جنوبگان یکروزه ۳۰۰ کیلومتر مربع کوچکتر شد
تصاویر جدید ماهوارهای نابودی یک کوه یخی ۳۰۰ کیلومتر مربعی در جنوبگان را نشان میدهد. کمتر جایی بر روی زمین به سرعت قطب جنوب در حال گرم شدن است.
تصاویر جدید ماهوارهای متلاشی شدن یک کوه یخی ۳۰۰ کیلومتر مربعی متعلق به یخچال طبیعی «جزیره آناناس» در غرب شبهجزیره جنوبگان را نشان میدهد. کمترجایی بر روی زمین به سرعت قطب جنوب در حال گرم شدن است.
پژوهشگران پیش از این در سال ۲۰۱۹ دو شکاف بزرگ را در یخچال «جزیره آناناس» شناسایی کرده بودند. سازمان فضایی اروپا حالا تصاویری ماهوارهای از سیستم دیدهبانی زمین با نام کوپرنیکوس به دست آورده که انهدام یک کوه یخی ۳۰۰ کیلومتر مربعی را نشان میدهد: مساحتی معادل وسعت شهر مشهد.
این تکه عظیم یخ در ۹ فوریه جدا شد. تصاویر متحرکی که سازمان فضایی اروپا ارائه داده نشان میدهد که این قطعه عظیم یخ پس از جدایی از یخچال طبیعی ظرف مدت یک روز میشکند و به قطعاتی کوچکتر تبدیل میشود.
— Copernicus EU (@CopernicusEU) February 6, 2020
شبه جزیره جنوبگان سریعتر از سایر نقاط زمین در حال گرم شدن است. این منطقه به طور متوسط ۳ درجه گرمتر از ۵۰ سال پیش است. تقریباً ۹۰ درصد یخچالهای ساحل غربی جنوبگان در ۵۰ سال اخیر افت مساحت قابل توجهی داشتهاند.
متخصصان اقلیمی سازمان ملل هشدار دادهاند که بر اثر گرمایش زمین، سطح آب دریاهای آزاد به شکل بیسابقهای افزایش یافته است. یکی از مهمترین علل افزایش سطح آبها سرعت زیاد ذوب یخچالهای شمالگان و جنوبگان بر اثر افزایش دمای آبها است.
در ژانویه سال جاری پژوهشگران گزارش دادند آب با گرمای بیسابقه زیر یخچال طبیعی توئتز در جریان است. این یخچال که در همسایگی جزیره آناناس است با شدت زیاد در حال آب شدن است و مسئول ۴ درصد افزایش سطح دریاها در جهان است.
ظاهراً راه برگشتی وجود ندارد. گاردین پیشتر گزارش داده بود که دمای جزیره سیمور در دماغه شمالی جنوبگان برای اولین بار از تاریخ ثبت دما به بالای ۲۰ درجه سانتیگراد رسیده.
گرمایش زمین در جهان:
- آیا آخرالزمان محیط زیستی تا ۲۰۴۰ سر خواهد رسید؟
- هشدار بزرگترین سرمایهگذاران جهان: احتمال فروپاشی نظام مالی در صورت غفلت از تغییرات اقلیمی
- تغییرات اقلیمی: دولتها تعهد ناچیزی به مبارزه با گرمایش زمین دارند
- چرا یخسارهای عظیم حرکت میکنند؟
- تغییرات اقلیمی، دیدگاه علمی و دیدگاه غریزی
- تغییرات اقلیمی: برای اصلاحات تدریجی برنده نوبل اقتصاد وقت نداریم
- نتایج یک پژوهش چندساله: گونههای حشرات در مسیر انقراضاند
- اخطارهای طبیعت ادامه دارد: ذوب شتابان یخهای شمالگان
- آیا از تغییرات اقلیمی جان سالم بەدر خواهیم برد؟
گرمایش زمین در ایران:
- اینفوگرافی بحران آب ایران: وضعیت قرمز در سیستان و بلوچستان
- تغییرات اقلیمی و خشکسالی: آفت جنگلها و رویشگاههای ایران را فرا گرفته است
- «دیو سپید» و گرمایش زمین: در دماوند چه میگذرد؟
- نمودارهای دخالت بشر در اقلیم: تولید گاز گلخانهای در جهان و ایران
- آیا تغییرات اقلیمی سیستان و بلوچستان را غیرقابل سکونت خواهد کرد؟
- غارهای ایرانی، شاهدان کهنسال خشکسالی
- امنیتیشدن محیط زیست و پاشنه آشیل حکومت
- ایران: گرمشدن هوا، بحران آب و ناآرامی
- تغییرات اقلیمی عامل تشدید اعتراضات سراسری
نظرها
آخرالزمان
اگر یخهای جنوبگان همگی آب شوند, سطح اقیانوس ها در جهان, سطح آب در دنیا, حدود دو متر افزایش خواهد داشت.
حقیقتگو
دم کارخانه های اتومبیل سازی گرم ...حتی چینی ها وهندی های دوچرخه سوار هم اتومبیل دار شده اند...تنها چین وهدوستان که چهل سال پیش چنین مصرف هیولائی سوخت فسیلی را نداشتند حالا به بزرگترین خریداران سوخت فسیلی تبدیل شده اند ..ایران چهل سال پیش را با حالا مقایسه کنید...درترافیک های عظیم تهران وحومه که صدها وهزارها خودرو با موتورهای روشن سوخت می سوزانند. ..راه بندان ترافیکی اتوبان تهران کرج با مسافت چهل کیلومتر و چهارلاین که هزارها اتومبیل دران گرفتتارند واگرهرکدامشان چهارسلیندر برسوزنادن سوخت داشتند حجمی غیرقابل تصور گرما ایجاد می کند..و این مورد تنها یک باره نیست بلکه هرروزه چنین است ...فقط ارقام حمل سوخت فسیلی که روزانه ازخلیج فارس به کشورهای مصرف کننده میرسد هیولائی است ..تولیدات کشورهای صنعتی که برپایه سوخت فسیلی هم هیولائی است ..
حسن
کارخانه های اتومبیل سازی و سوخت فسیلی فقط یک جنبه از بحران محیط زیست است. عادت هایی مرسوم و "پیش پا افتاده" مانند گوشت خوری و حتی تغذیه با لبنیات نیز تاثیرات تخریبی عظیمی (در سطوحی کلان و دراز مدت) بر محیط زیست دارد. پاک کردن جنگل ها برای کشت بیشتر, استفاده از پلاستیک, و .... از همهء اینها مهمتر این برخورد و دیدگاه ابزار گرایانه به طبیعت و محیط زیست است که تمدن بشری را بدین بحران کشانده است. برای تقابلی راه گشا و موثر با این بحران عظیم باید کلیت این بحران, و جوانب گوناگون و متفاوت آن را درک کرد و به قول سهراب سپهری: "...چشمها را باید شست, جور دیگر باید دید."