ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک پزشک از قم: شرایط بد است

یک پزشک متخصص در قم از وضعیت قرنطینه بیمارستان‌ها در این شهر، توصیه حکومت به پنهانکاری درباره کرونا، و شیوع ویروس به دیگر شهرهای ایران می‌گوید.

یک پزشک متخصص از قم در توضیحاتی که به دست «زمانه» رسیده، به تشریح آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا (covid-۱۹) پرداخته است. به گفته او،‌ مقام‌های مسئول از چندی پیش اجرای تست کرونا در ایران را ممنوع کرده بودند. پزشکان با استفاده از روش‌هایی به غیر از استفاده از کیت‌های تشخیص ویروس کرونا، بیمارانی را که علایم بیماری دارند تشخیص می‌دهند.

به گفته این پزشک، کرونا به تهران، البرز و چند شهر شمالی نیز رسیده است. نوشته‌های دیگری از جامعه پزشکان و درمانگران در شبکه‌های اجتماعی سخنان این پزشک را تأیید می‌کنند. نام این پزشک نزد زمانه محفوظ است.

خبرگزاری «رکنا» این عکس را با این توضیح منتشر کرده: «وحشت کرونا در قم»

محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم بعد از ظهر چهارشنبه ۳۰ بهمن خبر مرگ دو بیمار مبتلا به کرونا در قم را تایید کرد.

قدیر شامگاه گذشته در گفتگو با خبرگزاری «ایلنا» اخبار مبنی بر ابتلای دو بیمار در قم به کرونا را نادرست خوانده بود. او امروز چهارشنبه در پاسخ به پرسش این خبرگزاری درباره دلایل تکذیب خبر گفت: «نتایج آزمایش امروز به دست ما رسیده است.»

اما به گفته پزشک منبع زمانه، پزشکان بیمارستان‌های ایران از انجام تست کرونا منع شده بودند: «گفتند کسی حق ندارد اطلاع‌رسانی کند و نباید در جامعه ترس بیندازید».

با ممنوعیت تست کرونا، پزشکان وادار به اتخاذ روشی غیرمستقیم برای تشخیص احتمال ابتلا به ویروس کرونا شده‌اند. آنها ابتدا روی بیماران دارای مشکل حاد تنفسی تست آنفولانزای نوع A از رده H1N1 و آنفولانزای نوع B را انجام می‌دهند و اگر نتیجه آنها منفی بود، از طریق رد گزینه به احتمال ابتلا به ویروس کرونا از نوع COVID-19 می‌رسند.

هرچند منبع زمانه منع تست را به پنهانکاری حکومتی ربط می‌دهد، باید اشاره کرد که در برخی از دیگر کشورها نیز انجام تست کرونا در وهله نخست به دلیل کمبود کیت تست انجام نمی‌شود. بحران مربوط به کیت‌های تست ویروس کرونا در کشور آمریکا و کانادا زمانی جدی شد که یک هفته پیش مرکز کنترل بیماری‌ها در آمریکا اعلام کرد که برخی از کیت‌های فرستاده شده به آزمایشگاه‌های این کشور درست کار نکرده‌اند.

در استان انتاریوی کانادا هم وزارت بهداشت به پزشکان توصیه نمی‌کند که ابتدا و به صورت روزانه تست کرونا را روی بیمارانی که علائم تنفسی دارند انجام دهند. برای انجام تست کرونا، این وزارتخانه معیارهایی همچون سمپتوم‌های مرتبط، سابقه سفر، سابقه رابطه با بیماران مبتلای دیگر و موارد دیگری از این دست را معین کرده است.

به گفته پزشک منبع زمانه، بیمارانی که مبتلا دچار «سندروم زجر تنفسی» (Acute Respiratory Distress Syndrome) می‌شوند با توجه به اینکه این یکی از نشانه‌ای مشکوک در رابطه با کروناست باید تست شوند. این سمپتوم انجام آزمایش‌های یادشده روی بیمار را ایجاب می‌کند اما سیاست‌های بهداشتی در ایران پزشکان را در انجام این تست محدود کرده‌اند.

