ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مشکلات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد

مردم سیستان و بلوچستان همچنان به مواد غذایی و بهداشتی نیاز دارند و درصد کمی به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند. سخنان انتقادی مولوی عبدالحمید، روحانی اهل سنت از شبکه محلی قطع شد.

با گذشت ۱۲ روز از بارندگی شدید و سیل در سیستان و بلوچستان، به‌رغم خبرهایی که از رسانه‌های داخل کشور درباره امدادرسانی‌ها منتشر می‌شود، مردم این استان همچنان با مشکلات بسیاری دست به‌گریبانند. آن‌ها به مواد غذایی و بهداشتی همچنان نیاز دارند، بسیاری از مدارس تخریب شده‌اند و دسترسی به آب آشامیدنی سالم کم است. با پایان گرفتن بارش باران خطر شیوع بیماری‌ در میان مردم آسیب‌دیده می‌رود. قطع سخنان انتقادی مولوی عبدالحمید روحانی اهل سنت از صدا و سیمای محلی نیز اعتراض مردم را برانگیخت.

سیل در استان سیستان و بلوچستان ـ عکس از آرشیو

در پی وقوع سیل در سیستان و بلوچستان شرایط زندگی مردم در این استان دشوارتر از گذشته شده است. رسانه‌های داخل کشور مدام از کمک‌رسانی‌های نهادهای دولتی و نظامی خبر می‌دهند اما در لابه‌لای این گزارش‌ها خبرهایی از ادامه نابه‌سامانی مردم سیل‌زده دیده می‌شود.

سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر روز گذشته، دوشنبه ۳۰ دی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مهم‌ترین اولویت‌های مورد نیاز مردم سیستان و بلوچستان شامل خوراکی (آرد، حبوبات، انواع کنسرو، مواد پروتینی، روغن، برنج، ماکارونی، سویا، چای)، اقلام غیرخوراکی (پتو، زیرانداز، پشه‌بند، ملافه و پارچه، پلاستیک ضخیم، طناب) و اقلام بهداشتی (صابون، پودرهای شوینده، لباس زیر، اقلام بهداشت فردی) است.

رسول راشکی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفته است که در پی سیل و آب‌گرفتگی در این استان ۹۳۳ روستا در ۱۵ شهرستان آسیب دیده‌اند.

هیئت دولت ۶ هزار و ۸۳۹ میلیارد و ۶۳۵ میلیون ریال برای بازسازی خسارات‌ ناشی از سیل در سه استان‌ سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان اختصاص داده است.

بارش باران سیل‌آسا که از شامگاه ۱۹ دی ماه در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تأثیر قرار داد اما در سیستان و بلوچستان نه تنها سبب جاری شدن سیل و تخریب زیرساخت‌های استان شد بلکه به دلیل پراکندگی جمعیت، ساکنان ۱۴ شهرستان را تحت تأثیر قرار دارد و راه ارتباطی اغلب روستاها را قطع کرد.

با فروکش کردن آب از اواسط هفته گذشته (۲۳ دی) کار امدادرسانی به سیل‌زدگان قوت گرفت و به تدریج راه‌های روستایی بازگشایی شد اما هنوز راه دسترسی ۲۰۰ روستا قطع است.

بر اساس برآوردهای اولیه ۲۰ هزار واحد مسکونی تحت تأثیر سیل بوده و خسارت وارده به زیرساخت‌های استان حدود سه هزار میلیارد تومان برآورد شده که به جاده‌ها، تأسیسات آب و برق، بخش کشاورزی، منازل مسکونی و... آسیب زده است. افزون بر این هفت هزار رأس دام در مناطق سیل‌زده تلف شده‌اند.

معبر روستاهای آسیب‌دیده اغلب بستر رودخانه‌های فصلی است و به همین دلیل تا زمانی که آب فروکش نکرده امکان امدادرسانی به‌شکل زمینی وجود ندارد. بیشتر روستاهای باقیمانده در شهرستان‌های چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، فنوج و سرباز به‌ویژه مناطق عورکی، تلنگ، کاجو، توتان، محمدان، پیرسهراب، گرگان و سفیدکوه قرار دارند.

امدادرسانی به‌وسیله بالگرد در جنوب سیستان و بلوچستان محدود است و انجام خدمات و توزیع اقلام به‌سختی انجام می‌شود.

سعید لک، نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشکلات مردم سیل‌زده در سیستان و بلوچستان را «بسیار زیاد» دانست و گفت: «مشکلی که امدادرسانی به سیل‌زدگان را سخت می‌کند، فاصله زیاد روستاهاست. بیشترین خسارت سیل‌زدگان از بین رفتن محصولات کشاورزی و دام آن‌هاست. آب‌گرفتگی زمین‌های کشاورزی انواع محصولات از جمله هندوانه و موز را از بین برده است.»

