تداوم آتشسوزی در دهها هکتار از جنگلهای گیلان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان از نابودی بیش از ۴۱ هکتار از جنگلهای گیلان بر اثر آتشسوزی خبر داد و گفت به علت وزش باد گرم شدید این آتشسوزی ادامه دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان از نابودی بیش از ۴۱ هکتار از جنگلهای گیلان بر اثر آتشسوزی خبر داد و گفت به علت وزش باد گرم شدید، این آتشسوزی ادامه دارد.
به نوشته سایت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، محسن یوسفپور روز شنبه ۱۹ بهمن با اشاره به مهار نشدن آتش در جنگلهای گیلان اعلام کرد دهها هکتار جنگل در شهرستانهای سیاهکل، آستارا، رودبار، فومن، تالش، رضوانشهر و رشت طعمه حریق شده است.
او گفت:
«کاهش رطوبت، افزایش دما و وزش باد گرم زمینه وقوع آتشسوزیهای احتمالی را در جنگلهای استان گیلان فراهم میکند.»
همزمان با اظهارات این مسئول دولتی، محمد قربانی لرد، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان گیلان از عمق یافتن آتش در منطقه رودبار خبر داد و گفت:
«هم اکنون آتش در بسیاری از مناطق کنترل شده اما در مناطق صعبالعبور اطفای آتش سخت است.»
او با اشاره به ناکافی بودن تعداد نیروهای اطفای آتش در یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت:
«تمام نیروهای ما از ۴۸ ساعت پیش آمادهباش بودند اما در وسعت ۶۰۰ هزار کیلومتر مربعی جنگلهای گیلان، امکان استقرار نیرو وجود نداشت. برای هر کیلومتر مربعی هم اگر بخواهیم نیرو مستقر کنیم، ۶۰۰ هزار نیرو لازم است.»
قربانی در خصوص برآورد خسارتهای احتمالی در این آتشسوزی گفت:
«هنوز آمار دقیقی از خسارات نداریم و باید منتظر اطفای آتش بمانیم.»
بر اساس اعلام مقامات مسئول هماکنون آتش در شهرستان سیاهکل و رودبار گسترش یافته است.
استان گیلان به عنوان یکی از منابع جنگلی ایران، دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است.
محمد قربانی لرد اما اوایل دی ماه و پس از یک هفته آتشسوزی گسترده در جنگلهای گیلان، این آتشسوزیها را «سطحی» توصیف کرده و گفته بود ۱۰۴ هکتار از جنگلهای استان طعمه آتش شده است.
به باور کارشناسان محیط زیست، شبکه حمل و نقل مناسب هوایی برای اطفای حریق در جنگلهای ایران ساماندهی نشده و با توجه به لحاظ شدن این موضوع در برنامه ششم توسعه، انتظار میرفت دولت تاکنون از تمامی امکانات برای تجهیز و توسعه شبکه اطفای حریق کشور مانند استفاده از بالگرد و هواپیمای مخصوص، استفاده کند.
قلیالله قلیزاده، نماینده کلیبر در مجلس در شهریور ماه امسال با یادآوری کمبود تجهیزات در مهار آتش در جنگلهای ارسباران گفته بود:
«در آتشسوزی جنگلهای ارسباران هم با ضعف مدیریت در مواقع بحرانی مواجه بودیم و علیرغم وعدههای متعدد از سوی مبادی مختلف، بالگردهای مخصوص اطفای حریق، پس از شش روز به جنگلهای خداآفرین اعزام شدند.»
پیش از او محمدرضا تابش، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در خرداد ماه امسال با اشاره به کمبود هلیکوپتر آبپاش برای اطفای حریق در جنگلهای کشور اعلام کرد:
«در حال حاضر تجهیزات کافی برای جنگلبانان به منظور اطفای حریق در کشور وجود ندارد.»
نظرها
نظری وجود ندارد.