وضعیت در قم

ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی چهارشنبه شب ۳۰ بهمن، حضور خودروهای یگان ویژه در ورودی شهر قم را نشان می‌دهند.

هرچند کاربران شبکه‌های اجتماعی در قم از برقراری نوعی «حکومت نظامی» در این شهر خبر می‌دهند و برخی رسانه‌ها به گمانه‌زنی درباره قرنطینه کل شهر پرداخته‌اند،‌ محمدمهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت احتمال قرنطینه را رد کرده است.

با این وجود، در خود شهر، اوضاع نامطلوب است. به گفته منبع زمانه،‌ بیمارستان کامکار در خیابان باجک در قرنطینه کامل است. بخش‌های داخلی، قلب و عروق و اتاق عمل تعطیل شده‌اند و تنها بیماران تنفسی در این بیمارستان حضور دارند: «تمام بخش‌ها پر از بیماران تنفسی است:‌ بخش عفونی،‌ سی‌سی‌یو،‌ آی‌سی‌یو».

بیماران دیگر به بیمارستان‌ بهشتی قم منتقل شده‌اند.

مسأله کرونا از چند روز پیش در بیمارستان کامکار مسأله‌ساز شده است. پزشک قمی می‌گوید که در بیمارستان کامکار در هفته اخیر شش بیمار تنفسی فوت کرده‌اند. منع تست کرونا این امکان را از بین برده که به طور دقیق مشخص شود بیماران به کرونا مبتلا بوده‌اند یا نه.

این پزشک همچنین از ارسال دو بیمار مشکوک به کرونا،‌ از جمله نوجوانی ۱۳ ساله به تهران خبر می‌دهد. از سرنوشت آنها اطلاعی نیست. مسئولان اما وجود بیماران مشکوک به کرونا در تهران را تکذیب کرده‌اند.

کرونا عملکرد دیگر بیمارستان‌های شهر قم را نیز با مشکل مواجه کرده است. به گفته پزشک منبع زمانه،‌ پرستاران و دیگر کارکنان بیمارستان‌ها از ابتلا به بیماری در هراسند. دانشجویان پزشکی از روز گذشته به دستور معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قم از حضور در بیمارستان کامکار منع شده‌اند.

بیمارستان کامکار قم

در بیمارستان نکویی نیز فعالیت اتاق عمل لغو شده و به گفته منبع زمانه، تنها در بیمارستان بهشتی اتاق عمل فعال وجود دارد.

اما به گفته او، حتی در بیمارستان بهشتی نیز موارد مشابهی از ایست تنفسی و سندروم زجر تنفسی مشاهده شده است.

وضعیت در دیگر نقاط ایران

این پزشک متخصص هشدار می‌دهد که نه تنها شرایط در قم،‌ بلکه در نقاط دیگری در ایران نیز «بد» است. او از همکاران دیگرش در شهرهای دیگر موارد مشابهی شنیده است. به گفته او،‌ تهران موارد متعددی از ابتلا به کرونا را دارد. در البرز و چند شهر شمالی نیز بیماران مبتلا به کرونا مشاهده شده‌اند.

هرچند راستی‌آزمایی سخنان این پزشک متخصص برای «زمانه» به طور مستقل ممکن نیست، پست‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی روایت او را تأیید می‌کنند.

بر اساس عکس‌ها و ویدئوهای منتشرشده، بیمارستان‌های کامکار و نکویی به محل قرنطینه بیماران کرونا تبدیل شده‌اند.

شیوع بیماری محدود به افرادی که به خارج سفر کرده‌اند یا با افراد خارجی در ارتباط بوده‌اند، نیست. هرچند مسئولان نام بیماران فوت‌کرده را منتشر نکرده‌اند، دکتر محمد مولایی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران در شبکه‌های اجتماعی از مرگ برادر ۶۰ ساله‌اش، یک معلم بازنشسته بر اثر بیماری خبر داد.

مولایی نوشته است: «برادر من که فوت شد هیچ بیماری زمینه‌ای نداشت. ۶۰ ساله و معلمی بازنشسته بود که سابقه سفر به جایی هم نداشتند. در کوچه و بازار دچار کرونا شده است.»