به گفته لک، در بسیاری از مناطق، زمین شکاف برداشته و از هم باز شده است. راه‌های ارتباطی از بین رفته و خیلی جاها آسفالت روی جاده باقی‌مانده اما زیر آن کاملاً خالی شده و اگر خودرویی از روی جاده رد شود، ممکن است با فروریختن جاده سرنشین‌های آن آسیب ببینند.

سعید لک یکی از مشکلات مردم این استان را «دسترسی پایین به آب شرب سالم» عنوان کرد و گفت: «طبق آمارها حدود ۲۳ درصد مردم مناطقی که اکنون درگیر سیل هستند به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند.»

همچنین در شرایط عادی قبل از سیل در بسیاری از روستاها آب را در آب‌انبارها ذخیره و مصرف می‌کردند و اکنون به علت سیل بسیاری از آب‌انبارها نیز از بین رفته است.

مردم اکنون امکان استحمام ندارند و بسیاری از بیماران درخواست دارند که برای درمانشان به آن‌ها کمک شود.

با وجود شب‌های بسیار سرد سیستان و بلوجستان، بسیاری از مردمی که خانه‌های خود را در سیل از دست داده‌اند در فضای باز می‌خوابند و لباس، پتو و امکانات زندگی خود را از دست داده‌اند و نیازمند پتو و لوازم گرمایشی هستند.

نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت رسیدگی به مشکلات مردم را بیش از توان استان سیستان و بلوچستان دانست و تأکید کرد که کمک به حل این مشکلات نیازمند حمایت و کمک ملی است و روندی طولانی‌مدت می‌طلبد و با امدادها و کمک‌های مقطعی یک یا دو ماهه مشکلات مردم سیل‌زده حل نمی‌شود.

سعید لک مشکل دیگر مردم را از بین رفتن بسیاری از مدارس دانست و گفت در جاهایی که مدارس دایر است نیز دانش‌آموزان لوازم التحریر ندارند.

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش که روز گذشته دوشنبه ۳۰ دی به سیستان و بلوچستان رفت، در آن‌جا اعلام کرد که ۵۶ مدرسه تخریب شده‌اند و ۲۸۶ مدرسه نیاز به تعمیرات دارند.

نماینده معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفته است که از نظر بیماری‌ها فعلاً با اپیدمی و شیوع بیماری واگیر در سیستان و بلوچستان مواجه نیستیم و اقدامات کنترلی برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ها انجام شده است اما علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دام‌پزشکی کشور در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان چابهار نسبت به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام هشدار داد و گفت: «باید اقدامات لازم در زمینه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام صورت بگیرد تا هیچ بیماری به صورت اپیدمی در این‌جا رخ ندهد در غیر این صورت تمام هزینه‌هایی که قرار است برای زیرساخت‌ها در نظر گرفته شود، در کنترل این‌گونه بیماری‌ها استفاده خواهد شد.»

اعتراض به قطع سخنرانی مولوی عبدالحمید از صدا و سیما

در همین حال گزارش‌هایی از اعتراض مردم سیستان و بلوچستان به قطع سخنان مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، روحانی اهل سنت و امام جمعه مسجد مکی زاهدان از صدا و سیما، منتشر شده است.

شنبه ۲۸ دی‌ماه، شبکه استانی هامون، سخنرانی مولوی عبدالحمید در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران را که به‌صورت زنده با حضور حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری اسلامی و شماری از مسئولان بلندپایه کشوری و استانی در چابهار برگزار شده بود، قطع کرد و پس از پایان سخنرانی او مجدداً پخش زنده را از سر گرفت.

فعالان بلوچ قطع سخنرانی این روحانی سُنّی مذهب را سانسور و نقض آزادی بیان دانستند. در این سخنرانی مولوی عبدالحمید از ضعف صدا و سیما و عدم رسیدگی کافی مسئولان حکومتی انتقاد کرده بود.

با این حال، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نوشت: «ارتباط زنده شبکه هامون در چندین نوبت در هنگام صحبت‌های وزیر نیرو و وزیر بهداشت نیز قطع اما پس از دقایقی دوباره این ارتباط برقرار شده بود.»

این خبرگزاری امروز، سه‌شنبه یکم بهمن اطلاعیه‌ای از سوی مولوی عبدالحمید منتشر کرد که در آن از مردم سیستان و بلوچستان خواسته شده بود که از هرگونه تجمع در مقابل صدا و سیمای زاهدان خودداری کنند و «بهانه دست دشمنان ندهند».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.