳۰ دیماه مردم بپا خواسته عراق با دو خواست تغییرات ریشه ایی و خروج قوای اشغالگر جمهوری اسلامی از این کشور دست به راه بندان و اعتصاب عمومی زده اند.
تاکنون سه نفر در اعتراضات امروز معترضان عراقی در #بغداد و #کربلا کشته شدهاند.
تاکنون سه نفر در اعتراضات امروز معترضان عراقی در #بغداد و #کربلا کشته شدهاند.
#بغداد در آتش و دود!
#بغداد در آتش و دود! ▪️اعتراضات انقلابیون عراق وارد فاز جدیدی از مبارزات برای رهایی و آزادی شده است. ▪️مخالفت با دولت فعلی و خزبهای سیاسی موجود و مخالفت با دخالت کشورهای خارجی که در امور عراق دخالت میکنند . ▪️معترضان در بغداد و شهرهای جنوبی در حال افزایش هستند و بعضا خیابان های و جادههای مواصلاتی بینشهری را نیز به کنترل خود در میآورند.
تظاهرات معترضان عراقی در #بغداد به خشونت کشیده شد.
تظاهرات معترضان عراقی در #بغداد به خشونت کشیده شد. ▪️شورای امنیت ملی عراق دستور بازداشت معترضانی که راهها را مسدود میکنند را صادر کرده است. ▪️همزمان معترضان در شهرهای #ناصریه و #بصره راههای منتهی به بغداد را مسدود کردهاند
⭕️ناصریه کاملاً از کنترل حکومت عراق خارج شده و نیروھای سرکوبگر سپاە قدس و حشدالشعبی از سرکوب و کنترل شھر نا امید شدەاند
⭕️ناصریه کاملاً از کنترل حکومت عراق خارج شده و نیروھای سرکوبگر سپاە قدس و حشدالشعبی از سرکوب و کنترل شھر نا امید شدەاند
داریوش
گروە بزرگی از کردها هم محصولات وخدمات ترکیه را تحریم کرده اند که ظاهرا موثر هم بوده. در سال 2019 میزان صادرات ترکیه به کردستان صدها میلیون دلار کاهش پیدا کرده و میزان سفرهای توریستی به ترکیه حدود 60 درصد کمتر شده.
ahmad
>کاش یه ذره جربزه و اتحاد ملت عراق و داشتیم .