قم به عنوان یک شهر زیارتی میزبان شهروندان کشورهایی است که پیشاپیش در آنها کرونا شیوع یافته - همچون پاکستان. اما ایران با توجه به گزارش‌ها در مورد تأخیر در لغو پروازهای چین، در بررسی سابقه سفر دقت کافی به خرج نداده است.

همچنین شهروندانی در شبکه‌های اجتماعی از حضور ده‌ها مورد مشکوک به کرونا در قرنطینه بیمارستان بقیه‌الله تهران، ‌متعلق به سپاه پاسداران خبر داده‌اند.

یک پرسنل بیمارستان روحانی در بابل نیز از دو مورد مشکوک ابتلا به کرونا در این بیمارستان خبر می‌دهد.

مقام‌های ایرانی تا کنون ورود کرونا به ایران را با قطعیت تکذیب کرده بودند. چند روز پیش تصویری از نامه قاسم جان بابایی، معاون درمان وزیر بهداشت خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که تعداد مبتلایان به کرونا را ۴۵ نفر اعلام کرده بود. جان بابایی اما در واکنش به انتشار این اخبار نامه را جعلی خواند.

به گفته پزشک منبع زمانه، ‌مسئولان ایرانی درست می‌گفتند که نتیجه «مثبتی» از آزمایش‌های کرونا نداشته‌اند، زیرا «اصلاً آزمایشی صورت نمی‌گرفت».

جمهوری اسلامی با مرگ دو تن خبر شیوع کرونا در ایران را تأیید کرد. این آمار ایران را پس از چین و در کنار هنگ‌کنگ دارای بیشترین شمار قربانیان کرونا کرده است.

بنا به آمار زنده وب‌سایت «ورلدمترز» از شیوع covid-19، تا کنون ۲۰۱۴ تن در جهان بر اثر کرونا درگذشته‌اند. کرونا اکنون در ۲۷ کشور مشاهده شده است.

ایران در حالی دو قربانی داده که تنها هشت مورد مرگ خارج سرزمین اصلی چین بر اثر کرونا گزارش شده است: هنگ‌کنگ و ایران دو مورد مرگ داشته‌اند، ژاپن و تایوان و فرانسه و فیلیپین نیز یک مورد. تاکنون ۷۵,۳۰۹ تن در جهان به کرونا مبتلا شده اند و از میان آنها ۱۵,۱۲۶ به طور کامل بهبود یافته‌اند.

بر اساس ارزیابی متخصصان سازمان بهداشت جهانی، کرونا یک دوره نهفتگی دوهفته‌ای دارد و در این مدت احتمال انتقال بیماری از سوی فرد ناقل که سمپتومی بروز نمی‌دهد،‌ وجود دارد.

هر بیمار مبتلا به کرونا می‌تواند ویروس را به حداکثر ۳,۵ تن منتقل کند.

شهروندان ایرانی جمهوری اسلامی را به دلیل پنهانکاری در شمار معترضان مردمی کشته‌شده در سرکوب اعتراض‌های آبان و ماجرای سرنگونی هواپیمای اوکراینی به دست سپاه به باد انتقاد گرفتند. اگر ادعاهای منبع زمانه درست باشد، اکنون پنهانکاری دیگری در مورد کرونا در جریان است. آن هم در حالی‌که متخصصان بیماری‌های واگیردار می‌گویند تنها راه مقابله موثر با یک اپیدمی، اعتماد شهروندان به دولت‌شان و همکاری این دو است.

در ایرانِ جمهوری اسلامی چنین شرطی وجود ندارد. در عوض، قاسم جان‌بابایی، معاون وزارت بهداشت به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا)‌ گفته است که کرونا آن حد که مردم تصور می‌کنند نگران‌کننده نیست.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حسن

    ظاهرا جمهوری اسلامی بی میل نیست تا تعدادی از مردم را توسط کرونای دوست و برادر چینی خود به دیار باقی بشتاباند! بهرحال دلار چینی برای نظام واجب تر است تا جان مردم!

  • ده‌ها نفر با علائم کرونا مرده‌اند ولی علت دیگری برای مرگ‌شان ثبت کرده‌اند.

    عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان: ده‌ها نفر با علائم کرونا مرده‌اند ولی علت دیگری برای مرگ‌شان ثبت کرده‌اند. دکتر محمد مولایی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران از فوت برادر خود به دنبال ابتلا به ویروس کرونا اظهار کرد: روز قبل از ICU بیمارستان کامکار قم به من خبر دادند تست کرونای برادرم مثبت شده است. این در حالی است که در این بیمارستان هیچ ایزولاسیونی صورت نمی گیرد. حتی خبر و هشداری هم در کار نیست. مسول آی سی یو روز اول به من گفت ما چند مورد دیگر با همین وضعیت داشته ایم که به مرور سطح اکسیژن آنها کاهش پیدا کرده و بعد انتوبه می شوند و بعد هم فوت می شوند. می گفت پروگنوز خوبی ندارند و لذا با تجربه ای که دارم احتمال زنده ماندن آنها پایین است. به آنها گفتم برادر من هیچ سابقه بیماری نداشته است اما گفت موارد قبلی هم سابقه بیماری نداشته اند. گفتند تمام تست ها منفی شده است و مشخص نیست این چه عفونتی است که تمام داروهای وسیع الطیف آنتی باکتریال و انتی ویرال را دریافت می کنند ولی علایم نه تنها بهبود پیدا نمی کند بلکه بدتر هم می شود. ظاهرا سیاست بر خاموش نگه داشتن بیماری بوده است. جالب است که در مدت یک هفته ای که برادرم در بیمارستان بود درخواست تست عفونت کرونا برای او داده نشده بود و روز آخر با اصرار و خواهش من یک بال گرفتند و تست کرونا را به تهران فرستادند و امروز هم جواب تست آماده شد که مثبت بود. جالب اینکه که ده ها نفر با این علایم در بیمارستان های قم فوت کرده اند و علت را پنومونی و عفونت ریه اعلام کرده اند.و واقعا مشخص نیست پنومونی بوده ،انفلوآنزا بوده یا کرونا؟ ظاهرا تا کنون بنا نبوده است که از بیماران تست کرونا گرفته شود. من یک شب قبل از فوت برادرم در ICU به مسئول بخش گفتم از برادرم تست کرونا ویروس گرفته شود. جواب دادند ما تست کرونا تا حالا نگرفته ایم. با اصرار و خواهش من بالاخره این کار را انجام دادند. ضمن اینکه طی این چند هفته تعدادی دیگری بیمار با همین تابلو و علایم فوت کرده اند. برادر من که فوت شد هیچ بیماری زمینه ای نداشت. ۶۰ ساله و معلمی بازنشسته بود که سابقه سفر به جایی هم نداشتند. در کوچه و بازار دچار #کرونا شده است. پیشنهاد می کنم وزارتخانه از تمام بیمارستان ها و بخش های ICU که لیستی از بیمارانی که فقط با تابلو علایم عفونت تنفسی در طی یک ماه گذشته فوت کرده اند ارائه کند تا میزان مرگ و میر و گسترش بیماری در سطح کشور مشخص شود.

  • شهریار: کرونا در فردوسیه شهریار

    شهریار: کرونا در فردوسیه شهریار

  • تایید ابتلای سه مورد جدید به کروناویروس

    تایید ابتلای سه مورد جدید به کروناویروس ▪️رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت خبر داد: ▪️"بر اساس شواهد آزمایشگاهی، ابتلای سه نفر از بیماران بستری در قم و اراک به کووید۱۹ تایید شده و بیماران مذکور در حال حاضر در بیمارستان تحت مراقبت قرار دارند ▪️هر سه بیمار تابعیت ایرانی داشته و فرد مبتلا در اراک نیز ساکن قم و از همکاران پزشک ما است."/ایسنا

  • نیروهای یگان ویژه در قم مستقر شدند

    به دنبال اعتراف رسمی وزارت بهداشت به مرگ دو نفر در اثر ابتلا به کرونا در قم، نیروهای یگان ویژه امشب در عوارضی قم مستقر شدند

  • سایه روشن

    احتمالا با مسافران چینی توسط هواپیمایی ماهان وارد شده.